En HYLLEST til #SoMeSfæren – tinteguri er 4 uker gammel i dag

Kjære, kjære nye digitale venner i Sosiale Medie sfæren!

Uten DERE hadde tinteguri bloggen ALDRI fått den responsen og spredningen den har oppnådd på så kort tid. Statistikken sier i skrivende stund snart 163 000 bloggbesøk siden oppstart, og i dag – kl 07.30 snart 3000 bloggbesøk allerede denne fredagen!

Dere har så varmt tatt i mot denne nye næringslivslederen som hoppet ut i fullstendig ukjent farvann, uten svømmevest – som ikke visste opp ned på Twitter & #’s, ffnor, SoMe, blogging før jeg opprettet bloggen 4.august 2012 med min eldste datter på 17 år, Martine.

Jeg var en av skeptikerne, som var nysgjerrig, men veldig avventende. Bare se her, i en debattt om Sosiale medier på BI i 2010 med Espen Andersen, Elin Ørjasæter og Steinar J Olsen: http://www.youtube.com/watch?v=5uiXV21LmL4&feature=relmfu

Jeg er OVERBEVIST om følgende: sosiale medier er den tredje største hendelsen/milepælen i den digitale revolusjonen, som vi lever i nå. Den startet med distribusjon av PC’r på 80 tallet – det første store tegnet på at noe var i ferd med å skje – ble fulgt opp av e-business/netthandel på 90 tallet – og nå er det #SoMe. Det er mange likhetstrekk ved disse tre innovasjonene. Alle skeptikere, alle de som dømmer og er etternølere – they’re all present! Det et GODT tegn på at dette er noe som vil, over tid, komme over hypekurven og bli etablert som noe helt vanlig, som vi tar som en selvfølge om noen år.

Jeg vil bare si TUSEN TAKK til alle som har tatt seg tid til å kommentere bloggen, jeg blir oppriktig rørt over alle de personlige tilbakemeldingene, til alle som har vært innom, til alle som følger på Twitter og kommer med verdifulle innspill og deler innleggene i alle mulige sosiale media kanaler jeg ennå ikke helt vet hvordan jeg skal håndtere og har oversikt over:)

En ekstra takk til gjengen jeg kaller #SoMeBuilders – fordi de har vært så tydelige, digitale veivisere som har villet tintguri bloggen vel:

Hans Petter Hansen, Thomas Moen, Cecilie Thunem-Saanum, Arnt Eriksen, Astrid Valen-Utvik, Jørgen Helland, Gaute Holmin, Live Landmark,, Jan Helge Luth,Alain Fassotte, Farhat Khan, May Liss Wasmuth, Mannsutvalget, trønderen JHaavik, Kjersti Hagen Risberg, Aleksander Dye, Cathrine Barth, John Eggen og flere!

Også vil jeg takke media: HegnarKvinner, DN, Aftenposten.no, BT.no, Adressa.no, Sol.no, VG.no, Digi.no, Computerworld.no fordi dere har villet skrive om bloggen, på godt og vondt!

Og ikke minst mine kolleger i HP Norge – som varmt har tatt i mot sjefens noe utradisjonelle stil og gitt meg mange råd og innspill underveis.

Jeg veldig klar over at denne bloggen IKKE faller i smak hos alle. Det kan bli for mye «Møllers Tran» og «not my cup of tea». Det er helt greit, jeg er forberedt på det. Men hvis jeg jeg kan påvirke NOEN til å tørre å ta flere sjanser, til å tro på at DE kan få til det de vil, at flere velger lederveien, tar linje- og personalansvar, at det bidrar til større åpenhet blant enkelte ledere – ja, da er jeg veldig fornøyd. Mitt liv har alltid handlet om å tørre å levere på tanken om å utgjøre en liten forskjell, ikke bare tenke den – å tørre å ta steg og valg som ikke er opplagte. Min reise er ikke ferdig, jeg aner ikke hvordan den ender.

Jeg har lært så mye underveis, tråkket så feil, reist meg igjen, fått muligheter og møtt mennesker som har beriket mitt liv og også avsluttet relasjoner som har vært usunne. Jeg lever nå, og erfaringene har lært meg å ikke ta helsen for gitt. Plutselig kan livet endre seg. Jeg skal prøve å sette små spor så lenge det er mulig.

Mange lurer på hvordan dette nå skal gå videre, med bloggen. Klarer jeg å følge opp? Vil bloggen dø etter 4 måneder? Har jeg nok å skrive om? Tar det for mye tid?

Jeg har bare ett svar: vent å se – tiden vil avgjøre svarene på disse spørsmålene. Jeg bygger opp bloggen nå og lærekurven er bratt. Jeg vil komme inn i en driftsfase hvor ting blir naturlig etablert og strukturert. Det skal ikke være for mye av det i en oppstartfase – da skal ting få leve litt av seg selv.

Jeg er ikke veldig bekymret og bruker ikke tid på å tenke på hvordan fremtiden ser ut – det går av seg selv folkens. Den dagen det ikke gjør det – ja, da skriver jeg om det da. En tid for alt, intet varer evig.

Dog, dette er bare begynnelsen – 4 uker er overstått – jeg syntes bloggen og jeg har bestått første syretesten – og har ingen planer om annet enn å la bloggen utvikle seg sammen med leserne – da får det bli som det blir:)

God fredagsklem fra meg

26 thoughts on “En HYLLEST til #SoMeSfæren – tinteguri er 4 uker gammel i dag

 1. Bloggen er veldig bra, og jeg blir like ivrig hver gang det plopper opp et nytt innlegg! Og så er jeg imponert over produktiviteten din, selv om det ikke overrasker meg!

 2. Hei Anita.

  Fint å se at toppledere også er vanlige mennesker som kan dele sine tanker med andre.

  Tenkte jeg skulle bruke anledningen til å dele noen tanker med deg. Det jeg har lyst å si er at jeg har bare eid bærbare pcer fra dere (4stk), men føler snart at glasset har rent over. De siste to jeg har eid har bare vært håpløse. Den nest siste jeg hadde sprakk rammen rundt skjermen tre ganger slik at jeg krevde en ny. Den nye har samme problemet, denne har sprukket på begge sidene og den kjører seg så varm at den slår seg av selv om den ikke er eldre enn 1,5år.

  Har helt gitt opp å levere pcen inn til Elkjøp da det alltid tar over 2mnd før jeg får den tilbake, samt de elendige tilbudene de gir til midlertidig lån av pc. Når problemet med den nye pcen begynte så sendte jeg en lang mail til HP support Norge om problemene jeg hadde. Fikk senere svar om at den var videresendt til en annen avdeling og har ikke hørt noe på over et år. Har kontaktet dere på telefon, men der er det lite hjelp å få.

  Jeg er rett og slett frustrert over at dere som produsent ikke kan prøve å hjelpe oss forbrukere når vi opplever at produktene deres svikter gang på gang. Det er greit for dere å si at det er underleverandørene som skal fikse problemet, men når de selv klager over rutinene deres ang reklamasjon og garanti så er det ikke lett å være den vanlige dødelige.

  Jeg føler meg som forbruker hjelpeløs når dere nekter å lytte på meg som faktisk er grunnen til at selskapet deres lever! Det eneste jeg ønsker er at dere kan ta ansvar for det dere har laget å faktisk vise at dere bryr dere om forbrukerne. Hvis dere ikke begynner å gjøre dette så vil kundene svikte dere helt til dere en dag blir vanlige dødelige å må ligge på life support.

  Bare en liten tanke fra meg.

  • Hei Emil,

   Trist å høre om at du som kunde opplever så dårlig service når du har kjøpt et produkt fra oss som produsent.
   Jeg skal ta innebygget ditt videre internt i HP, og sørge for at du kommer i dialog med noen hos oss slik at du blir henvendt til de rette kanaler.

   Takk for innspillet Emil – dette er jo min private blogg, så jeg håndterer ikke produkt innspill her, men denne mailen syntes jeg var viktig.

   anita

 3. I disse dager har jeg vært langt inne i sosiale medier på ulike plattformer i tre år. Jeg kjenner strukturer, står i kontroverser, og vet hvordan jeg skal møte motstand og diskusjoner; alt et grunnlaget for å nå fram med budskapet du har.

  Ikke bare har du satt deg tydelige mål og har gjort en risikovurdering, du har begynt å overvåke veien.

  Av det du sier her, og det du sa i Aftenposten er det veldig tydelig for meg at du allerede har forstått strukturer og strategier svært godt. For deg er bare himmelen grensen. Min datter på 14,5 år, trenger IT-jenter å se opp til, som er et menneske en kan sammenligne seg med.

  Keep up! Det blir morro å følge deg. Et friskt pust som jeg håper vil sette tydelige spor, og kanskje også spor av endring?

  • Vi satser på det Maria:) Og vi trenger flere jenter i IT bransjen – fantastiske muligheter!!! Si til datteren din at hun trenger ikke å studere teknologi for å jobbe i vår bransje! Alle disipliner kan studeres, og leveres på i IT bransjen. Selv har jeg studert kommunikasjon & ledelse, kunne ingenting om teknologi da jeg søkte min første jobb i IBM i 1996.

 4. Ein hyllest er det du som skal ha, Tinteguri, som feiar inn i sosiale medier og snur opp ned på heile SoMe-sfæren! Eg er veldig inspirert av deg, og synes du er eit stort forbilde :)

 5. Så gøy å ramle over bloggen din via facebook «share». Mange gode tanker! Og fokus på at man er selv herre (kvinne…) over sitt eget liv og man er selv ansvarlig for å få det til, enten det er det ene eller andre man velger å fokusere på. Så lenge det gir energi til videre fremdrift, ikke sant? Stå på, nå er du iallefall fast på leselista vår.

 6. Pingback: En ny bloggers refleksjoner – de første 90 dagene | Tinteguri

 7. Et er ikke bare bloggen din som har inspirert meg, men DU hat vært en fantastisk inspirasjonskilde siden den dagen jeg møtte deg, Anita! Du gjorde en forskjell og inspirerte meg til å at jobben som Adm dir for mitt første selskap i 2005. Jeg hadde nok ikke tatt den jobben uten samtalene med deg! Takk, Anita!
  Jeg heier på deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *