Huffhurra, på tide å kutte røyken

Ja, nå er det på tide kutte ut røyken! Beslutningen er tatt. Det blir et farvel med en av min beste følgesvenner i svært mange år. 2013 skal bli røykfritt.

Argumentene for å slutte står i kø, og som min far sier: «Anita, du trenger ikke den røyken du» – jeg gjør kanskje ikke det, uansett, jeg skal slutte, jeg har fått mentalt nok nå. Jeg er klar. Men jeg trenger hjelp, jeg tror ikke jeg klarer dette alene etter så mange års avhengighet, så jeg har en plan.

Hvorfor bestemte jeg meg for dette nå? (bildet er fra www.onlinelege.no)

I sommer var jeg på en kundemiddag med flere kolleger. I en av røykepausene sier jeg til en av mine kolleger; «skal vi slutte med dette Monica? Skal vi ta det etter sommeren?».

Jeg glemte denne kommentaren helt til Monica kom i høst og sier; «Nå har jeg vært røykfri et par uker Anita, det er SÅ enkelt!».

Herregud så flaut – der hadde hun holdt ord, og ikke jeg, sjefen selv sviktet. Det var absolutt en trigger.

En annen trigger var under en samtale med en venninne som utdanner seg til mental trener. Det kom frem at min klare bekymring i livet er knyttet til helse, hvor jeg brukte eksemplet på at jeg fikk dårlig samvittighet hver gang jeg tok en røyk og at jeg er redd for KOLS, ellers er jeg rimelig «bekymringsløs» og fryktløs. Dessuten, jeg er hennes prøvekanin under treningen – hvis vi setter dette som et mål for meg (noe vi har gjort….) så forplikter det, big time. Hun SKAL lykkes med sin prøvekanin.

Jeg trenger ikke mentale trenere eller kolleger for å fortelle meg at jeg bør slutte å røyke, men de har på hver sin måte vært avgjørende faktorer for å få meg til å bestemme meg – for jeg tror at det er det det handler om, å bestemme seg, deretter lage en plan og å gjennomføre.

Her er planen min:

1. Har tatt beslutningen, 2013 skal være røykfri

2. Forbereder meg mentalt, hver dag – tenker jeg at jeg ikke bør ta en røyk. (det har medført at jeg røyker mer enn noensinne nå…)

3. Har lurt på om det er nok å bare jobbe mentalt (flere har tilbudt meg hjelp til teknikker), få hypnose eller ta røykeslutte piller. Bøker har jeg lest, jeg har prøvd det meste – halvhjertet dog. Derfor, jeg har bestemt meg for å bestille time hos fastlegen og få resept på Champix neste uke. Flere kolleger (derav Monica) har sluttet med denne pillen – jeg tror jeg trenger den. Jeg tror ihvertfall på den. Litt usikker på konseptet piller, da det eneste jeg tar er en paracet i ny og ne, men alternativet, å fortsette å røyke, tror jeg er verre.

4. Jeg holder muligheten åpen for at jeg kan bli en «party røyker». Mentalt kan jeg ikke stenge alle dører – ennå. Mange sier at dette ikke er lurt, men det er mange som klarer å ta et par røyk på en fest og lar det bli med det. Jeg tror jeg må holde meg fullstendig uten, men mentalt holder jeg håpet der. Og målet er at det mentale behovet også skal forsvinne.

Hva er Champix?

Først til habiliteten, som vi alltid er innom her på bloggen når det snakkes om produkter som noen kan tro at jeg har et motiv for å snakke om. Det er kolleger og andre som anbefaler Champix pillen. Det er en pille med bivirkninger som alle piller har. Champix beskrivelsen har jeg tatt fra en nettside hos Pfizer. Jeg har selvfølgelig ikke vært i kontakt med Pfizer om dette og betaler naturlig nok for egne piller via fastlegen, som alle andre, men trengte en god beskrivelse av pillen her på bloggen.

Mens du leser her, går jeg ut og tar en røyk på verandaen jeg – pillene skal bestilles neste uke – og jeg skal gå inn i en desember, betydelig mindre røykfri enn tidligere….jeg «gledergruer» meg, helt klart gleder jeg meg mest nå, fordelene er udiskutable, men jeg gruer meg også, det blir en slags kjærlighetssorg, en stor endring i livets vaner, en destruktiv følgesvenn som det er på tide å kvitte seg med!

Champix er en relativt ny røykesluttpille med tosidig virkningsmekanisme. Den demper røykesuget og blokkerer samtidig for nytelsen som nikotinavhengige opplever ved røyking (1). Champix inneholder ikke nikotin.

 • Champix er en 12 ukers kur som skal hjelpe med å overvinne abstinenssymptomer og røykesug som normalt oppstår når man forsøker å slutte å røyke.
 • Man starter med Champix 4 uker startpakning og bestemmer en sluttedag 1 til 2 uker frem i tid, gjerne dag 8
 • Frem til sluttedato røyker man som man vil, samtidig som man anvender Champix
 • Det er viktig å bruke Champix lenge nok, minst 12 uker. – Det er vist at økt behandlingslengde øker sannsynligheten for å lykkes med å bli

 

Hvor lenge må man ta Champix?

Champix er en 12 ukers kur (1).


4 ukers startpakning ferdig tilpasset anbefalt opptitrering

Hvilken effekt har Champix?

Kontrollerte studier viser at 44% av dem som brukte Champix i 12 uker var røykfrie etter ferdig behandling (2)

Hvilke bivirkninger har Champix?

Den vanligste bivirkningen ved bruk av Champix er forbigående kvalme. Ca. en tredjedel opplever dette (1).

Får man Champix på «blå resept»?

Nei. Champix refunderes ikke. Den skrives på vanlig hvit resept.

Hva koster Champix?

12 ukers kur med Champix koster ca 2200 kr, som tilsvarer ca 7 sigaretter per dag. En røyker som slutter med Champix vil spare ca 35 kr dagen i forhold til et sigarettforbruk på 20 sigaretter daglig.

52 thoughts on “Huffhurra, på tide å kutte røyken

 1. Hepp! Så bra :-) Har sluttet to ganger jeg, første gang uten noe som helst hjelp (dvs jeg unnet meg selv å poffe på sigarillos og sigarer), den neste gangen var med hypnose. Det tok én time det. Poenget er, som også kollegaen din sier, når du først har bestemt deg for dette så hjelper hjernen din deg ALT den kan og lukker døren for deg. Dette er ikke å prøve, det er å gjøre. Noe du allerede er kan det meste om, så dette kommer til å gå lekende lett. Bare å glede seg til å våkne opp halveis desperat fordi du trodde du faktisk hadde «brutt» lovnaden for deg selv, og tatt deg en røyk. Også viste det seg at det bare var en teit drøm. Kommer gjerne etter et par mnd, akkruat når du begynner å føle deg sånn rimelig trygg på at dette er du virkelig helt ferdig med. Men altså, du kommer virkelig til å få en liten mindblower med hvor enkelt det faktisk er. Jeg var fryktelig glad i røyken jeg, og var relativt storrøyker med 20+ om dagen. Eneste jeg synes er litt kjipt er at jeg virkelig ikke kan være minifestrøyker engang. Nuvel, sigararen kan ingen ta fra meg 😉

   • Hei!
    Har selv røkt i 22 år, ble anbefalt endelig ikke røyker kurs i Sandvika.
    easyway-norge.no. kan anbefales på det sterkeste. der får du de nødvendige knaggene å henge alle spørsmålene på.
    Du klarer det! :O))

 2. Hei. Jeg sluttet første gang med Champix – absolutt bra. Utfordringen er bare at jeg ikke jobbet med det mentale – og etterhvert overbeviste jeg meg selv at jeg kunne festrøyke:-) – det gikk skikkelig dårlig., med påfølgende 3 år til som røyker.. Så forrige høst sluttet jeg igjen, denne gangen føles det mye lettere… Jeg fikk plutselig mentale bilder av meg selv rullende på en oksygen tank… inn på management møter.. ikke spesielt stilig:-).. Så for meg funket de mentale bildene bedre enn Champix:-). Lykke til (og PS.. hvis du kjenner noen som bor i USA, er det under halvpris på pillene der – hvis noen kan sende de til deg).

  • Gratulerer med at du klarte det Elise! Jeg kommer etter jeg:) Takk for tips om pillene, min eldstedatter bor i USA:)

 3. Hei,
  Etter 25 år med sigaretter , snus , nicorette tygummi , piller , hypnose og diverse forsøk på å slutte med diverse hjelpemiddel – sat jeg forrige sommer i ferien en Fredag aften med mange venner og rødvin og sa – i morgen er det slut med nikotin – alle så på meg med og tenkte , nå har han tatt et glass for meget . Men jeg hadde mentalt trent meg lang tid og var 100% motivert , hadde ikke fortalt det til noen. Resultat : har jeg vert nikotin fri i 18 mnd og vil aldrig drømme om å fest røyke – det er for stor risiko for meg
  Lykke til – mitt beste råd – igjen hjelpe midler – du bli bare avhengig av de også

  • Tror du har helt rett! Det handler vel egentlig om å BESTEMME SEG og GJØRE DET! Veldig enkelt og veldig vanskelig å gjøre, men klarer du skal jeg;) Tusen takk for motivasjon og påminnelse om at det handler om dette, ikke hjelpemidler!

   • Hei Anita,
    hvordan går det- forsatt fri fra nikotin – husk det blir lettere og lettere for hver dag. OG ingen fest røyk :-)

    God røykfri weekend
    Kristian

    • Hei! Det går bedre og bedre, nedtrappingsstrategien funker bra:) Neste uke bestiller jeg nok Champix pillene, slik at jeg like før jul har satt inn det ekstra støtet:) – har venner som inviterer meg på så mye moro i 2013 hvis jeg slutter , så all motivasjon er på plass – og en god kollega har booket meg inn på spinning tidlig i januar, så det er bare å levere nå!:)

 4. Hei Anita
  Først og fremst vil jeg si gratulerer med å bestemme deg!
  Min røykeslutt skjedde for to år siden, og jeg fikk vanvittig hjelp av en mann som heter Ingvard Wilhelmsen, hans bøker og opplegg som går ut på å endre tanker og holdninger. Det kan hjelpe for flere ting, men det var spesielt hans bok som heter «Sjef i eget liv» som hjalp meg med røykeslutt. Ingvard både skriver og snakker om flere historier om kongen vår. En av de jeg liker godt er: når kongen hadde sluttet og røyke ble han spurt av en journalist: har det vært vanskelig å slutte og røyke? Kongen svarte: skuffende lett, men det å bestemme seg – det var det vanskeligste! Kongstanke!
  Hvordan du forholder deg til røykeslutten din i forhold til tanker og holdninger tror jeg er det viktigste du gjør i dette prosjektet, så den mentale treneren er gull verdt!

  Lykke til med prosjektet – dette er jeg helt sikker på at du klarer! Heier på deg!
  Hilsen Lillian

  p.s Om du er som flere andre redd for at røykeslutt skal gi noen kilo for mye, så kan jeg legge til at jeg med mitt opplegg gikk ned nesten 20 kilo etter røykeslutt – det er vel et godt nok bevis for at det å endre tanker og holdninger funker :)

  • Hei Lillian – ja Wilhelmsen er absolutt en utrolig interessant mann og forfatter! Jeg så han på et foredrag og ble veldig fascinert. Han beskrev en rekke situasjoner fra Hypokonderklinikken i Bergen, om Kongens måte å hpndtere ulike situasjoner på – han har en galant måte å fremstille hvor viktig det helt enkle er – som jo er så vanskelig:)

   Godt å høre at DU fiksa det – det skal jeg også! Søren heller, livet er for kort til å røyke det bort:)

   Tusen takk for motivasjonen!

 5. Lykke til :) Dette tror jeg du fikser lett :)

  Jeg har sluttet flere ganger, og det er ikke å slutte som har vært vanskelig, men å forbli røykfri etter et par mnder! Jeg har gått meg på samme smellen alle gangene.. Vært røykfri i et partre mnder, og drar på fest og tror det går sååååå bra å ta en røyk eller tre siden man drikker.. Oh well.. Neste gang jeg slutter skal jeg IKKE gå på den smellen 😉 DET er iallefall helt sikkert :)

 6. gratulerer med beslutningen! Selv har jeg sluttet bare en gang, og det er 10 år siden nå, og jeg har ikke savnet sigarettene en dag. Jeg gikk på Dr. Kimo-kurs, samtidig som jeg leste Allan Carrs geniale bok, «Endelig ikke-røyker» tror jeg den het. Felles for disse to er at de ikke fokuserer noe særlig på absistenser og savn og mestring av røykesug. De går rett på den nødvendige mentale ommøbleringen, der du innser at du er glad for å bli kvitt røyken og glad for alt det den nye livsstilen gir deg, og dette tror jeg er et helt sentralt poeng for å slippe å slite seg ut med røykesug i måneder og år etterpå. En annen viktig ting jeg lærte på Kimo-kurset er at røykerer har kunstig høyt blodsukker, og når du slutter vil du få et markant fall i blodsukkernivå, som gjør deg svimmel og ukonsentrert en periode frem til kroppen stabilliserer seg. Dette er ikke en uoverkommelig hindring, men det er viktig å vite hva det er og hvordan du kan mestre det. Og det er viktig å akseptere at røykeslutt, selv om det er overraskende lett, så er det også krevende de første ukene – ikke pga røykesuget, som du kanskje tror, men pga de mentale prosessene du må gjennnom, samtidig som du kjenner effektene av det lave blodsukkeret. Et praktisk råd i de fasen er å ha et lager av nøtter og knaskegulrøtter i veska, og gjerne følge Fedon Lindbergs råd om et kostholdsom gir jevn GI. Jeg følger ikke det kostholdet til vanlig, men de var nyttig i den perioden. Et annet råd er å akseptere at det finnes ingen vei utenom den mentale omprogrammering, det være seg piller eller andre hjelpemidler – jeg tror det er her nøkkelen ligger til varig røykeslutt og det er dette som er forskjellen på de som kommer over tomånederskneika, og de som ikke gjør det. Jeg sier ikke at hjelpemidlene ikke er nyttige, men de kan ikke erstatte den mentale jobben du må gjøre. Lykke til!

  • Røykfri i 10 år – GRATULERER!!!! :) Gleder meg til å kunne si det samme på 50 års dagen min:) Tror også du har helt rett i å beskrive at de første ukene ER krevende, dette er ingen enkel sak, da hadde nok mange flere sluttet raskere. Er også helt enig med deg at det er det mentale som avgjør og ikke hjelpemidlene, dog er det en begynnelse på noe, en aktiv sak hvor jeg må til fastlegen, må kjøpe boka, alle disse handlingen bidrar mentalt. Men du har selvfølgelig helt rett, det er den mentale jobbingen som er nøkkelen – ja, til det meste her i livet:) Tusen takk for at du tok deg tid til å skrive en så lang og fin melding til meg, det setter jeg stor pris på!!

 7. Hei Anita! Ved å anvende mentale teknikker bruker du din indre beslutningskraft til å slutte. Det er tankene dine som gir deg tillatelse til å røyke, som kaller tobakken en venn, som får deg til å tvile på din evne til å klare det, og som vil gi deg tillatelse til å bli festrøyker. Hva gjorde du da du tvilte på om du ville få HP jobben – satte deg ned og skrev et brev! Tenk ut en mestringsstrategi hvis motivasjonen svikter og hva du skal gjøre hvis du faller av lasset.
  Når du sier til deg selv: » jeg skal ikke røyke mer,» men røyker mer enn noensinne er det fordi hjernen ikke oppfatter nektingsord som ikke og aldri. Utrykk det du ønsker skal skje f.eks. «jeg slutter (evt. har sluttet) å røyke.» Har du lest Allen Carr’s easyway to stop smoking? En glimrende bok og bestseller. Carr utforsker alle tenkelige tankemønstre som saboterer ønsket om å slutte. Selv røkte han 100 om dagen, men sluttet på dagen da han forsto at det var hans egne tanker som opprettholdt røykingen og saborterte alle hans forsøk på å slutte. Så kunne han kan du også. Lykke til.
  Marit

  • Jeg er HELT enig med deg – og jeg burde absolutt bruke samme mentale metode som når jeg tvilte som verst på om jeg fikk jobben i HP!:) Tusen takk for påminnelsen, DU har helt rett. Jeg skal også kjøpe Allen Carr boken i morgen… alle muligheter til pumpene nå, SKAL klare det:) Tusen takk for at du tok deg tid til å skrive dette til meg!

 8. Hei! Gratulerer med avgjørelsen!
  Jeg anbefaler en tur til Rene Adde. En fantastisk inspirerende dame, akkurat som deg :)
  http://easyway-norge.no/
  For meg var dette oppvåkningen som skulle til for at fornuften klarte å trenge gjennom tjue år med avhengighet.
  Elisabeth

   • Jeg har vært røykfri siden i september. Var på kurs i Sandvika i august men en del festligheter på tampen av sommeren ødela røykeslutten. Tok et oppfølgingskurs i september og har ikke røkt siden. Det fine med «Easyway» er at metoden appellerer til fornuften uten å være skremselspropaganda. Det er veldig deilig å kjenne på følelsen av å være heldig som har sluppet unna :)

 9. Hei på dere og takk for at noen skrev om kurset her – det er Allen Carr’s Easyway røykesluttkurs (og snusslutt) i Sandvika. Det er kurs der neste en gang i uken og noen ganger på lørdager. Vi er rett ved siden av togstasjonen der og flytoget stopper der hvis man skulle ta en dagstur:) Mange gjør det fra andre byer, men vi kommer også til andre byer i Norge med 10 påmeldte. Tror dere at det er 10 stk som ville være med? Bare send en melding via websiden eller til post@easyway-norge.no eller ring 93200911 – der for du all den informasjonen du trenger. Det er kurset Allen Carr hadde i England før han skrev boken Endelig ikke-røyker!!! Denne metoden fant han opp for 30 år siden i 2013!!! Lykke til alle sammen! Jeg er nå selv røykfri 9 år i desember!!! YES!! mvh, Rene’ Adde- Kursleder Allen Carr’s Easyway Norge!

  • Hei! Tusen takk for info & nyttig link! Det er sikkert flere som vil vurdere kurset. Og gratulere med at du har vært røykfri i 9 år – KUDOS! Jeg skal komme etter! anita

 10. Hei Anita!
  Har du tenkt på hvilken positive hensikt din delpersonlighet «Røykeren» har for deg?
  Som med enhver endringsledelse må du få med deg sabotørene. Gi Røykeren status og anerkjennelse. Klarer du så å overbevise Røykeren om at det er bedre for deg å slutte, så har du klart det.
  Lykke til! :)

  • ….det tror jeg også! 11-åringen min tror ikke at jeg klarer det…bare derfor må jeg jo vise at jeg fikser det!;)

 11. Hei Anita!

  Så bra at du skal slutte å røyke! Av det jeg har lest i bloggen din, virker du som en utrolig ambisiøs og målbevisst dame, så har du først bestemt deg for røykeslutt, er det vel ingen grunn til å tvile på at du klarer det!? :)

  Jeg sluttet for ca 10 år siden. Hadde nok ikke røyket like lenge som deg, men det var likevel en veldig godt innarbeidet uvane, knyttet til nærmest alle dagens gjøremål, og jeg var oppe i rundt 20 om dagen. Hadde et par halvhjertede forsøk bak meg, men denne gangen hadde jeg bestemt meg. I tillegg hadde jeg ikke noe valg, hadde astma og var mye plaget av det. (Astmaen forsvant faktisk et par år senere!) Jeg elsket røyk, koste meg veldig med den, men var samtidig lei av å være så avhengig av den. Var jeg i situasjoner som hindret meg fra å røyke på noen timer ble jeg fryktelig irritabel og påvirket av suget. For å være ærlig, var det vanskelig å slutte, og det føltes nærmest som en liten sorg. Humøret svingte noe voldsomt de første ukene, og jeg følte meg nesten litt deprimert..!

  Det som fungerte for meg var følgende:
  – jeg satte en dato god tid, et par mnd, i forveien, og tror at det var nyttig mentalt å kunne forberede/jobbe seg mot det.
  – jeg fortalte åpent at jeg skulle slutte, så jeg hadde litt press på meg.
  – jeg erkjente med sorg at jeg måtte kutte HELT! Kjenner ingen storrøykere som har klart å gå over til å kun være festrøykere.
  – dagen før røyket jeg så mye jeg ville, og før midnatt tok jeg offisielt «den siste røyken»
  – jeg var bestemt på at jeg skulle klare det, det var ikke noe alternativ!
  – jeg var mye fysisk aktiv, og gikk turer hver kveld.
  – jeg visste at det fysiske røyksuget går over etter kort tid, det gjaldt bare å holde seg opptatt med noe annet den tiden det varte.
  – etterhvert som tiden gikk og jeg fikk lyst på røyk tenkte jeg at «nei, nå har jeg jo klart x antall dager/uker, tenk å måtte begynne helt på nytt med den første, vanskeligste tiden!»

  Jeg har ikke helt troen på alle hjelpemidler, tror heller det mentale er viktig. Viljen er en sterk kraft! På forhånd kjøpte jeg inn en pakke nicorette tyggegummi, og tok EN av de første dagen. Men uten å lese bruksanvisningen…. Stappet en i munnen og tygget som besatt, hvilket førte til at en altfor stor mengde nikotin ble frigitt på en dag og jeg ble rett og slett dårlig. (Leste etterpå at man skulle tygge saaaaakte) Hadde pakken liggende i vesken et par mnd etterpå for sikkerhets skyld, men tok aldri flere, og brukte heller ingen andre hjelpemidler.

  Det var massevis av utfordringer, som bl.a. at hun jeg sluttet sammen med (som jeg også bodde med), begynte igjen etter noen få dager. Det ville vært en god grunn for meg til å begynne igjen også, men da ble jeg heller bare MER bestemt på å klare det
  Jeg var student på det tidspunktet, og var både på studietur og i masse ulike sosiale sammenhenger kort tid etterpå, med mange andre røykere. (Men det passer jo ALDRI å slutte uansett, så det er bare å hoppe i det.) En annen ting var jo at i pauser, på fest etc var jeg jo vant til å gå ut å røyke, hva skulle jeg gjøre nå istedet? Det var en overgang!

  Når du sier at 2013 skal være røykfritt, så får jeg inntrykk av at du skal slutte 1. nyttårsdag..? Det tror jeg kanskje ikke er den beste dagen å slutte på, jeg ville heller satt en dato ett par uker senere, kanskje en lørdag så du har et par helgedager å «finne» den nye tilværelsen på – for det blr faktisk som et litt annet liv!

  Tror også på å kunne belønne seg selv litt! Kanskje sette som mål f.eks at «Etter en dag skal jeg ta meg et bad og et glass vin» «Etter en uke skal jeg premiere meg selv med en times massasje» Etter en mnd skal jeg… osv. Gi seg selv noe å glede seg til, rett og slett!

  Det er virkelig en tøff tid, og jeg hadde faktisk lyst på røyk ved enkelte anledninger i mange år etterpå! Men, man blir utrolig stolt når man klarer det, og nå synes jeg lukten av røyk rett og slett er disgusting. Det sies jo at tidligere røykere blir de ivrigste antirøykerne etterpå 😉

  Masse lykke til! :)

  • Kjære Vibeke, tusen takk for en veldig motiverende melding!! Tusen takk for at du deler dine erfaringer, fy søren, du klarte det uten hjelpemidler, bare med stålvilje, det står det STOR respekt av!

   Jeg har begynt arbeidet mentalt og denne uken har jeg redusert ned til 80% allerede, det er en veldig god start! Jeg røyker litt fortsatt, jeg trapper ned og det er strategien min til den dagen hvor det er fullt stopp. Skal høre på rådet ditt og finne eksakt dato, om det blir feks 28.desember eller 5.januar, det spiller jo ingen rolle:) Tusen takk for motivasjon!

   PS vennene mine har på Facebook satt opp opplevelser jeg skal se frem til sammen med de når jeg er røykfri:) For en vennegjeng!!

 12. Mitt tips er å kjøpe inn massevis av tyggegummi, det hjalp meg veldig, fikk noe å «gjøre» når jeg ble for rastløs. Når du har bestemt deg, så får du det til! Stort sett er det vilja det står på, lykke til! :)

  • Ja, vi satser på noen hjelpemidler ja, har vært superflink den siste uka, kutta ned 80%!! i 2013 er det slutt:)

 13. Melder om 1 uke som helt røykfri:) Alle steg på veien må feires:)
  Måtte kutte ut røykepillene etter 4 dager, fungerte ikke for meg. Leste ferdig boken til Carr og tok en kongsbeslutning: siste røyk er tatt, og siden det har det søren meg gått bra! :) Som Kong Harald sa: skuffende lett å slutte, veldig vanskelig å komme til beslutningen. Alt sitter i hodet, så enkelt og så himla vanskelig er det.

  • GODT NYTT ÅR OG GRATTIS!
   Litt hjelp på veien kan være å ha røykeslutt app.
   Den teller hvor mange dager du har vært røykfri, motivasjon i tunge stunder, helsefordeler og hvor mange penger du har spart.
   Dette klarer du fint!

  • Så utrolig bra! Gratulerer! Noen rådet meg til å huske følgende: Du prøver ikke å slutte. Du ER sluttet. Du er fri. Si: «Neitakk, jeg er fri og bestemmer helt over meg selv» hver gang du får lysst på røyk fremover. Si det med et smil og legg gjerne på et jublende JIPPIIIII (inni deg så ikke omgivelsene tror det har rablet for deg)…. Det virker for meg :)
   You go girl!

  • Hei og Gratulerer som ikke røyker! En ting mindre å gjøre i 2013!! :) Eller var det 2012…:) Uansett kan du nyte livet ditt som en lykkelig ikke-røyker som Allen Carr skriver:)
   Bare tenk som han skriver..YIPEE…jeg er fri – jeg er en ikke-røyker!
   MVH,
   Rene’ :)

 14. Mistenkelig rolig om røykeslutten, ser ut som at strutsen har stukket hodet ned i sanden av en eller annen merkelig grunn ; )

  • Kjære Daniel, ja du har rett – i går sprakk jeg med 1 røyk etter å ha vært 100% fri for f….skapet siden 24 desember! Det var en trist brist, men jeg har ikke gitt opp, jeg har fortsatt ambisjoner om å bli røykfri – men jeg sprakk, og jeg skal reise meg igjen:)

 15. Hei Tinteguri:)
  Mannen min hørte på deg på Connecting 2013- og sa at jeg kunne gi deg en link til Kurset som har hjulpet millioner over hele verden slutte på en lett og behagelig måte- ja, bli en glad ikke røyker for resten av livet ditt! Allen Carr’s clinic er i Sandvika mer info her http://easyway-norge.no. Vi holder også kurs i bedrifter…..er kanskje andre røykere hos HP?? Det tar bare 5-6 timer så er du fri! Lykke til – uansett hva du velger. Alle vi som jobber med Easyway (i 70 land nå) har vært storrøykere selv og har sluttet med Easyway metoden! Det er vel verdt et forsøk?? Vi har også en pengene tilbake garanti hvis man ikke lykkes:)
  Med vennlig hilsen,
  Rene’ Adde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *