Hvorfor og hvordan bli et «sosialt» selskap – på YouTube – med Thomas Moen

Når selveste Thomas Moen tar kontakt, da stiller man opp. Vet du ikke hvem han er? Sjekk her: http://thomasmoen.com/

Han er en av pionerene innenfor praktisk bruk av sosiale medier i Norge og fyren er bare 28 år…

Vi tok en uformell prat, som ble filmet, om hvorfor jeg tror på sosiale medier som verktøy og hvilke tanker jeg gjør meg rundt viktigheten av å bli mer «sosial» fra et bedriftsperspektiv.

Veldig uvant å bli filmet, og man blir jo aldri fornøyd selv – ser jo at jeg sitter med dårlig holdning, men, men – vi lar det gå som en debut.

 

18 thoughts on “Hvorfor og hvordan bli et «sosialt» selskap – på YouTube – med Thomas Moen

 1. Dette var virkelig nyttige og inspirerende 18 minutter!
  Takk for veldig nyttige tips og inspirerende ord. Det var mange av de tankene du deler her som jeg kjenner meg igjen i og får bekreftet her.

  • Tusen takk Aleksander! Du har fulgt med meg siden jeg startet for 3 måneder siden, det setter jeg veldig stor pris på! anita

 2. En stor fryd å høre og se deg snakke! Trygg, åpen, vennlig og tydelig er stikkord jeg sitter igjen med. Denne delte jeg umiddelbart til inspirasjon for nye ledere Vanskelig å se hva du ikke skulle være fornøyd med :).

  • Tusen tusen takk! :) Du vet, man blir aldri helt fornøyd – sånn er det bare, men som pappa sier «det er godt nok for de svina» :)

   Thomas var utrolig flink til å få meg til å glemme kamera, det hjalp! anita

 3. For en fantastisk inspirasjon du er for meg, som skal begynne utdanningen innen økonomi og ledelse neste år! Tror jeg snakker for mange når jeg sier at du passer perfekt til å holde motivasjonsforedrag. Mye morsommere å høre deg snakke, fordi det danner et inntrykk. Du hadde annerledes stemme enn jeg trodde, og var heller ikke så streng som du ser ut som i headeren. Du var veldig blid! Har alltid tenkt at ledere er litt for seriøse og perfeksjonerte.

  Jeg har utrolig lyst til komme meg i din posisjon, men synes det er litt vanskelig å svelge den norske ydmykheten jeg er oppvokst med. Hvorfor egner akkurat jeg meg som leder? Hva gjør meg bedre enn andre? Sånne tanker kommer i ny og ne, selv om jeg vet jeg hadde elsket å få rollen som du har. Jeg elsker å skape, påvirke og lære!

  Håper jeg en gang kan å få hilst på deg eller sett deg, enten på en karrieredag eller kanskje et foredrag. Lykke til videre, du gjør en kjempejobb og er beintøff!

  • Hei Stian! Tusen tusen takk for en utrolig motiverende melding fra deg:) —er klar over at jeg ser litt streng ut på bildet, det er kanskje på tide å skifte det ut?:)

   Ikke la janteloven stå i veien for deg! Jobb hardt og fokusert, konsentrer deg om å gjøre deg selv fornøyd – ingen andre. Har du ambisjoner, så følg dem! Ta verv ved siden av studiene, begynn å bygg nettverk og bli kjent med folk under studiene. Det er en fantastisk tid du gå i møte!

   Hør med skolen din om de har karrieredager og send meg gjerne en invitasjon når du har startet studiene dine :) Jeg kommer! Lykke lykke til, anita

 4. Glitrende! Tydelig og suverent om hvordan bruke sosiale medier til vekst av finanisell og menneskelig kapital, to sider av samme sak i din og HPs strategi!

 5. Wow, livet ditt, hva slags mor du er, lederjobben din, den skjønne familien din, hvordan du sier rett ut at du ikke er fra en akademikerfamilie og setter på hip-hop en mandagskveld!! FOR ET FUNN!! Leste om deg i dagens avis, og det var så sinnsykt forfriskende, unikt og ekte. Er selv høyt utdannet og opplevde å få en alvorlig sykdom som gjorde at jeg måtte til NAV for å få det jeg hadde rett til, sendt dit rett av legene som konkluderte med at jeg trolig ikke kan arbeide fullt med min 6-årige utdannelse. DU kan TRO jeg kjente meg igjen i ordene dine. Du er vidunderlig. Heldige barn og heldig ektefelle!! God helg! :-) Takk for dine ord. Hilsen Solstrålen.

  • Hva skal jeg si Solstrålen?? For en mail, for en tilbakemelding! Tusen tusen takk!!! Håper livet ellers farer godt med deg og at du har funnet ut av hvordan du på best mulig måte kan leve med sykdommen og redusert arbeidssituasjon. Forstår at det må være beintøft! Men med den energien du har i meldingen til meg er jeg sikker på at du allerede betyr mye for mange rundt deg! anita

 6. For en inspirerende blogg du har, du er et flott forbilde! Blir glad hver gang jeg får Mail om at du har blogget.

 7. Hei!

  Takk for interessant intervju. Flott at du stiller opp på slikt da det er både interessant, lærerikt og inspirerende.

  Slik jeg ser det i dette intervjuet snakker du primært om sosiale medier som et kommunikasjonsverktøy i fra et lederperspektiv. Det må jeg si er interessant, og kanskje spesielt i et relativt stort selskap slik som HP.

  Kan jeg spørre deg i hvilken grad du tror sosiale medier vil spille en viktig rolle i markedsstrategien deres, la oss si de neste 1-3 årene?

  • Hei Magnus! Sosiale medier er for meg veldig omfattende, det er en arbeidsmåte og kommunikasjonsform som gjennomsyrer hele selskapet fra HR/rekruttering til marketing, kommunikasjon, salg, ledelse – ja, hele verdikjeden. Det er summen av effekten av sosiale medier, når 400 kolleger benytter det, i ulike sammenheng, med ulike formål, i tillegg til tradisjonelle arbeidsmetoder og verktøy, at det blir svært effektivt. Man kan starte på enkelte områder, men det egner seg for hele verdikjeden er min påstand. anita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *