Tid for litt «lillablogging» – Hannah (11) deler

Det er fredda’n – uken har vært hektisk og spesiell på jobb. Tid for litt lillablogging før vi bestiller take-out mat og gjør absolutt ingenting i kveld :)

«Hannah & mamma tur»

Når min Hannah fylte 10 år, bestemte jeg meg for å ha en årlig «Hannah&mamma» tur. En tur hvor hun bestemmer destinasjon og innhold, en tur hvor hun får mammas 100% oppmerksomhet, og jeg får anledning til å prate «ordentlig» med henne.

For meg er dette en veldig kjær tur. Jeg mistet mamma’n min så alt for tidlig, og jeg har nok et sår som aldri leger seg helt. Spesielt når det er juletider og jeg ser mødre og døtre spise lunsj på cafeer etter julehandling. Det har jeg aldri opplevd på samme måte, og jeg kjenner at jeg lengter etter det – hvert år. Så da vil jeg skape noen slike stemningsbilder og opplevelser for mine tre døtre, alle på hver sine måter. Her deler jeg en stemning med mellomste, Hannah på 11 år.

Dette blir den tredje «Hannah&mamma» turen. Vi har vært i København, hos min veldig gode venninde Mimsy i London og i oktober drar vi til Paris. Vi har bestilt hotell og billetter for lenge siden, og vi sparer penger til dette. Poenget er ikke at dette skal koste penger, og man kan gjøre MYE kreativt for å skape stemninger uten helgeturer til storbyer i Europa. Det er ikke poenget.

Men jeg har anledning, økonomisk frihet fordi jeg har jobbet meg til det – jeg bruker bonusen min på dette – og jeg skammer meg ikke – jeg har fortjent det God Damn it!:) Jeg liker shopping, jeg liker å ha det komfortabelt, jeg liker det urbane, storbyer, jeg liker å være irrasjonell og bruke penger på ting jeg absolutt ikke trenger. Sophia Loren sa en gang: » de som sier at man ikke kan kjøpe lykke ved å handle, vet ikke hvor man skal handle…». Spot on – det er ingen dyp lykke – men det er moro, det er endel av livet mitt. Det kan kombineres med å være et godt medmenneske og å ha sunne verdier. Det tror jeg. Men blir du provosert av det materielle her, ikke les videre:). Du er herved advart.

Jeg er selv en veldig dårlig planlegger på tur. Jeg kaster meg på flyet og vet så vidt adressen til hotellet før jeg sitter i taxi’n. Inspirert av min storesøster Heidi, som er min rake motsetning på området, tenkte jeg at denne turen skulle bli planlagt. Og hvorfor ikke la Hannah planlegge det hele?:)

Det har hun nå gjort. Og her er opplegget hennes. Hun har vært på Google og funnet ut av hva man kan gjøre i Paris. Lest kommentarer på hva andre sier om det hun har plukket ut av aktiviteter. Hun har satt opp en plan og en ønskeliste. Vi kommer ikke til å gjøre alt hun ønsker seg, men jeg skal ikke «drepe» kreativiteten hennes ved å forkaste det hun kommer med med en gang. Sammen plukker vi ut en «fornuftig» agenda og opplegg for turen. Jeg gleder meg til dette!:)

Her er program forslaget laget av Hannah:

11 thoughts on “Tid for litt «lillablogging» – Hannah (11) deler

 1. Høres ut som en flott tur og se frem til. Jeg har en datter på snart 13 år, og det er nettopp slike ting hun setter pris på. 100% tilstedet. Kos dere ;O)

 2. Fine Hannah! Dette høres ut som en super tur med litt for både mor og datter. Godt hun har skjønt mamma og tantes «like» for shopping ;-). God tur og kos dere masse!

 3. Så utrolig kjekt dere kommer til å få det!! Skikkelig imponert over planen hun har kommet opp med! Fikk tårer i øyekroken så fint var det, ser ut som hun gleder seg veldig! Gleder meg til mine blir litt eldre og vi kan planlegge storbyferier sammen :). Kos dere vilt, det har dere garantert fortjent 😉

 4. Høres ut til å bli en opplevelse for livet :-)
  Men det er en ting du skriver her som egentlig gjør meg veldig trist.
  «Men jeg har anledning, økonomisk frihet fordi jeg har jobbet meg til det – jeg bruker bonusen min på dette – og jeg skammer meg ikke – jeg har fortjent det God Damn it!:)» Jeg skjønner jo at du har møtt på janteloven. Jeg er ikke i den situasjonen at jeg bare kan ta med meg en av barna mine på en slik tur. Men at du føler at du må forsvare det at du kan gjøre det synes jeg er leit. Jeg skjønner bare ikke hvorfor det skal være slik. Om du hadde hatt mindre å rutte med betyr jo ikke det at jeg ville fått noe mer. Nei vi burde bli flinkere til å unne hverandre det man har oppnådd her i livet. Jeg synes ikke du skal unnskylde deg for det du har oppnådd her i livet. Norge trenger slike som deg. GOD TUR :-)

  • Jeg skjønner hva du sier Ståle, men jeg hadde nok også skrevet det slik.. ikke fordi jeg ikke tror andre unner meg det, men fordi jeg har sett/møtt misunnelse. Men, vet du.. jeg setter stor pris på den kommentaren. Jeg tar den med meg og unner dere alt godt og ønkser dere en fremdeles flott lørdagskveld.

 5. Å så flott! En kjempegod ide å la henne bestemme, tror jeg kansje skal låne den, ja.
  Vi tenker på tur til København og Tivoli denne høsten (julemarkedet).

  Jeg har selv 3 barn, to døtre på syv og snart 5 pluss en liten gutt på 2. Da de var veldig små var det enklere å reise med en av dem og vi har virkelig kommet oss rundt til venninner i utlandet og til vestlandet på familiebesøk. Enkelt og spontant. Men etterhvert som de er blitt eldre har det blitt vanskeligere.

  Et lite følelsesladd dilemma for meg er nemlig å kun ta med en av døtrene uten å føle skyldfølelse for den andre, de gjør nærmest alt sammen. Men samtidig tror jeg det hadde vært godt med alene med mammatid for dem begge to. Hvordan løser du den situasjonen? I utangspunktet tenker jeg de skal få velge hver sin «aleneting» med mamma, men jeg har en anelse om at min mellomste kommer til å velge det samme som storesøster og da blir det plutselig litt greiere å dra alle tre likevel 😉

  Alle ideer er velkomne :)

 6. Hei!
  Satte veldig stor pris på dette innlegget. Mistet også mamma’n min altfor tidlig, og det er ekstra sårt nå som andre på hennes alder opplever å bli bestemødre.
  Takk for at du delte, det er inspirerende å se hva jeg kan gjøre sammen med mine fremtidige barn :)

  Takk for bloggen også – den har slått meg i magen på en positiv måte, gleder meg til å lese mer!

 7. Så utrolig deilig å kunne gjøre noe sånt! Kom akkurat hjem fra København med min 10-åring (som også heter Hannah) og mormor (som egentlig er tanten min) i går. Tivoli, shopping og hyggelige restauranter. Det spiller egentlig ikke noen rolle hvor man drar. Det viktigste er at man drar seg bort hjemmefra slik at man får ei annen ramme og har tid og rom til å gjøre hyggelige ting sammen. Kos dere i Paris, det høres vidunderlig ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *