Hva har DU på deg på jobben? – Elin Ørjasæter åpner klesskapet

Tinteguribloggen handler jo om flere aspekter ved livet, ikke bare den faglige jobbsiden. Kvinnesiden av lederprofilen, og spesifikt tanker rundt jobbklær og garderobe – det er jeg sikker på at jeg ikke er alene om å bry meg om, sjef eller ei.

Jeg kan bekrefte at behovet for å føle seg fin, trendy og kul ikke avtar selv om man har en seriøs og litt konservativ lederjobb. I tillegg er jeg i 40-årene, og merker forfallets inntog etter to fødsler, et relativt usunt kosthold og Mr. Marlboro som følgesvenn. Jeg har tidligere skrevet et innlegg som omhandler dette: ”Det er enhver kvinnes rett til å være irrasjonell til tiderhttp://tinteguri.com/2012/08/05/det-er-enhver-kvinnens-rett-a-vaere-irrasjonell-til-tider/

Så kom jeg i dialog med Elin Ørjasæter som jeg har truffet vet et par tidligere anledninger. Elin er en bra dame syntes jeg, hun har virkelig gått foran og åpnet mange dører for oss ”etternølere” på sosiale medier. Hun har stått i kritikk som tidlig bruker, hun har testet grenser og hun bidrar hver dag med sine perspektiver og refleksjoner, på en litt utradisjonell måte. Jeg heier på det og jeg heier på henne.

Elin har selvfølgelig de samme klesbekymringene, og herved kom ideen om å invitere inn gjestebloggere til en bloggserie, hvor Elin er den første.

Serien får navnet:

”Hva har DU på deg på jobben? – XX åpner klesskapet”

Poenget med dette er å skape et litt humoristisk innblikk i hva vi har på oss på jobben, vi som ikke lever av mote og design, å se hvor ulike vi er, vise mangfoldet og kanskje blir vi inspirert av hverandres ideer og klesfilosofi? Her er det ingen fasitsvar på rett og galt, vi er så forskjellige – og det skal vi være!

Elin er den første og hun skal gi stafettpinnen videre til en annen kvinne som inviteres til å åpne klesskapet og skrive en bloggtekst med bilder som jeg publiserer her på Tinteguri. Lesere her på bloggen får selvfølgelig tipse oss om navn på kvinner det ville være interessant å åpne klesskapet til. Hyppigheten på dette får skje når det skjer, men ihvertfall en gang i måneden tenker jeg. Oftere hvis etterspørselen tilsier det.

Kanskje ender vi også opp med en gjesteblogg fra Jan Thomas som kaster terninger på oss ”vanlige dødelige» og forteller oss om ”Hva norske kvinnner egentlig bør ha på seg på jobben” :)

For å være helt sikker, dersom noen lurer, ingen av damene som blir portrettert er sponset av klesbransjen – vi er jo vanlige dødelige jobbdamer – ikke ekte fashionistar (selv om vi prøver å se så bra ut som vi kan, er jeg sikker på at motebransjen vil vri seg av både skrekk og gru over enkelte ting vi viser frem fra klesskapet;) – så anbefalingene som kommer, de kommer fra hjertet og ikke butikkene, og vi betaler selv for varene. Skulle vi invitere inn en fashionsita, så sier vi det. Oki?

Så da setter vi i gang da! Møt Elin Ørjasæter & hennes klesskap:

”Jeg hater å handle klær. Litt fordi alle klær er for små, og litt fordi det er kjedelig. Men de fleste jobbene mine har krevd at jeg ser representativ ut, så hva gjør man da?

Bildet av den blå-lilla-rutete jakken:

Akkurat denne jakken har jeg (men i litt romsligere versjon, tror jeg nok). Alltid deilig og varm, og nydelige farger! Foto: Leslie Downey

Svaret Leslie Downey, en dame som har kontor på Røa, men som også gjerne kommer hjem til deg eller på jobben. Hun bruker flere timer på å ta mål første gang! Hun måler deg OVERALT! Deretter er det bare å bli i stoff-kataloger og velge de stoffene man liker. Klærne blir sydd i Baltikum eller Tyskland. Leslie har spart meg for masse unødig shoppingtid, men også for penger, fordi det ikke går an å kjøpe «feil» av Leslie. Klærne passer jo. Når man er et vanedyr som meg er det bare å kjøpe den samme jakka igjen og igjen og igjen, men i ulike farger og stoffkvaliteter.

Bildet av den brune drakten:

Jeg elsker denne jakka, med kjole i samme stoff som slagene inni. Her har jeg lånt bort antrekket til Henritte Stenstrup. Foto: TV2

Jeg har en fast jakkemodell, et fast skjørt og en fast skjortemodell. Jakka koster om lag 5000 kroner (avhengig av stoffet), skjørtet 2000 kroner og skjorta 1200 kroner. Det antrekket jeg får mest komplimenter for er en kjole med jakke over som du ser over (men det er ikke meg, det er Henriette Stenstrup som lånte antrekket for å parodiere meg i «Torsdag kveld i Nydalen»).

Bildet av meg med ropert og blå skjorte:

Dette er den standard skjorten jeg bruker. Fasongen bestemte vi da Leslie tok mål første gang, men farger og stoffer velger jeg på ny når jeg trenger en ny skjorte. Foto: Agnete Brun, Dagbladet.

Portrett i gul stol (Foto: Jørn Moen, Dagbladet.)

Her har jeg standardskjorta mi, men i et mørk blåfarge og med mønstret knappestolpe.

Dessverre har jeg aldri blitt venner med buksene til Leslie. Hun nekter nemlig å levere bukser med strikk eller stretch i livet. Og jeg nekter å gå med bukser som ikke har stretch. Derfor kombinerer jeg Leslies jakker med bukser jeg kjøper hos Alexis mote i Skippergata, de heter Laurie og gjør det mulig å puste til hverdags, også hvis man er akkurat passe overvektig sånn som jeg. Du finner mer om Leslie Downey på www.leslies.no».

Elin – tusen takk for at du delte dette:) Elin vil utfordre Julie Andersen som er konsulent i Burson Marsteller, hun er en suverent god blogger og har sansen for klær sier Elin:-)

Julie tar DU utfordringen? Vil du dele klesskapet ditt med oss? :)

PS: Går du på Instagram kan du ta bilder av deg selv på vei til jobb – med hva DU har på deg – og tagg det med #tintegurichics

Min profil er åpen og heter selvfølgelig tinteguri – jeg har lagt ut et glimt av min jobbgarderobe – ikke spesielt fargerik…

 

27 thoughts on “Hva har DU på deg på jobben? – Elin Ørjasæter åpner klesskapet

 1. Kjempe spennende!! Gleder meg til etterhvert å se hva vi «vanlige» karrierekvinner går i! Sett ymse, det skal sies. Leslies web adr er herved lagret!

 2. Perfekt lesestoff på en fredagskveld, Anita. Godt at du tenker på alle sider ved å være jente:)
  Selv om det er et individuelt valg, regjerer svartfargen i arbeidslivet. Enda det er så mange fine farger å velge mellom. Selv om jeg har et bevisst forhold til å kle meg i ulike farger, FALLER jeg for svart hver eneste gang jeg ser et antrekk. Også må jeg samtidig innrømme at jeg tenker meg om flere ganger om noe er lite nøytralt. Hvordan er det med dere? Føler dere også bundet av visse farger?

  Forresten, nå kom jeg på at det hadde vært artig å se på klesskapet til Thina Saltvedt. Hun er ordentlig flink med farger:)

  Ha en finfin helg.

  • Hei kjære Kiran vennen :) Tusen takk for et veldig godt forslag – jeg skal absolutt kontakte Thina og høre om hun vil bli med på dette. Jeg er nok litt som deg jeg, bruker veldig mye sort… det er både «safe», kan brukes til alt og tar ikke så mye oppmerksomhet. Men nå som jeg er i 40 årene har jeg bestemt meg for å skjerpe meg litt og velge noen vågale vinrøde og flaskegrønne farger i høst;) klem

 3. Herlig! Dette liker jeg. Et litt rosa avbrekk fra jobb og seriøse temaer. Nå er vel også dette et meget seriøst tema for oss damer, så du skal se responsen blir kanon 😉 gleder meg til å se , samtidig som jeg drømmer om en egen jobbgarderobe utenfor uniformen min:-)

  Kreativt!

  • Det har du helt rett i:) Det er absolutt et seriøst tema for oss damene – når jeg tenker etter har jeg brukt lengre tid på å finne feks den rette skinnjakka enn jeg har brukt tid på å bestemme meg for kjøpe et nytt hus! Galskap, men sånn er det jo.

 4. Tineguri du er bare helt herlig :) … og inspirerende… :)
  Så genialt å følge lederkvinners garderobe..
  Gleder meg til fortsettelsen.

  • Tusen takk Birgit! Tenkte det var på tide å snoke litt i klesskapene – det er jo så lett å bli stående fast ved det samme, så litt inspirasjon trenger vi nå på høsten:)

 5. Morsomt, underholdene, spennende og interessant å se hva kvinner bruker på jobb. Bra tema! Selv synes jeg det er en utfordring å vite hva jeg faktisk skal bruke i forskjellige situasjoner. Hva er dresskoden dit jeg skal nå? Kan jeg bruke en kjole – eller er det for pent? Hva med ola-bukser – går det an? Ørjasæters garderobe er kanskje et greit utgangspunkt… er dressjakke et sikkert valg nær sagt uansett? Skjorte er pent, men den må dessverre strykes. Finnes det alternativer til den? Det gjør det sikkert… Og er ola-bukse greit til dressjakke? PS Spørsmålene er ment seriøst :-) og PS 2: Jeg liker å shoppe innimellom, men er helt avhengig av god service for å dra kortet. Hvor får man det, hvis man ikke vil ha personlig shopper hjem? Gleder meg til å følge denne føljetongen

  • Skjorter må faktisk ikke strykes! Jeg betaler 18 kroner for hver vask hos renseriet her på Majorstua, på en såkalt «skjorteavtale». Da kommer den vasket og nystrøket tilbake. Regn på det… det er lønnsomt hvis jeg regner på min egen alternativkost, altså hvis jeg bruker de minuttene jeg ellers vile brukt på vask&stryk til å jobbe…

   • Hei Elin, fantastisk, selvfølgelig finnes renserier! Hadde det vært mulig å trykket «liker» her så hadde jeg gjort det. :)

   • Ja, sant nok…bor på bygda med noe reiseavstand til nærmeste vaskeri men til og med reiseveien veier opp for frustrasjonen over strykebrettet – så absolutt verdt både reise og utgifter…og skjorteavtale høres fabelaktig ut. Det må jammen innføres på landet også

 6. Dette var et kult tema. Tusen takk for bra tips til skredder. Ikke så lett å finne stilige jobbklær i store størrelser. De pleier å se ut som noe fra forrige århundre:-)

 7. Bra og morsomt tema! Keep up the good work. Flere jeg kunne tenke meg å høre fra er Kristin Skogen Lund, Thina Saltvedt og Silje Sandmæl. Hilsen Ida :)

 8. hei
  jobber i skoleverket. det er søren meg ikke uten betydning hva du kler på deg i en jobb som den jeg har, heller. det er viktig å finne sin stil og å finne riktig tøy til vanlige hverdager i arbeid med studenter. alt for mange trekker i joggebukser og noe hettegenserlignende- for ikke å nevne menn i dongeri, enten det er mandag eller fredag. egentlig nokså lei av å se hvor lite endel kolleger tenker på antrekk i selv en vanlig undervisningshverdag.

 9. Så gøy initiativ!
  Jeg har alltid savnet et sted å handle litt «kule» jobbklær, til en grei penge, og mest av alt, som sitter pent på og ikke henger og slenger. Det nærmeste jeg har kommet er H&M, så kanskje jeg får noen gode tips her fremover :-)
  Anbefaler alle å lese Stella Magasin, de har veldig mange fine «mote-sider» for oss som trenger klær til kontoret :)

  – Birgitte

 10. Anita, så spennende!! Dette gleder jeg meg til å følge! Kan jo legge til at sort IKKE er en enkel farge. De færreste kler den, og den fremhever fine linjer og poser under øynene. Hadde forøvrig vært morsomt å sjekke ut internasjonale karrierekvinner også, det er utrolig mange flotte, sterke og fargerike kvinner ute i verden. (Michelle Obama er en av dem)

 11. Wow! Ikke kall dette temaet «rosa»! 😀

  Dette innlegget er så nyttig for meg at det er flaut! Jeg skal møte i en del veldig formelle sammenhenger i tiden fremover, og har bokmerket Leslie. Som småtjukk, storpuppet, bredhoftet dame som ikke liker butikker ble jeg veldig glad og lettet over dette innlegget. Litt sånn «Aha, så sånn går det også an å være voksen dame!»

  • Herlig tema! Min favoritt er strykefrie skjorter. Brooks Brothers har Non Iron skjorter, de vaskes i maskin, og sendes deretter i tørketrommelen (!) – helst uten altfor masse annet tøy samtidig. Har brukt disse skjortene i 5 år og ikke brukt strykejern på skjorter siden. http://www.brooksbrothers.com

 12. Pingback: Hva har DU på deg på jobben? Hilde W.Vibe fra Abelia åpner klesskapet | Tinteguri

 13. Pingback: Mye promp og lite prakt | BAARD FIKSDAL blogg PETITER

 14. Pingback: Hva har DU på deg på jobben? Lene T.Ross fra Aker Solutions åpner klesskapet | Tinteguri

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *