En liten stemningsrapport fra årlig Hannah&mamma tur – lillablogging i Paris

Da var helgen kommet – helgen for vår årlige Hannah (11) og mamma tur!

Hannah og jeg begynte med dette da hun var 10 år – tid for «dannelsereiser» – men ikke den type du leser om i de intellektuelles verden, dette er reinspikka kos fra ende til annen, med et program som ikke tar pusten fra noen:).

Det handler kun om en ting – å være sammen, bare henne og meg, på Hannahs premisser. Jeg har tre døtre og en hektisk hverdag – dette er vårt lille pusterom. Når jeg spør Hannah hva hun husker best av gode minner fra tid med meg, så sier hun at det er turene våre. Jeg mistet jo min egen mamma da jeg var 20 år, og en av de siste reisene hun og jeg gjorde sammen var til Paris da jeg studerte fransk og var au pair. I år gikk turen med Hannah nettopp til Paris.

Det var litt rart å gå i de samme gatene og tenke tilbake på turen med mamma. Men det var en god følelse. Nå er jeg selv mamma, og jeg setter så utrolig pris på at jeg i det hele tatt får oppleve å gjøre dette med mine døtre. At jeg har så god helse, overskudd og mulighet til dette – og at jeg er så enormt heldig som har fått tre døtre, det betyr så inderlig mye.

Så tilbake til turen til Hannah og meg. Hannah lager program og vi sparer penger i lang tid i forveien. Vi booker flybilletter og hotell når feriepengene kommer. Hannah får ikke lov til å realisere hele programmet, men noen ønsker blir innfridd. Siden vi skulle til en storby som Paris ville jeg at vi skulle oppleve noe av Paris sine severdigheter. Louvre og Eiffeltårnet var ok syntes Hannah, men så sa hun: «mamma, dette er vår tur vet du, vi er ikke her for å være kulturelle – det kan jeg gjøre på skolen!» Klar tale der altså. Jeg som prøvde å snike inn flere kulturelle alibi;)

Dere som leser denne bloggen vet også at jeg ikke er sponset av noe eller noen, så de stedene og opplevelsene jeg nevner har jeg selv betalt for og anbefaler av eget hjerte. Må bare fortsette å nevne det litt til, i tilfelle noen fortsatt lurer:)

Hvor skal man bo i Paris på mor&datter tur?

Ja, hvor skal man begynne å lete? Utvalget er så enormt, men jeg er veldig begeistret for å bo i nærheten av Louvre, så området var avgjørende for meg, det er så vakkert og sentralt der. Vi booket oss inn på et intimt og lite 3 stjerners hotell – Hotel Moliere som ligger i Rue Moliere, ca 5 minutter å gå til Louvre. Dette er prototypen på et lite og idyllisk hotell i Paris – veldig intimt, veldig personlig, ikke fancy, og veldig god pris. Egner seg godt som hotell for venninne turer også!

Frokosten er helt ok! En dag spiste vi på restauranten og en dag bestilte vi room-service – det er noe av opplevelsen syntes Hannah (og jeg!).

Hva gjør man en helg i Paris på mor&datter tur?

Vi begynner med å ikke ha for store ambisjoner og for mye stress i programmet. Vi sover lenge (det er tross alt fri!), til rundt kl 10.00 og bruker en time/halvannen på å spise og gjøre oss klare. Vi går for det meste i Paris, men tar taxi når vi skal langt. Metro’n er absolutt bra – men vi tar altså taxi de få gangene vi trenger det.

Dag 1: Tur til Louvre (tar ca 2,5 time) – de tilbyr DS hvor du kan velge hvilket kunstobjekt du er interessert i og høre historien, den guider deg også internt i Louvre som er stooort, helt ideelt syntes Hannah! De fleste barn kan DS og det tok henne ca 30 sek å navigere mens jeg stod der like dum etter 5 minutter…. lunsj på Cafe Marly (et MUST – spesielt desserten Mille Feuille!!) som ligger «på» Louvre i fantastiske omgivelser! Der satt vi lenge. Så litt ettermiddags shopping & cafe i St Germaine området, avsluttet med middag på liten Thai restaurant rett ved hotellet.Vi måtte innom kjøpmannen på hjørnet hver kveld og kjøpe brus & goodis til hotellrommet :)

Dag 2: Tur til Eiffeltårnet, gåtur rundt det fantastiske området rundt og over broen fra Eiffeltårnet, Museum D’homme m.m. Seriøs shopping (dette tar mange timer…) og lunsj på Galleri Lafayette (Hannah elsker makroner…), vente 1 time på taxi i regnværet kl 20.00, deretter innom liten lokal restaurant ved hotellet for litt kveldssnacks. Kvelden før vi drar hjem, legges alle nyinnkjøpte objekter behørig ut på sengen og vi prøver klær og koser oss mens vi pakker og blogger litt om turen vår:).

Man trenger ikke å dra til Paris – man kan overnatte en helg på fjellet, i skogen – ja hvor som helst -bare man er sammen.

Vi er helt enige om at dette ble en veldig fin tur og er i gang med planlegging av neste års tur! :)

16 thoughts on “En liten stemningsrapport fra årlig Hannah&mamma tur – lillablogging i Paris

 1. viktig med «gulrøtter» i hverdagen. gjør det samme- og om 2 uker går turen til Edinburgh, der min 20 år gamle datter begynte sine studier i høst. hun var utvekslingsstudent der for 2 år siden og forelsket seg helt i byen- DET gjorde jeg også, på min første tur dit, for akkurat 2 år siden. jeg finner på en «gulrot» hver måned- det gjør arbeidshverdagen mye bedre. november går til en langhelgtur til mitt eneste barnebarn i trondheim. herlig å høre om paristuren. kunne gjort det samme.

 2. Helt herlig å lese om deres tur! :) Min datter på 15 år og jeg har innført dette som en årlig tradisjon, der hovedhensikten kun er å ha kvalitetstid sammen i en hektisk hverdag. Gledene ved disse turene starter lenge før reisen og varer i lang tid etterpå. Paris, Barcelona, London og Zürich er allerede besøkt, og vi er alleredeq gang med planlegging av neste tur til våren.:)

 3. Veldig koselig å lese om turen deres! Og tusen takk for gode tips, øverst på ønskelisten til min datter (8) står en tur til nettopp Paris 😉 Vi pleier også å gjøre slike mamma-datter-ting innimellom, være seg en shoppingtur, museumsbesøk eller bare se på film sammen hjemme i sofaen. Det er viktig. I fjor var vi på mor-datter-tur til Wien, helt perfekt reisemål for både liten og stor!

 4. Så koselig!! Jeg gleder meg til min datter blir 10 år, da skal vi også på mamma/datter tur. Jeg tror det er helt riktig det dere sier, ikke så viktig hvor turen går, bare man kan dele noen gode opplevelser sammen på egenhånd. Men her var det jo veldig mange gode tips til en Paristur:-).

  • Hei! Ja, jeg gjør forskjellige ting med mine tre døtre – forskjellige opplevelser og opplegg. De er snart 18 år, snart 12 år og 5 år – så innhold og agenda varierer veldig. :) Men jeg har alene tid med alle tre, det er det viktigste. Til våren drar vi alle sammen og ser eldstejenta «graduere» i NY, det blir en veldig spesiell og fin opplevelse for alle jentene.

 5. Hei Marit! :) Edinburgh står absolutt på listen!! Helt enig med deg, «gulrøtter» i hverdagen er det som gjør hverdagene så fine – da kan vi glede oss over både planlegging og høydepunkter! Kos deg på turen med din kjære datter om 2 uker og jeg vil gjerne ha tips!

 6. Hei
  Super fin stemningsrapport. Jeg var på mor/datter tur til Paris i fjor. Det å få så mye tid sammen er super deilig. Jeg kan gi henne full oppmerksomhet i mange dager i strekk. Og hun blir ikke distrahert av venner, tv, fjesboka eller andre ting. Vi gjorde som dere, la inn noen kulturelle innslag som Eiffeltårnet og Louvre. MEN Shopping var det hun syntes var morsomst  Hun hadde et budsjett å forholde seg til, penger hun hadde spart og jobbet for i mange måneder. Det er gøy å se at det ikke sitter like løst i pengeboken når de ha jobbet hardt for dem.

  Edinburgh er en by både hun og jeg har vært i mange ganger. Om Hanna er liker “litt” skumle ting, vil jeg anbefale Mary Kings Close. Gå inn på linken for å se. http://www.realmarykingsclose.com/ Selvfølgelig må dere innom The Castel. Gammelt og full av historie. Det er også hyggelig å gå rundt i gamlebyen. Masse smale smug og veldig koselig. Når det gjelder shopping er det Princess street og George Street som gjelder. Det ligger rett siden av hverandre og ikke langt fra gamlebyen så enkelt å finne.
  Dere er selvfølgelig nødt til å få med dere “afternoon tea” små agurk smørbrød og scones  Det gjøres i The Dome http://www.thedomeedinburgh.com/introduction The club har hvite duker og er super koselig. Min datter går dit med sin bestemor hver eneste gang hun er i Edingburgh.
  takk for en fin side

 7. Så hyggelig å lese om Paristur! Min datter ønsker seg også tur dit, så her var det gode tips. Vi var i Amsterdam forrige uke etter hennes ønske, med besøk i Anne Frank Huis og Rijksmuseum. Siden hun hadde lest Anne Franks dagbok og en barnebok om Vermeer hadde hun atskillig mer utbytte av dette enn han på 13…

 8. Kom tilfeldigvis over denne bloggen og den skal følges videre.

  Å reise, ja det er vår favoritthobby #1, både med og uten barn.
  Mitt tips er å ta med barna til byer som ikke nødvendigvis er så kjent – eller ”hippe”!

  Vi tar gjerne med barna til steder som har sjel i bøtter og spann, men som nødvendigvis ikke er så kjent, eller som er steder hvor ”alle” har vært.

  Jeg ser det skrives om Edinburgh her over, og det er også en av våre favoritter – en fantastisk spennende by med sjel. Og gode shoppingmuligheter….
  En av Europas aller flotteste byer!

  Amsterdam er også en by som kan anbefales. Den er vel kanskje Europas aller hotteste by akkurat nå. Og det er ikke så rart. Nederlenderne er utrolig gode på design, både innen interiør og mote (Oilily er forresten et kult nederlandsk merke for jenter!)
  Et tips til et sjarmerende spisested i Amsterdam er De Kas, som ligger i et renovert drivhus. Økologisk mat som er dyrket på stedet, både koselig og trendy men dyrt!

  Istanbul er også en by som er verdt å besøke, eksotisk, men allikevel tilgjengelig.

  Gøteborg er også en svært tilgjengelig by, bare noen timer unna Oslo. Her kan man legge inn en liten ekstra reise-weekend i løpet av året, fordi det nesten ikke koster noenting å reise dit.

  Foruten byene Edinburgh, Amsterdam, Istanbul og Gøteborg, er noen av våre favoritter Lisboa, Dubrovnik, Valencia og København. Både for kjæresteturer og for turer med barn……

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *