Hva har DU på deg på jobben? Julie R. Andersen åpner klesskapet

«Hva har DU på deg på jobben» – bloggserien her på tinteguri for oss vanlig «dødelige» som ikke lever av mote & design – har engasjert – og det er moro og ikke minst lærerikt å lese alle kommentarer og innspill. Alt handler om å dele og å inspirere, og vise at vi er veldig forskjellige.

Nå har stafettpinnen gått til Julie Andersen, og hun har virkelig tatt utfordringen på alvor og det er bare å glede seg til å lese videre!

Hun gir stafettpinnen videre til Anna Valberg, som jobber med kommunikasjon på NUPI (Norsk Utenrikspolitisk Institutt) på dagtid og anmelder teater på kvelden. Da de studerte sammen var hun Julies fadder, redaktør og kilde til kunnskap om salg på NoaNoa.

Tar du utfordringen Anna? :)

PS: det er lov å invitere gutta på sikt også 😉

 

Møt Julie R. Andersen – fra studier til jobbgarderobe

Utfordret av Elin Ørjasæter, åpnet jeg klesskapet ved å notere og fotografere hva jeg valgte å gå med på jobb i én uke. Jeg fikk en ny respekt for “dagens outfit”-bloggere da jeg oppdaget hvor vanskelig det er å ta gode bilder av seg selv i speilet med mobilkamera.

Jeg avslørte for meg selv at jeg er et vanedyr: I løpet av uken gikk jeg med to utgaver av samme t-skjorte, to av samme skjørt og to og av samme cardigan. Jeg fikk også tenkt litt gjennom stilforvirringen jeg opplever nå i overgangen fra masterstudiet til jobb som rådgiver hos et kommunikasjonsbyrå i Oslo.

Jeg har alltid likt å pynte meg. De andre barna klaget hvis de måtte gå i noe annet enn jeans, mens jeg fikk mast meg til min første drakt før jeg hadde rukket å begynne på ungdomsskolen. Siden jeg var liten har altså klessmaken min passet inn på et litt fancy kontor. Det er derfor tilsynelatende rart at jeg så ofte går på jobb i jeans, nå som jeg endelig er i en situasjon der jeg kunne forsvart å gå i skjørt og høye hæler hver dag. Forklaringen er at å kle på meg først og fremst er å kle meg ut (noe jeg har blogget om før).

Å gå med skjørt og høye hæler handler ikke om å imponere hverken kolleger eller kunder, men om å ta på meg et kostyme. I barnehagen var jeg prinsesse og nektet dermed å gå i bukser. Da jeg fikk beskjeden om at jeg ikke faktisk var kongelig, ble jeg heks og fikk mamma til å farge klærne mine sorte. Det var nok her min forkjærlighet for Den Lille Sorte, blonder og snørestøvler først dukket opp. Senere har kostymene mine blitt mindre eventyrlige, men jeg har fortsatt å la meg inspirere mer av karakterer enn modeller. De knehøye snørestøvlene i onsdagsantrekket ble for eksempel kjøpt fordi de lignet på skoene til tegneseriefiguren Elyon.

Siden antrekkene mine er kostymer, er jeg nå litt i villrede: Jeg har kledd meg ut som voksen mesteparten av studietiden, med blazere og skjørt i situasjoner der andre gikk i joggebukser. Nå vet jeg ikke helt hvordan jeg skal fortsette å ha det gøy med de samme klærne når alle rundt meg også går kledd på denne måten. Resultatet har blitt at jeg kler meg ut som swingdanser – hvilket jeg også er, men på fritiden. Jeg veksler altså mellom vide skjørt, arvede smykker og overdreven bruk av prikker (takk til 50-talls swing, east coast swing eller “vanlig” swing) og smale jeans eller dressbukser med pene topper til (takk til west coast swing). Heldigvis passer begge disse inspirasjonskildene helt fint på jobben, så godt at ingen merker at jeg har på meg hemmelige kostymer.

Når man skal kle seg ut, trenger man en god kostymedesigner. Min mamma, Lena R. Andersen, lot meg gå i akkurat hva jeg ville som liten, så lenge jeg kombinerte det med fornuftige sko. Siden har hun ikke bare sydd alle de forskjellige karneval- og kostymefestkostymene, men også mange av mine vanlige klær, inkludert to av skjørtene jeg gikk med denne uken. Mamma har også nettbutikk hvor hun selger tilbehør og verktøy til andre som vil sy og strikke egne ting.

Mamma har også lært meg å shoppe: Jeg kjøper klassiske kvalitetsplagg på salg og blander det med H&M og hjemmelaget der jeg kan. Omtrent hvert tredje år, tar jeg en stor handletur til USA, hvor basisplagg er mye billigere. Ellers skal sko, undertøy og yttertøy være dyrt, mens t-skjorter er billigere så de kan skiftes ut ofte.

Mandag

Skjørtet er et hjemmelaget swingskjørt, designet og sydd av mamma. Dette er et av til sammen fem skjørt jeg har hatt i samme modell. Det første ble sydd til en swing-dansopptreden. Dette skjørtet er laget av joggebuksestoff. Jeg har brukt et slikt skjørt til å gå tur både i skogen og i fjellet.

T-skjorten fikk jeg på en GGDO-samling, og siden det er GGDO i kveld, passer det bra. Det synes ikke på bildet, men det står “Proud to be a girl geek” på den i rødt. Strømpene er ganske typiske for hva jeg liker, fra Jonathan Aston. Genseren er en rød cardigan fra Risøe. Smykkene er perlekjede, perleøredobber og et armbånd jeg fant i farmors smykkeskrin. Skoene er dansesko som jeg har fått satt yttersåle på. De er karaktersko fra Bloch. Jeg har hatt dem i fem år, og de er fortsatt ikke slitne, til tross for at jeg bruker dem hele tiden. Jeg regner dem blant mine beste kjøp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tirsdag

Den blå toppen med prikkeblonder er fra H&M. Skjørtet er en rød versjon av gårsdagens skjørt. Jeg har også på meg prikkete beige strømper fra en liten butikk i London jeg ikke husker navnet på, og grå ribbestrikkede knestrømper fra H&M. Skoene er grå ankelstøvletter fra det franske merket Parcours.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onsdag

Jeg går med beige jeans fra American Eagle, og beige t-skjorte med sløyfer fra H&M. Blazeren er fra Jackpot, kjøpt på vareprøvesalg på IC Outlet. Dette vareutsalget på Sagene er en fantastisk kilde til jobbklær. Men det beste med antrekket er skoene: Støvlene er fra NoaNoa, inspirert, som sagt, av Elyon. Jeg har også på meg en kaméring som jeg arvet fra oldemor, et kamékjede som jeg fikk i gave av mamma (kjøpt på marked i Litauen, tror jeg), og øredobber fra Pilgrim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torsdag

Smale svarte jeans er praktisk på jobb, fordi det føles hakket mer formelt enn jeans-fargede jeans. Mine er fra InWear, et av mine favorittmerker, også kjøpt på IC Outlet. Jeg har også på meg en t-skjorte med røde og hvite striper fra H&M og en svart cardigan som er helt lik den røde jeg hadde på meg på mandag. Skoene er også snørestøvler, denne gangen lave i svart lakk. Lakkstøvler er praktisk – de tåler regn. Disse er fra Tamaris, som jeg synes generelt lager behagelige, jobbvennlige sko.

I dag tar jeg også bildet av ytterjakken min – en brun trench coat fra Calvin Klein, kjøpt på billigvarehuset T.J. Maxx i USA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredag

Jeg liker dette skjørtet fordi det har prikker og lommer. Det er fra H&M, i likhet med t-skjorten, som er den hvite versjonen av onsdagens t-skjorte. Støvlene er fra Ecco, også et bra merke for jobbsko. Innimellom det ekstremfornuftige har de alltid minst én modell per kolleksjon som er litt mer prinsesse.

Den grå jakken, fra J. Crew, er i cashmere, passer til alt og holder meg varm. Jeg gikk med den på tirsdag også. Da en venn av meg kom i skade for å brenne hull i skulderen med en sigarett, reparerte mamma med en sommerfugl. Dette er det nærmeste jeg kommer en tatovering.

 

P.S. Min Style-board på Pinterest er stadig oppdatert, men likevel ganske konstant: det går i nøytrale fargekombinasjoner med innslag av rødt, grønt eller blått, perler, blonder og prikker.

4 thoughts on “Hva har DU på deg på jobben? Julie R. Andersen åpner klesskapet

  1. Pingback: Hva har DU på deg på jobben? Gjesteblogging hos Tinteguri « According to Julie

  2. Så kjekt å lese! Likte at du skrev hvor du har fått tak i klærne dine, bra tips og inspirasjon! Husker vi gjorde et lignedne grep da jeg var moteredaktør i Natt&Dag for evigheter siden – jeg lot ofte mer eller mindre kjente folk som drev med kreative, bra ting i byen om å bli fotografert med klær de likte selv, de var ofte arva, kjøpt på loppis, bytta, handla på en tur, en gave… Det vi har på oss er jo så personlig!

    Kult at du brukte Girl Geek Dinners t-skjorta, ses snart!

  3. Pingback: hun om: tøff med hatt « hun og han

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *