Krafttaket for NAV avholdt i dag!

I dag, kl 16.30 i HP Norges lokaler på IT Fornebu møtte det opp over 20 samfunnsengasjerte personer som ville være med å diskutere hvordan vi konkret kan gjøre noe for å forbedre «NAV opplevelsen» for ledere på ulike nivåer, som kommer i en situasjon hvor de må melde seg som arbeidssøkere. Her kan dere lese om hvorfor vi valgte å fokusere på kategorien ledere; http://tinteguri.com/2012/09/14/times-are-a-changin-et-krafttak-for-nav-kommer-du-19-september/

I tillegg ville vi se på hvordan denne ressursgruppen kunne brukes til å bidra positivt for andre i tiden de er arbeidsledige. Vi diskuterte også merkevaren NAV, hvilke myter og assosiasjoner som knyttes til NAV for å belyse kompleksiteten og hvorfor vi valgte å fokusere på en brukergruppe de to timene vi hadde til disposisjon.

Hvem deltok?

Jo, et knippe supre mennesker som vil gjøre en forskjell. Alle grupper var representert. Arbeidsledige, advokater, hodejegere, NAV representant, frivillige organisasjoner, ledere, toppledere, grundere og konsulenter. Alle med sine historier, perspektiv, erfaringer og mangel på erfaring med NAV systemet.

Hva gjorde vi?

Preben Sander fasiliteterte en åpen og bred prosess hvor vi delte oss inn i tre grupper og diskuterte følgende tre temaer:

 • Hvordan er oppfattelsen av NAV i dag? – her var vi på jakt etter inntrykk, sanne eller usanne, folks åpne assosiasjoner til NAV
 • Hva er de verste assosiasjonene til NAV? – fra ulike perspektiver
 • Hva er de beste assosiasjonen til NAV? – fra ulike perspektiver

Deretter fokuserte vi på konkrete tiltak for å bedre de verste assosiasjonene. Det var viktig å diskutere oss gjennom denne prosessen, spesielt det første punktet for å få en god og felles forståelse for hva NAV er og hva det ikke er, og hva vi skulle fokusere på.

Etter gruppediskusjonene skrev alle ned to konkrete tiltak som de selv kunne bidra med å realisere. Deretter plasserte vi tiltakene på en akse hvor vi vurderte gjennomføringpotensialet, med to parametre; vanskelighetsgrad og effektoppnåelse. Det kom så utrolig mange gode ideer, som med liten innsats faktisk kan gjennomføres.

Preben og jeg vil dokumentere kveldens dialog. Målet er å lage et dokument med beskrivelse av tiltak som kan gjennomføres og en plan for hvordan vi kommuniserer resultatene til viktige interessenter. Dette dokumentet vil i første omgang bli distribuert til de som deltok, og som skrev opp navnet sitt i resepsjonen, før vi «lanserer» innholdet på et senere tidspunkt.

Hva vil vi oppnå?

Til alle tvilere som tror det er liten mulighet for å påvirke NAV – det ble identifisert aktiviteter i dag som kan gjennomføres helt UTEN NAV sin aksept og involvering:) Sosiale medier er effektivt folkens, og det skal vi benytte oss av!

Hva skjer videre?

Et av selskapene som var tilstede tar ballen videre og innkaller til nytt møte om en måneds tid. Da skal vi revidere resultatene fra ettermiddagens innsats og lage en implementerings- og kommunikasjonsplan på hvordan vi skal realisere forslagene.

Inntil da, det skal jobbes på flere hold med konkretisering av ideene – gjennomføringsdetaljene gjenstår – og de er de aller viktigste!

Tusen takk!

Tusen takk til Preben som fasiliterte en så effektiv prosess på to timer, og ikke minst til alle deltagerne for suveren frivillig innsats og engasjement som ga konkrete og imponerende ideer!

Dersom bare to av disse ideene blir realisert – så har dette initiativet levert – og vi har tenkt til å levere vi – vi har ingen plan B:)

Preben & Anita

11 thoughts on “Krafttaket for NAV avholdt i dag!

 1. Takk igjen Anita for at jeg fikk være en del av det fantastiske “eventet” i dag! Også takk til Preben Sander for strålende fasilitering med en klar og tydelig styring. Jeg tror at hvis vi får til 20% av alle de gode konkrete forslagene i løpet av 2 måneder og resten av de reelle innen et drøyt halvår skal vi være godt fornøyd! Jeg gleder meg til å jobbe videre sammen med gruppa og enkeltpersoner for at NAV skal bli en enda mer Kunderorientert bedrift. En bedrift som da “ser” brukerne i ulike segmenter mye bedre. Godt initiativ Anita og godt gjennomført til alle oss som var der. Så mye hyggelige og kompetente personer samlet på et sted. :-)

  • Helt enig Kjersti – jeg er sikker på at vi kommer til å få til flere av tiltakene vi satte opp – og det skal bli MORO!:) Tusen takk for DIN deltagelse og ikke minst din alltid så positive energi og engasjement!

 2. Jeg er så imponert! Synes initiativet er så fantastisk!! … Men det har jeg kanskje allerede sagt…?! He he… Vel, gode ting kan ikke sies for ofte! :) Så bra at det var vellykket!

  Jeg håper på fortsatt info om arbeid og resultater!

  Vennlig hilsen Cathrine Østensvig Dale

 3. Hvis dere skal jobbe mer med dette, vil jeg gjerne bli med! Veldig bra initiativ. Jobber selv som rekrutterer i NAV og møter ukentlig arbeidssøkende ledere og andre som trenger hjelp. Vi har ikke alltid det rette å tilby selv om vi så gjerne vil hjelpe.Vi må også ut i næringslivet å gjøre kjent at vi har en rekrutteringstjeneste. Har også selv vært arbeidsledig og lovet meg selv at jeg aldri skal glemme følelsen i magen da jeg gikk inn døren på Aetat for noen år siden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *