Relativ ondskapsfull sjokoladekake – deler oppskrift fra GirlGeekDinner

Vi hadde en annerledes mandag og en strålende kveld på kontoret i dag – HP Norge var så heldige å få være vertinne for et inntog av 100+ GirlGeeks som selv besørget maten, innhold og stemning!

Faglig fokus denne kvelden var å dele erfaringer med bruk av Pinterest, Instagram, Foursquare og Tumblr og jobbe ut innspill til hvordan de kan brukes profesjonelt.

Disse damene vet at det ikke er nok å ha en konto der og bruke den som en privatperson, så hvordan være synlig på sosiale arenaer på en positiv måte, både for organisasjonen/firmaet og de andre som bruker samme nettsted?

Hensikten med GirlGeekDinners er å skape en møteplass for damer som er interessert i teknologi på et eller annet nivå, ha det gøy, samt å synliggjøre alle de flinke damene (programmerer, designere, kommunikasjonsfolk, markedsførere, journalister, robotmekkere, statistikk-nerder, etc) som har peiling på teknologi.

Her kan du lese mer om GirlGeekDinner er, sjekk: http://girlgeekdinners.origo.no/-/bulletin/show/554521_girl-geek-dinners-til-oslo

HP Norge damene sørge for desserten, og jeg måtte trå til med husets sjokoladekake (dvs, den eneste jeg kan bake..) – nå omdøpt til «Relativ Ondskapsfull Sjokoladekake» av Vampus http://vampus.blogspot.no/

Her er oppskriften, fant den på nettet for flere år siden (har ikke kilden!) – den enkleste i verden! NB høykarbo varsel!

RELATIV ONDSKAPSFULL SJOKOLADEKAKE

Ingredienser

Bunn:

150 g smør

1 liter surmelk

7,5 dl sukker

5 ss kakao

6 ts natron

9 dl hvetemel

Glasur (LAGES I KJELE PÅ SVAK VARME)

100 g smeltet margarin

6 ss melk

4 ss kakaopulver

1 ts vaniljesukker

350 g melis

Slik gjør du:

Bunn:

Smelt smør og avkjøl det litt. Bland deretter smøret sammen med surmelken og rør rundt. Tilsett så alle de tørre ingrediensene og rør til den er klumpefri. Hell røren over i en stor bakepapirbelagt langpanne (30×40). Stekes midt i ovnen på 180 grader til den er gjennomstekt (ca. 40-45 min).

Glasur:

Smelt smøret på lav varme, ta av kjelen fra platen og hell i resten av ingrediensene Det smaker godt med en teskje kaffe også. Lag DOBBEL dose glasur – anbefales på det varmeste, da renner sjokoladen godt ned i kaken og du kan spise resten med skje…

Bruk hvit kokesjokolade og lys melkesjokolade som pynt – hakk i biter (noen store og små). Hvis du MÅ bruke et sunt innslag, så ser det bra ut med ferske blåbær, bringebær, jordbær – men jeg anbefaler sterkt ren hvit og mørk sjokolade:)

26 thoughts on “Relativ ondskapsfull sjokoladekake – deler oppskrift fra GirlGeekDinner

  1. Hehe – vi har eggeallerikerbarn og som den Tårnfrid jeg er har jeg alltid vært nødt til å ha denne i fryseren…….me hos oss gikk den under navnet VerdensBeste Sjokoladekake. Nå omdøpt til ditt mye kulere navn.

  2. Pingback: Storebjørn og lillebjørn « lysthode

  3. Hei, jeg bakte «din» onskapsfulle, evt djevesk gode, sjokoladekake og serverte den på jobben (Statoil) i dag. Stor suksess! Fikk masse gode tilbakemeldinger, og to personer sa faktisk at dette var den beste sjokoladekaken de hadde smakt :-) Så takk skal du ha!

    • Så hyggelig da!!! Tusen takk! :):) Det beste med kaka er jo at alle kan lage den, det tar kort tid og den blir bedre og bedre selv om den står en dag eller to:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *