«Sjefens» julekonfekt

Dette er om mulig, tidenes beste og enkleste oppskrift på hjemmelaget julekonfekt!

Det var Kristin som ga meg denne oppskriften for noen år siden, og den har siden etablert seg som en viktig del vår families «juleDNA».

Så til habiliteten igjen, jeg er ingen racer på kjøkkenet, har aldri vært i nærheten av å lage 7 slag, og dere som leser bloggen vet at jeg ikke engang lager cup cakes selv med tre jenter i huset (de gjør det)… men denne oppskriften klarer selv jeg;)

Jeg kjenner ikke til opphavet og eier av denne oppskriften, og påberoper meg på ingen måte «eierskapet», men deler den videre med dere her fordi den er så himla god!:)

Peanøtt – og Sjokoladedrømmer (gir ca 30 stk, mer hvis du lager de mindre)

 

Ingredienser:

125g mykt meierismør

375g Melis

500g Peanøttsmør (grov, ikke finkornet!)

375g mørk sjokolade

 

Slik gjør du:

    • Rør sammen smør, melis og peanøttsmør til en forholdsvis fast masse.
    • Sett i kjøleskapet minimum 1 time
    • Lag kuler av massen og sett kulene til avkjøling ca. 30 min
 • Smelt sjokoladen
 • Legg kulene på en gaffel og dypp i sjokolade
 • Sett kulene på bake plater med bake papir
 • La de stå til sjokoladen er stivnet
 • Pynt med valgfri strøssel, vi bruker is rosa pynt (passer bra til mørk sjokolade og sluttresultatet ser nesten kjøpt ut;)

Dette er utrolig enkelt, alle kan lage denne konfekten, og den er utrolig GOD

– kan garantere deg giverglede og suksess hvis du legger noen biter i en fin eske/boks med silkepapir og gir bort til jul:)

11 thoughts on “«Sjefens» julekonfekt

 1. Å hellige jul, dette er nå min favoritt fra nå og resten av min levetid….helt sant;)
  Jeg er verdens største Reese’s fan, og da jeg var i Florida nylig dyttet jeg i meg en supersize daglig med peanutcups tror jeg;)
  Lagde disse i går, og det smaker HELT likt som Reese’s, fatter ikke at jeg ikke har tenkt på noe slik selv!

  Så en million takk for oppskrift, har allerede plottet inn daglig step/styrke fra nyttår for det må til tror jeg etter at tidenes beste julegodis er oppdaget;)

 2. Er det sant at det er 500g peanøttsmør? Det føles mye når vi forsøker å lage de. Ble myyyye peanøttsmør smak gitt.

  Jea

 3. Hei. Ikke er dette en kommentar ang julekonfekt, ei heller direkte et spørsmål om ledelse. Like fullt skriver jeg, i håp om at du i et innlegg vil dele dine refleksjoner rundt en side av de sosiale mediene som jeg personlig synes vi leser alt for lite om, nemlig brukervilkårene deres, og dimensjonen mot opphavsrett. Leser i dag på Dagbladet i en artikkel som heter ‘Skal vi bare melde oss ut?’ om Facebook sitt eierskap av instagram og at alle bilder som deles på instagram etter en dato til neste år skal kunne selges av Facebook uten at verken den som poster eller er avbildet vil få uttale seg på forhånd.

  Hva tenker du som bruker av sosiale medier om dette? At opphavsrett vil settes til side? At bilder av naboens barn kan bli brukt i reklame? Det hadde vært veldig interessant, synes jeg, å lese dine refleksjoner rundt dette sørlig, men ikke utelukkende, relatert til bilder. Personlig har jeg slettet min Facebook-konto pga at jeg selv vil eie meg selv og mitt liv, og jeg forstår ikke helt hvorfor ikke fler bekymrer seg over dette.

  Håper du tar utfordringen!

  Mvh Kristin

 4. Har laget disse i dag. Fantastisk gode, og svært mektige! Erstattet meierismøret med melange uten melk, så ble de spiselige for samboeren med melk/gluten intoleranse også :-)

 5. Wow! Takk for tips, de er jo helt fantastiske!!! Prøvde med litt to-tre havsaltflak istedefor pynt, og det veldig farlig godt! Gidder ikke lage noe annet til jul, dette var innertier!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *