Du kan SpeedDate’ kundene også – tinteguri deler

Deler en kort stemningsrapport fra jobben i dag, det ble en veldig fin dag:)

Vi har allerede hatt 1/1 med ca 170 ansatte på jobben via SpeedDate TheBoss konseptet – nå har vi tatt det ut til kundene, kvalitetssjefen på jobben, Kirsten & jeg.

Kort om konseptet implementert hos kundene:

  • 30 minutter med utvalgte personer som organisasjonen nominerer
  • Uformell dialogform, ingen rekkefølge på spørsmål
  • Vi stiller overordnede spørsmål som: hva syntes du om HP sitt merkenavn i Norge? Hva assosierer du med HP? Hvor er vi sterke og svake med hensyn til synlighet? Skaper vi verdi for dine kunder? Forstår vi deg godt nok som kunde? Er vi gode nok på «tankelederskap» i IT markedet? Råd?
  • Vi lytter og skriver
  • Vi kommer med en kurv (ja, den er rosa…spiller det noen rolle?:), med hjemmelaget hvetebakst som en kollegas fra print & pc divisjonen har laget, ny-traktet kaffe, kopper, servietter
  • Vi samler informasjonen og legger det rett inn i vår nye strategi mot 2015

Vi skal gjennomføre dette hos 10-15 nøkkelkunder nå i august. Alle som har mottatt invitasjon har vært positive til dette, tilbakemeldingene har gått på at dette er «annerledes», vanskelig å si nei til 30 minutter og hvetebakst….

Det er mye mer rom for kreative vinklinger i næringslivet enn det man tror. Man å ikke være så himla høytidelig og konservativ, folk kjøper av folk. Etter å ha gjennomført tre møter i dag, gleder jeg med til resterende avtaler!

Dette er en viktig øvelse for oss, kundene er veldig åpne og direkte – vi trenger genuine svar for å bli bedre, det gir energi, det gir kundefokus, det gir oss viktige innspill rundt hvordan vi konkret skal bli bedre, det bygger relasjoner, det gir oss nye ideer, det skaper verdi og er samtidig moro for alle parter!

Dette var kun et lite og enkelt eksempel på hva det betyr konkret «å ha det gøy på jobben» for meg!

Av Anita Krohn Traaseth

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *