Folkeskikken, Janteloven & Finansfruene

 

Jeg lar meg sjelden engasjere, og desto sjeldnere provosere, av artikler og «snakkiser» om hvordan folk velger å leve sine liv, og jeg har absolutt ingen formening om hvordan et helt kjønn skal oppføre seg og gjøre sine livsvalg, derfor blir setninger som «vi kvinner mener at…» helt verdiløse for meg.

Men jeg er samfunnsengasjert og slår et slag for to ting:

1) å vise mangfoldet blant lederprofiler og å støtte retten til å leve og lede sitt liv slik man vil, med de valgene man tar uavhengig av om det er «politisk korrekt» eller ei, mann eller kvinne

2) å bidra til sunne og gode dialoger på sosiale medier ved å ikke akseptere eller fortsette en dialog der folk omtaler andre (som de svært ofte ikke kjenner) for «airheads», «idioter», «jævla duster»,»møkkakjerring» med mer.

Denne artikkelen omhandler og ivaretar det siste punktet.

Janteloven & Finansfruene

 

Så når musiker og tidligere grunder Marte Krogh er avbildet og intervjuet i bladet Mamma, under serien Mammaliv – kjendismamma, tar det fullstendig av i papir og sosiale medier. Jeg får også med meg denne debatten på Twitter.

Mamma bladet bruker vinklingen «Livet på solsiden og hele intervjuet legger opp til å understøtte alle fordommene noen måtte ha til kjendismødre som bor på vestkanten, som er gift med en mann som tjener mye penger og som ikke vil skifte bleier…

Jeg syntes nok store deler av intervju-oppsettet ber om «trøbbel», men hvem som har sagt hva og bestemt vinkling og eventuelt blitt forberedt eller ei på det, det skal jeg ikke uttale meg om, jeg vet ikke. Tabloidavisene følger også det hele opp med «spørrundersøkelser» som: «syntes du Marte er dum, kryss x, syntes du Marte bare er litt dum kryss y».

Dette er ikke noe å hause seg opp over. Dette er jo laget nettopp for at vi skal reagere, det trigger janteloven og ikke minst, det motiverer mange til å virkelig skrive fra seg all den innestengte frustrasjonen og sinne (som må komme fra andre steder enn en artikkel…) de kan digitalt og ofte uten navn.

Jeg har aldri møtt Marte Krogh

Jeg kjenner ikke Marte Krogh, har aldri møtt henne og det jeg leser om hennes livssituasjon er radikalt annerledes enn mitt, men jeg har ingen behov for å dømme henne utifra min kontekst.Jeg tjener mest penger i heimen, jeg jobber mer enn 70t i uka uten hjelp og au pair, jeg har tre barn, er ikke veldig stressa eller i konstant tidsklemme. Dette får jeg til fordi jeg ikke er en såkalt Flink Pike., som MANGE tror uten å kjenne meg…

Men hvem vet egentlig hva Marte Krogh har sagt og ikke?

Vet vi med sikkerhet om hun fikk lese gjennom sine sitater eller all tekst før det ble publisert? Hun burde kanskje ha «lukta lunta» og vært ekstra på vakt for å sjekke sitater og hvordan hun ordlegger seg fordi det har provosert tidligere. Ja, hele livssituasjonen i seg selv (rik mann, vestkant, au pair og hjelp) kan være ganske provoserende for mange nordmenn, eller? Men et Mamma blad, det vil vel ikke mammaer vondt ved å fremstille mammaer i dårlig lys? Hvor representativt er hennes livssituasjon for nordmenn flest?

Spiller det i det hele tatt noen rolle? Vi leser jo om andre ytterligheter og situasjoner hvor våre naboer lever på fattigdomsgrensa. Skal ikke alle perspektivene og historiene frem fra norsk familie-.og samfunnsliv? Har vi bare rom for de som gjør ting riktig og etter «norsk smak»? Vi heier frem de som sliter, kjemper mot makta eller de som vinner i lotto eller i idrettsprestasjoner- hvem bestemmer egentlig at det skal være slik? Trist, syntes meg.

Økonomisk sikkerhet & frihet? Kanongod til å mestre et instrument? Ja, hvorfor ikke?

Jeg har det veldig godt i mitt liv og syntes jeg er svært privilegert på mange områder – men jeg skal være helt ærlig, etter inspirasjon fra boka til Aspaas «Raushetens Tid» – så kan jeg enkelt innrømme at jeg gjerne skulle hatt noe av det Marte Krogh har i sitt liv jeg også, om jeg hadde blitt mer lykkelig, det vet jeg ikke, men det spiller heller ingen rolle :)

 

– først og fremst musikergenet og talentet, å mestre et instrument og å være så god at man kan holde en konsert, det hadde vært noe

– det flotte store huset som har plass til en au pair, et flygel og mye annet, (vi bor i tomannsbolig og jeg drømmer om egen innkjørsel…)

– «ubegrenset» tilgang til kapital (økonomisk sikkerhet og frihet) slik at jeg i noen år kan gjøre hva jeg vil (jeg har feks en drøm om å ta en nærings Phd i fremtiden).

Marte Krogh har dette, hun hadde bygget opp ganske mye alene før hun ble «Finansfrue» også, hun snakker om livet sitt og jaggu så inviterer hun også oss inn i stua si. Alle ville ikke ha gjort det, men de fleste kjendiser gjør det i Norge, og de tar også konsekvensene, og det tror jeg Marte Krogh også gjør.

Hun er nok vant til synligheten og ikke minst fordømmelsen rundt det å bli kalt «finansfrue» – for det er ingen hedersbetegnelse blant mange grupperinger i det norske folk , sånn er det bare, på lik linje som «tårnfrid» ikke er det, «fotballfrue» er litt bedre, fordi de er jo gift med norske helter, idrettsmenn;) og mange av de blogger, vi får se hva de har på seg, hver dag, og det er det faktisk mange nordmenn som vil skal vi tro statistikkene – uansett, det er latterliggjøring og sort/hvitt kategorisering som vi nok aldri kommer utenom i noen samfunn.

Så når VG ringte i dag etter å ha fulgt med på Twitter dialogen jeg deltok i for noen dager siden, med et ønske om å få frem flere perspektiv i denne saken, så sa jeg ja til det. (liten sak/kommentar kommer i morgen på VG).

Har også et ørlite håp om at vi alle skjerper oss litt fremover, vi som er flittige brukere av sosial teknologi, og tenke på følgende før vi hamrer løs med meninger og innspill :

1. Ville jeg selv ha likt å bli omtalt og snakket om på den måten?

2. Har jeg nok informasjon om saken til å være så skråsikker?

Hvis svaret vårt er er NEI på disse refleksjonene, så burde vi kanskje holde oss unna fristelsen til å kaste oss over tastaturet å skrive eller bidra på en måte som gir rom for heksejakt – rett og slett fordi det ikke bringer noe positivt ved seg, og fordi den tiden er «ut» på sosiale medier, du mister lesere, følgere og respekt.

Jeg har begynt å si i fra, både på Twitter og i mange blogginnlegg. Jeg deltar ikke i dialoger hvor man ikke kan finne på andre ord en «drittstøvel» som argument, jeg kommenterer ikke innspill fra folk som ikke fremstår med fullt navn og jeg lar det ikke gå hus forbi hvis noen i min twitterfeed på pur F slenger dritt om andre. Da «dulter» jeg forsiktig borti med en nice tweet 😉

 

 

 

 

70 thoughts on “Folkeskikken, Janteloven & Finansfruene

  • Ja, jeg gjør det, og ofte mer også… Det er mange timer, men jobben min er også en lidenskap og jeg har full frihet. På toppledernivå så må man jobbe/være tilstede mange timer, sånn er det – og jeg trives med det og får kabalen på privatlivet til å gå opp.

   • Når du er inne på arbeidstimer – Hvis du trekker fra tiden som brukes på «sosiale medier», rablerier OG konsum på blogging, twitter, facebook. instagram og dess like, hvor mange arbeidstimer sitter du igjen med da?

    Det er høyst sannsynlig alle disse nye kanalene som er vår tids største tidstyv. Uten hadde man kanskje fått tid til å f.eks trene?
    Reality bites.

   • Inkludert eller ekskludert blogging? Er forresten ikke bare toppledere som jobber mye. Ofte jobber de under toppledere mer. Toppledere regner gjerne inn en telefon på kvelden eller å lese seg opp på hva som har skjedd i bransjen det siste døgnet på sofaen hjemme i sin arbeidsuke. Regner du med slikt «hjemmekontor»?

    • Tror det er mange som jobber mye ja. Selv så ligger vi på mellom 50 og 60 timer hver i snitt i uken, hvilket også er altfor mye egentlig. Jeg regner da med alt som er relatert til jobben – om jeg sitter hjemme, på kontoret, på et hotellrom, i en konferanse, så vil jeg si at alt som er relatert til jobben skal ansees som jobb.

     btw – 60 timers snitt uke = 6 mnd overtid i året … målsetningen bør være å jobbe litt mindre med andre ord :)

 1. Dette var et edruelig og ærlige innlegget om temaet, og det er en fornøyelse å lese ekte tanker og meninger. Jeg tror mye av problemet i akkurat denne saken, er mangel på ekthet.

  Alle vet at Jan Haudeman liker å provosere, han ertet på seg mange om det samme temaet tidligere. For han så er dette humor. Da jeg først så artikkelen om Marte Krogh, tenkte jeg at hun gjorde dette med vilje, som en protest. I tillegg skal vi ikke glemme journalisten i Mamma, som du nevner, også kan ha en agenda (skape debatt, markedsføring etc). Tabloidmediene biter selvfølgelig på, og da er sirkuset i gang, selv om realiteten kanskje bare er at Jan Haudeman jobber mye og har ansvaret for flere hundre ansatte og dermed ikke prioriterer bleieskift. Its not the end of the world! Rart at så mange lar seg provosere, ettersom flere burde se svakhetene ved formidlingen og at Marte Krogh her brukes som en rød klut!

  Takk igjen for et godt innlegg Anita.

   • Alt dette er vakkert og fint, men jeg vil bare si en ting: Hvem er Marte til å dømme oss?? Husk det var ikke «vi» som startet dette. Jeg leste intervjuet, løftet et øyebryn og tenkte at dette utspillet var ikke særlig lurt, men trodde ikke det ville få noe etterspill før jeg så at VG hadde tatt tak i det. Det var jo ganske unødvendig. Saken er en storm i et vannglass. Men det var likevel Marte som startet det ved å si ting som Marie Antoinette kunne sagt i sin storhetstid. Altså med stor avstand til «folket». Det provoserer ikke meg, men det har åpenbart provosert noen!

 2. Det er en ting som er helt riktig i innlegget. Kroppen har behov for trening og enda mer behov for trening når man blir eldre. :-)

  Og jeg er helt enig med deg, Anita. Spesielt vi voksne skal ikke bidra eller akseptere en dialog der folk omtaler andre negativt. Husk, vi må være gode forbilder til våre barn og neste generasjoner som kommer etter oss.

 3. Bra innlegg, Anita! Da jeg så saken i VG, lurte jeg på å skrive en kommentar på foreldrebloggen min. For det er jommen lett å la seg provosere av at noen har en rik mann og utbryter «Folk jobber jo så mye! Jeg bare koste meg og mesket meg med gjærbakst på United Bakeries.» eller som mener andre bare «bør ta seg sammen» og trene mer.

  Men så trakk jeg pusten dypt. Marte har tidligere slått meg som en klok og oppegående forretningskvinne. Hun har jobbet hardt både med fiolinistkarrieren og med klesbutikkene sine, og jeg vet hvor lett det er å få intervjuer vinklet så du fremstår som dum.

  Hvis du leser sitatene uten å ha som utgangspunkt at hun er en bortskjemt finansfrue så sier hun jo bare at det er sunt å trene. At det er bra å komme seg opp av sofaen og bevege seg, selv om det er tungt.

  Ville vi reagert annerledes om det var en enslig mor som sa det samme? Om det var Kari Jaquesson?

  Stormen mot én person kan bli massiv med sosiale medier, nettaviser, TV og kommentarprogrammer på radio, og det er lett å glemme at dette er et ekte menneske som har åpnet hjemmet sitt og latt seg avfotografere med barnet sitt for et intervju.

  Når man uttaler seg på nett er det sunt å ta en kjapp sjekk først: Ville jeg sagt dette her om jeg møtte vedkommende ansikt til ansikt?

  Fortsatt god kveld til deg, Anita!

  Mange klemmer fra Susanne

 4. Hei Anita.
  Bra at du sier ifra. Nå har ikke jeg lest artikkelen du her omtaler, men jeg har mang en gang forundret meg over hva folk får seg til å si i kommentarfeltet. Når saken om Anders BB pågikk som verst så lurte jeg på om de som skrev i kommentarfeltet egentlig viste hva de skrev. Etter mitt skjønn så var ikke de stort bedre en han. Med hvilken rett har vi til å dømme andre. Når man har tatt ut bjelken i eget øye, vil man kunne se klart nok til å kunne hjelpe med å ta ut flisen i øyet til sin neste.

  • Hei Ståle – er nok litt usikker på om ABB kan/bør trekkes inn her, fordi uansett hvor mye folk sier om og i forbindelse med han, så kreves det en ekstra stor forståelse fordi hans handlinger ligger fullstendig utenfor de flestes forståelse, vi kan ikke identifisere oss med hva han gjorde, vi klarer ikke annet enn å forakte og å være dønn fortvilet – dette var et helt spesielt tilfelle jeg håper vi ikke ser igjen i landet vårt…

   • Jo det kan jeg være enig i. Men selv om noen har gjort grusomme ting, synes jeg ikke det rettferdiggjør hva folk sier om det menneske. Det menneske har også en Mor og en Far.

 5. Pingback: Ammetåke

 6. Takk for flott innlegg! Det sier det meste om folkeskikken og forskjellen på «mannen» (eller her «kvinnen») og «ballen». Mangel på folkeskikk er støy som står i veien for god dialog. Godt at vi er flere som sier fra!

 7. Er det ikke rart hvordan vi mennesker har en tendens til å vurdere andres valg med utgangspunkt i egne erfaringer? I denne saken syns jeg det er et paradoks at det skrikes opp om at Krogh ikke kan uttale seg, fordi hun ikke skjønner hvordan vanlige folk lever. Men de samme personene tar ikke 5 øre for å uttale seg negativt om Krogh og det livet hun lever, uten at de har forutsetninger for å sette seg inn i hennes livssituasjon. Har blogget om samme tema i dag: http://bit.ly/13hHrJ7

 8. Jeg tjener mest penger i heimen, jeg jobber mer enn 70t i uka uten hjelp og au pair, jeg har tre barn, er ikke veldig stressa eller i konstant tidsklemme. Dette får jeg til fordi jeg ikke er en såkalt Flink Pike., som MANGE tror uten å kjenne meg…

  Dette kan altså oppegående ledere si i fullt alvor. Du jobber altså 10 timer hver dag 365 dager i året, uten hjelp og uten å være i tidsklemme. Eller har du kanskje fri på søndag og heller jobber 12 timer hver dag resten av uka fortsatt uten at det går utover noe.
  Jeg vet sannelig ikke om jeg skal tro mer på Marte Krogh enn på deg. Håper mannen din triller barnevogn da ihvertfall.

 9. Oij oij. Som Ex HP har jeg fulgt med deg litt den siste tiden. Leste K.A. i dag. Hva skal jeg si? Møte meg selv litt i døren her…… Takk! La rausheten råde! Ny tidsalder 😉

  Lykke til og stå på! Men overlat UPSene til oss inntil dere har noe bedre lol

  Yngve

 10. Bra og ærlig innlegg!

  Tror, som Richard sier, at dette er en god kombinasjon av at Jan Haudeman og Fruen liker å provosere og at bladet ønsker å selge.

  ( Å jeg som trodde vi hadde vokst oss litt ut av janteloven..)

  Stå på!

  -morten

 11. Jeg tror nok bladet Mamma blir drevet etter skikkelige journalistiske prinsipper, og så vidt jeg vet har heller ikke Marte Krogh anklaget dem for å drive sitatfusk? (Undertegnede er journalist selv, men verken i Mamma eller VG.) Jeg tror nok heller dette handler om at hun feilbedømte virkningen av ordene sine og hvordan de ville bli tatt imot av almennheten. Det får meg til å tenke at hun lever i en lukket forgylt verden uten kontakt med den virkeligheten resten av oss lever i, og da skal man være forsiktig med å uttale seg moralistisk. Når vedkommende lever en ytterst priviligert tilværelse blir reaksjonene desto kraftigere. Man forventer mer fra priviligerte mennesker enn «vanlige» folk. Marte Krogh er voksen, hun er en dyktig fiolinist, hun har drevet sin egen virksomhet og er smart, hun har et nettverk av de sjeldne og samboeren er milliardær. (Og burde ha tilgang til medierådgivning.) Det er noe helt annet enn at fru Hvermansen snakker om at medsøstre må skjerpe seg og trene mer. Så reaksjonen var forventet, problemet var at hun ikke så det selv. Et mye mer outrert eksempel på det samme var da RImi-Hagen gikk på Vålerenga kirkes talerstol for noen år siden for å snakke om materialisme….
  Jeg tror også reaksjonene må sees i sammenheng med Haudemann-Andersens famøse uttalelser om barnevogntrilling og bleieskift, et utspill jeg mistenker for å være rent provokative og som han sikkert høstet mye begeistret respons for i finansmachomiljøet, men mye latter ellers i samfunnet.

  Det jeg er veldig enig i er at reaksjonene og kritikken i etterkant blir ufin og usaklig. Jeg mener det er legitimt å være kritiske, når priviligerte mennesker er involvert enda mer, men man skal gjøre det på en ordentlig måte. På mange måter er vi i Norge i litt sånn internettpuberteten, skikk og bruk er ikke etablert i kommentarfeltene og vi slenger ut av oss masse dritt. Det må vi slutte med, for dette handler om levende mennesker! Og når VG åpner kommentarfeltene blir det også massivt, selv om enkeltvis er mange av kommentarene helt ok så blir det i sum mye for et stakkars enkeltmenneske. Så der hadde jeg kanskje vurdert å stenge snart, selv om jeg ser de moderer endel nå.

  Hilsen dobbeltarbeidende tobarnsmor som burde trene mye mer….

 12. TAKK for godt skrevet! I går ble det delt så mye dritt på Twitter at jeg måtte slutte å lese til slutt. Folk tar fullstendig av på de minste ting, uten å tenke rundt saken og kanskje sette det kritiske øyet til journalisten istedet. Bladet Mamma fikk vel trafikk fra en annen verden i går, på grunn av denne saken. Bra for dem, ikke så bra for Marthe Krogh.

  Ikke så bra for alle de som slengte rundt seg med stygge meninger heller. Håper de tar seg en runde i seg selv FØR de tar helt av neste gang.

 13. Bra innlegg, Anita!

  Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea _a_ vg.no

  :-)

 14. Hei.

  For meg handler dette ikke om janteloven, men om det faktum at utgangspunktet for artikkelen var å skape en debatt. Når en ikke-arbeidende(ja, jeg vet hun spiller fiolin, men jobber ikke nå) rikmannsfrue blir spurt om å uttale seg, så blir det feil.

  Journalisten som har gjort artikkelen vet godt hva som kom til å skje, hvorfor og hvordan. Dette er nesten kjedelig forutsigbart og det er også innlegget til Tinteguri.

  Debatten skulle handlet om ; er det mulig for den gjennomsnittlige mammaen å bruke mer tid(prioritere) trening og hvorfor skal man prioritere slik. Dette drukner dessverre i den pågående surredebatten som vi ser.

  Med de forutsetningene, betingelsene til frk rikmannsfrue, så blir utgangspunktet for debatten feil fordi man må legge til grunn de rammebetingelsene/forutsetningene som er gjeldende.
  Rikmannsfruens rammer er klart ganske annerledes enn hva den gjengse mammaen i Norge. Til tross for at vi er et rikt folk, så er det kun ytterst få som har såpass stor frihet til å velge og få hjelp til å håndtere faktiske aktiviteter tilknyttet barn, oppdragelse, hushold og egen pleie. Det er denne skjevheten i artikkelen som det reageres på…

  Dette har lite til ingen ting med jantelov å gjøre…jeg mener dette er simpel irritasjon over at dette fremstilles i media som en «standard» som for de aller fleste er uoppnåelig.

  Når det er sagt; Marthe burde vel ha tenkt såpass langt når hun ble kontaktet av journalisten. VG selger aviser og dette gjøres ved å skape blest, påpeke forskjeller og provokasjon. Hun tok et valg om å la seg bruke som lokkemat for avissalg og må pent stå for dette. Hennes mann også.

  God torsdag

 15. Jeg tror nok det er MYE misunnelse ute og går også. Helt sikkert mange av de som har lest og kommentert negativt som føler at de gjerne skulle hatt noen ekstra timer i døgnet til trening, tid med barna, egentid etc. Livet leves på forskjellige måter, og det kan oppleves veldig urettferdig for den som sitter i en helt annen situasjon med lav inntekt, strevsom jobb etc. å lese om «livet på solsiden». Men det gir oss jo ingen rett til å være slemme!
  Jeg tror også folk tolker intervjuet mer normativt enn det er ment.

 16. Godt innlegg som ser saken med de øynene den bør sees. Nasjonen Norge er full av mennesker som sitter bak tastaturene i påvente av neste mulighet til å lirke fra seg. Endelig har de fått muligheten igjen. Joda, VG sin vinkling av saken er jo mer på å lage mer morro, men de hadde nok fikset det på egenhånd også.

  Vi har gjort det slik i dette landet at det er en haug med mennesker som sitter å bestemmer hvem som skal få lov til å gi velmente råd og hvem som ikke skal få det. De som gir råd må ha en viss preferanse som tilfredstiller hordens krav. Man kan ikke være slanke ekspert hvis man ikke har vært feit før, man kan ikke være Daterådgiver (som meg) hvis man ikke har det perfekte samlivet selv, man kan ikke snakke om tid til å trene hvis man ikke selv har levd eller lever i tidsklemma osv.

  Jeg synes det er trist at vi ikke heier hverandre frem mer. Uansett utganspunkt, eller hva man har i livet. Det at andre mennesker har det bra med seg selv er noe vi må se opp til, ikke ned på.

  http://anehagen.com/2013/01/10/har-man-virkelig-ikke-tid-til-trening/

 17. Takk for at du minner oss på å være rause! Jeg må ærlig innrømme at jeg lot meg provosere i går…… ennå så raus jeg er ;-). Riktignok har jeg verken tatt av på Twitter, VG kommentatorfeltet eller andre steder (Ok en liten bemerkning på FB da….synes bare det var verdt å vise verden at jeg tok meg sammen på SATS i går). Ikke har jeg kalt Marte korka eller ønsket henne dit pepper`n gror. Men jeg ble engasjert av det jeg opplevde som en innsiktsløs og arrogant uttalelse . Marte Krogh er etter all sannsynlighet både hyggelig og smart, har et poeng og mest sannsynlig koker dette ned til dårlig mediehåndtverk. Kanskje Marte rett og slett fikk skylda for det overhengende fokuset som er på trening og perfekt kosthold ? Hun var den som trykka på knappen som fikk begeret til å renne over for de som er leie av å lese om at man er mislykket hvis man ikke trener x antall ganger i uken, lager mat fra bunnen av osv osv. ? Når også kontrasten ift. det livet hun lever blir såpass stor så er det bare å forvente at reaksjonene kommer. Men viktig at det korrigeres for de som går over streken med uttalelsene sine, men engasjement må være lov!

  Synd at hun måtte ta skylden for det men I RAUSHETENS tid så er det vel kanskje også lov å tie fra tid til annen ? Og tenke at ja de lever et annet liv enn meg men er nok like bra mennesker for det. Og det gjelder vel strengt tatt både Marte Krogh og alle som lot seg rive med!

 18. Hvordan klarer du å jobbe 70 timer i uken med overtidsloven? Jeg studerer og har brukt hele sommerferiene på å jobbe 70-80 timers uker de to siste årene, men fagforbundet fikk nyss i det og begynte å følge med, så jeg måtte holde meg innenfor loven.

  • Overtidsloven er utformet for de ansatte.
   Ledere og personer som selv kan bestemme sin arbeidstid, er ikke pliktige til å følge denne loven.

   Jobber selv 60-70 timer per uke, så jeg er godt kjent med regelverket.

   • Ja, det stemmer det.

    § 10-12. Unntak

    Bestemmelsene i dette kapittel kommer ikke til anvendelse for arbeidstaker i ledende stilling, med unntak av § 10-2 første, andre og fjerde ledd.

    NB Hvis noen skulle lure, for alle som omfattes av arbeidsmiljøloven i HP Norge følger vi selvfølgelig reglene om alminnelig arbeidstid og overtidsbestemmelser.

    http://www.lovdata.no/all/hl-20050617-062.html

 19. Hei, siden du mener vi skal være mer forsiktige med hvordan vi omtaler offentlige personer – mener du også at f.eks. Stoltenberg, Støre og Giske bør spares for personangrep ? Ingen hemmelighet at disse hver bidige dag blir hetset og omtalt i langt styggere grad enn Marte Krogh.

  • Hei Rune, ja det mener jeg. Jeg syntes vi bør etterstrebe å unngå personangrep og holde oss til sak, spesielt når vi bruker sosiale medier som gir enorm distribusjon og derav konsekvenser som kan være vanskelig å takle for en enkeltperson.

 20. Pingback: AneHagen.com

 21. Jeg er skjønt enig i at nettdebatten tar av og blir stygg. Jeg skulle ønske folk kunne utvise folkeskikk på nett, også når de gjemmer seg bak en anonym maske. At Marte Krohg er både vakker, vellykket og drivende dyktig, uavhengig av hvem mannen hennes er, beundrer jeg henne for. Jeg synes manglende raushet og hylekor kan være problematisk å forholde seg til. Likevel kan jeg ikke fri meg fra å provoseres over innlegget ditt:
  For det første blir det litt tynt å antyde noe i retning av at hun kanskje kan være feilsitert. (Ørlite inkonsekvent også, siden det senere antydes at hun er vant til å være i søkelyset.)
  Videre burde kanskje ikke redaksjonen i bladet Mamma slippe riktig så lett unna. Redaksjonell frihet medfører også redaksjonelt ansvar. Vinklingen av artikkelen kan uten tvil ha bidratt til at intervjuobjektet har fått hardere medfart fra hordene enn nødvendig. Jeg mener ikke med dette å frata massenes ansvar for hva de sier og gjør, men en subtil uthengig av en person er heller ikke videre pent.

  Sett bort fra det stygge som er sagt, synes jeg faktisk at debatten tidvis viser noen interessante aspekter:
  1. Jeg er helt sikker på at Marte Krogh har trykket på et ømt punkt hos mange: alle vet det er sunt og viktig å trene. Provokasjonen ligger i at «formaningen» kommer fra en veltrent, velstående, velpleid person som, utfra den informasjonen artikkelen gir, har helt andre forutsetninger for å lykkes med treningen.
  2. Jeg er ikke sikker på at det er misunnelsen som er den utløsende faktoren bak debatten denne gangen, men heller den dårlige samvittigheten mange føler i denne sammenhengen.
  3. Som en venninne uttrykte med glimt i øyet i går: «En medierådgiver burde kanskje komme på lønningslista…»

  • Bortsett fra det med dårlig samvittighet er jeg veldig enig i det du skriver.

   Kanskje det beste beviset på at Krogh ikke er feilsitert er at hun, da stormen tok av, ikke tok avstand fra det som står i intervjuet. I stedet har hun kommet med en kort kommentar i retning av «jeg bare mente at mødre bør trene mer».

 22. Dersom 70 timers arbeidsuke er normalen, kan jeg med en gang si at familielivet ditt ikke er det. Barna dine får knapt se deg, og du vil ikke ha mulighet til p delta i deres hverdag. Så jeg regner med at den 70 timer`n din ikker er vanlig.
  Når det er sagt så har samfunnet hardnet til både i arbeidslivet og på sosiale medier. Man må være mye mer hardhudet. Problemet til folk her er at mennesker som har allt tilgjengelig, kritiserer de som ikke har det.Selvfølgelig kan man trene mer. Allt det er snakk om er prioritering. Du kan velge bort «frustrerte Fruer», dersom du har prioritert lekser med barna. Men problemet er når mennesker som er så heldige at de slipper å prioritere begynner å si noe, da blir det galt for mange av oss andre.

  • Hei Frode, nei, mitt familieliv er ikke normalt :) – det har jeg aldri påstått, men at det er rimelig normalt at toppledere jobber rundt 70 timer i uken, det tror jeg.

   Barna mine ser meg hver dag, og jeg er mer tilstede enn feks min egen ar som var ute på sjøen da jeg var liten og var borte i flere måneder.

   Jeg er av den oppfatning av at vi kan tåle å høre hvordan alle lever sine liv, og ikke dømme de ut fra eget liv.

   Vi kan være uenige om prioriteringer, men jeg syntes ikke vi bør kaste oss over sosiale medier og sjikanere en person i et slikt tilfelle.

 23. Som man ville hørt på NRK en søndags formiddag: «oj, skivebom, langt ute til høgre».

  Neida, mener ikke at den politiske fargen er brun, bare at dette er skivebom av blogg-forfatteren.

  Blogginnlegget baserer seg på at vi må anta at intervjuet ikke har blitt sitatsjekket av fru Krogh. Det i seg selv er en helt absurd tanke. Må minne om at Krogh siden midten av 90-tallet har blitt intervjuet mange, mange ganger i sin rolle som (eks-) kjæresten til kronprins Haakon osv. Hun er veldig godt vant med forskjellen på hva man sier og hvordan dette blir fremstilt i etterkant. Etter snart 20 år med medieoppmerksomhet så gjør man bare ikke slike tabber.

  Videre vrir forfatteren til gangs på f.eks. medias vinkling. Ja, media kan vri på det aller meste for å skape overskrifter som selger, men har til gode å se spørreundersøkelser i det kategorien («dum eller bare litt dum») forfatteren nevner. Kanskje forfatteren har noen linker vi kan se nærmere på?

  Bloggforfatteren bruker så spaltemetere på det som ikke er et tema, nemlig Marte Krogh personlig. Slik jeg oppfatter saken så er det faktisk ikke et tema og har aldri vært det.

  Poenget i kritikken er at ei dame som har mistet bakkekontakten skal fortelle andre hvor lett det er å ha bakkekontakt. En slik pekefinger virker da lett provoserende for mange.

  Beklager, men dette blogginnlegget er en skivebom.

  • Hei Jørgen,

   Takk for at du har lest blogginnlegget og at du tar deg tide til å sende inn en kommentar. Noen refleksjoner fra meg til teksten du har skrevet:

   1) dette blogginnlegget baserer seg ikke på at MK ikke har blitt sitatsjekket, jeg nevner det og sier samtidig at det er det mange som ikke vet med sikkerhet, meg inkludert, derfor kan jeg ikke ta stilling til det ene eller det andre

   2) kan ikke helt se hvor i innlegget jeg vrir på medias vinkling, men «spørreundersøkelsen», og merk: jeg skrev det med » tegn, finner du på VGs artikkel som omtaler MK saken, under «Hva mener du» kolonnen

   3) Jeg tror nok MK personlig er et tema i denne debatten – det er hun som har blitt hetset personlig og massivt i sosiale medier, som jeg tar avstand fra

   4) Vel, jeg syntes nok at MK ikke er den som har mistet bakkekontakten mest her – men deler av det norske folk som ukritisk har benyttet sosiale medier til å dele sine synspunkt med argumentasjon som «jævla møkkakjerring», «airhead» etc

   • Jeg ser poengene til begge to, men jeg syns det er interessant å se på og forstå omstendighetene.

    Det første er redaksjonen som har publisert artikkelen. Jeg mener et viktig punkt er følgende: Det finnes kun to muligheter; enten så var de klar over disse konsekvensene(debattene som raser og folk som skjeller ut hverandre) eller så var de ikke klar over det.

    Det ene er nesten like ille som det andre, spør du meg.

    For det andre er det vanskelig å komme unna det faktum at vi, selv i Norge, lever i et samfunn som bærer preg av store ulikheter, hvis man sammenlikner økonomiske ressurser.

    Man kan kalle det hva man vil, f eks å ha eller ikke ha «bakkekontakt». Jeg tror sannheten er at de fleste som leser og kritiserer artikkelen sterkt, ikke har forutsetning for å forstå Marthes hverdag og omvendt.

    Er man «heldig» (i mangel av et bedre ord) og har en svært inntektsbringende stilling, så endrer det deg som menneske. Man får andre standarder på ting, deler av verdisynet endres litt over tid og dermed er grunnlaget der; for en mangel på forståelse av en annens persons hverdag.

    Til syvende og sist er det tegn på et samfunn som har litt trøbbel, rett og slett. Jeg tror mye av sinnet kommer av at vi lever i et samfunn med store skiller angående ressurser og økonomisk frihet. Tendensen er at det blir stadig flere rike mennesker i Norge, men det blir flere som blir fattigere.

    Det er allikevel sunt at dette diskuteres. Uansett, hetsingen må stoppe. Det er bare ufint!

  • Hovedproblemet er ikke «Mamma»s sitater. Sitatene er ok, der står det helt klart at hun sier at dersom en skal komme tilbake i form etter fødsel, må man ta seg sammen. Det burde være åpenbart for alle. Hun sier ikke «ta dere sammen!» eller «norske kvinner er late!». Det ligger et råd i tonen hennes, men hverken kjefting eller arroganse.
   Hovedproblemet er a) feilsitering når avisene gjengir intervjuet, og b) Mammas generelle omtale av Marte Kroghs liv (som Tinteguri har gjengitt her, «Livet på solsiden» osv.).

   Jeg er ikke blant de som mener Marte har «tråkket i salaten» med intervjuet. Jeg er enig i at hun kunne dobbeltsjekket hva som kom i print HVIS hun bryr seg om hva slike lesere mener, men det tror jeg ikke hun gjør. Alle kvinner som har utseendet med seg, har en rik mann eller andre ting kvinner flest ønsker seg, er vant med misunnelse. De har levd med det hele tiden. Hun sier selv at hun ikke leser kommentarfeltene og hun har en mann som støtter henne. Han er fornøyd med fordelingen av arbeidet hjemme, og det er hun også. Fint for dem. Ikke alle velger løsningen femininst-staten har lagt frem for dem, og personlig støtter jeg det valget, dersom du faktisk har råd.

   Du har intet grunnlag for å si at hun har «mistet bakkekontakten». Hun lever på jorda, i Norge, som alle oss andre. Hun har aldri sagt at hun tror folk flest lever som henne. Skal rike mennesker ikke bruke pengene sine? Hvem ville ikke likt å ha noen tilgjengelig til å støvsuge mens du lager middag, til å skifte bleie mens du snakker med mor i telefonen, til å ta oppvasken mens du strikker klær til barna? Hun har mulighet til å gjøre det, og gjør det. En småbarnsmor som sier hun ikke kunne tenkt seg en ekstra hånd til å gjøre tingene hun ikke har lyst til å gjøre, lyver.

   Majoriteten av kvinner jeg kjenner som holder seg i form etter de har fått barn er ikke superpriviligerte. Dette handler om prioriteringer. De aller fleste ser på TV eller bruker tid på ting som ikke omhandler jobb eller barn direkte. Det tar ikke ekstra tid å spise sunn mat i stedet for usunn. Ingen liker å bli satt på plass, så når hun som ga oss råd tilfeldigvis var priviligert og vakker, så norske kvinner en mulighet til å slå tilbake og fokusere på det irrelevante.

   Småbarnsmødre er oversensitive. Det er sannheten. Alle bekymrer seg for vekten når de legger på seg, om de oppdrar barna riktig, om familielivet kommer til å fungere. Hvis noen har en annen metode blir det møtt med skepsis, deretter selvforsvar. Jeg bor i London der folk generelt har LITT mer aksept for at noen har bedre råd enn andre, men mødrehylekoret er det samme. Miranda Kerr (modell og rik) fortalte i et intervju at hun ikke brukte smertestillende under fødsel fordi hun mente det var best for barnet. Dette resulterte i et hylekor blant engelske mødre som mente hun «hevet seg over andre kvinner», var «utrolig arrogant» og «manglet bakkekontakt». Usikkerheten var åpenbar. Hva om jeg kunne gjort ting annerledes som var bedre for mitt barn?

   Spørreundersøkelsen Tinteguri beskrev var åpenbart fiktiv, en illustrasjon av hvordan media har vinklet saken. De fleste av oss skjønte det.

   Et kjempegodt innlegg, TInteguri!

 24. Takk!

  Begynte å lure på om det hadde rablet for meg, siden det virket som om jeg var den eneste kvinnen uten au-pair som ikke lot meg provosere så mye at jeg måtte bli ufin.

  Til det norske folk: dere burde ta dere sammen og øve dere på folkeskikken!

  God kveld :)

 25. Åh, så glad jeg blir, av å lese sunne, fornuftige, jordnære ting om denne saken! Jeg er helt forskrekket over hvor mye fuzz det kan bli av ting som strengt tatt ikke er viktige i det heletatt! Dette handler ikke om liv og død og rikets sikkerhet, eller noe tilsvarende viktig.
  Men på mange måter er det et deilig bevis på hvor bra vi har det, som ikke finner noe mer substansielt å hisse oss opp over.
  Supert at noen forsøker å trekke avsporede nettdebatter inn i litt mer verdige former igjen. Å kalle hverandre stygge ting hører ingen steder hjemme!
  U go girl!

 26. Hei Anita! Ville bare si at jeg syntes dette var et supert innlegg. Jeg tror alle menesker må stoppe opp og tenke over hva som er bra med deres liv , hva de er fornøyd med og ikke tro at de får det bedre av å kritisere andre. Fortsett med bloggen din , for det er virkelig en fryd å lese den og jeg syntes det er tøft at en toppsjef og tilsynelatende «perfekt dame» som deg utleverer så mye av seg selv. Du er en inspirasjon ! Lykke til !

 27. Jeg må bare si det at det er over min fatteevne hvordan et så trivielt tema kan bli så opphetet og omfattende.
  Internett fôrer seg på besserwissere som har meninger på alt mulig mellom himmel og jord. Og jeg skal innrømme at jeg har falt i fella mange ganger selv.
  Og egentlig vet jeg ikke hvorfor jeg gidder å kommentere på dette heller, men jeg tror kanskje det er fordi jeg er lei. Lei av å høre på alle meningene om hvordan man skal leve. Marte er en av dem.
  Hun har det godt. Javel. Jeg har det også godt. Forskjellen er at jeg ikke føler jeg må drive å fortelle alle andre hvordan de skal leve livet. Bare sett i gang med å leve det da, uansett hvordan du vil ha det.
  Så nå gikk det vel litt over grensen for hva jeg ønsker å lese om i nyhetene. Det kommer jo på toppen!!!!! Det er bare en liten fislete dame som uttalte seg underlig om småbarnsmødre og vekt. Enkelte ting er ikke verdt å ta personlig. Man kan ganske elegant bare gi blaffen i andres meninger.
  Jeg for min del skal abonnere på Illustrert Vitenskap i år, for jeg ønsker faktisk å lære meg en ting eller to. Og jeg sier ikke det fordi jeg tror jeg er bedre enn alle andre, jeg sier det fordi nyhetene sprer møkk, rykter og hjernedød kunnskap som et virus.
  Jeg skal leve mitt liv slik jeg vil det, også kan folk som Marte uttale seg så mye hun vil. For jeg kommer ikke til å lese nyhetene så ofte uansett… 😛

 28. Hei Tinteguri ,

  Takk for et godt innlegg. Etter å ha lest alt søppelet som mange klarer å lire ut av seg, så var det godt å få lese et innlegg som viser at det forsatt finnes anstendige og intelligente mennesker igjen i dette landet,

  «Norge er det eneste land i verden der misunnelsen er sterkere enn kjønnsdriften.» – Aksel Sandemose»

  • Hei Rune – sitatet ditt fra Aksel Sandemose syntes egner seg svært godt som oppsummering og avslutning på denne debatten :) tusen takk!

   • Å skylde på sjalusi er like simpelt som noen av de verste kommentarene på VG. Da fremstår den ene siden som drittsekker og den andre siden som idioter rett og slett.

 29. Synes det er flaut å lese alle de stygge kommentarene som har kommet de siste dagene, men jeg føler meg trygg på at det stort sett er såkalte «bitches» som velger å bruke kommentarfeltet på nettavisene i denne saken, og de er i mindretall. Vi som synes intervjuet er helt greit lar være å bruke tid på dette. Jeg bruker heller tid på å rose dette blogginnlegget, istedenfor å skrive mine tanker rundt saken mellom oppgulp og ufyselige innlegg på nettavisene.

  Det sies at ingen kan være så slemme som barn kan, men disse Elite-bitchene overgår alt. Det positive med disse kommentarene er jeg nå vet hvem jeg aldri skal be ut på date!

 30. Problemet er ikke at hun er rik eller priviligert med både au pair, p t og vaskehjelp. Problemet er den evinnelige pekefingeren til kvinner, gjør ditt gjør datt, skal se bra ut, jobbe mye , ikke spise sånn i svangerskap, kvinners skyld ditt og datt etc det tar bare aldri slutt! Er drita lei av all utskjelling av kvinner, hvorfor ikke heller rose norske kvinner for alt det gode de gjør både for familien sin , jobben og vennene? Slutte å skylde på janteloven når folk blir provosert, kan ikke tenke meg det er fordi folk vil leve hennes liv de reagerer, det er ganske slemt å beskylde folk for å være så smålige.( Men skal sant sies så gjør det ikke saken bedre at hun sitter så priviligert samtidig som hun er å lirer av seg kritikk over hva andre kvinner bør gjøre.) Mitt råd : slutt å kritisere , hvis du ikke har noe bedre å komme med en dritt så la vær å si det.

  • Veldig enig – men det selger mye dårligere :)

   Når det er sagt så synes jeg synd på dere – forventningene til hva dere skal få til på jobb og hjemme og alt det du nevner gjør kvinnen og mamman til en nesten umulig oppgave – så fremst man ikke har en rik man, au pair, vaskehjelp, personlig trener og full frihet :)

   Hjemme har vi vaskehjelp en gang i uken, vi forsøker å trene så ofte vi kan – fruen er forsåvidt MYE flinkere enn meg til å prioritere treningen – og vi jobber altfor mye i forhold til den knappe tiden vi får med barna, selv om vi føler at vi jobber altfor lite i forhold til å få jobben fort nok unna.

   Summen blir at man havner lett i en situasjon som preges av konstant dårlig samvittighet, og den tror jeg det er mange som har. Da kan jeg forstå at man blir provosert – samtidig som jeg ikke helt forstår behovet for å «lire av seg så mye dritt» … men der ligger vel provokasjonens puls – ,man bare må få det ut.

   Først var ektemannen til Marte ute og mente at ingen kvinner ville ha en mann som ville ta ut pappaperm, og at han aldri ville skifte bleier eller trille vogn. Nå som Marte har fått barn er hun ute, og neste gang nå blir nok når poden begynner på skole – for da har de kanskje kjøpt seg sin egen skole og anbefaler alle andre å gjøre det samme :)

   Ha en god helg, trekk pusten dypt inn og kos dere med familie og venner

   • Men nå snakket vel Marte Krogh til de mange tusen småbarnsmødre som daglig klager over at de ikke klarer å gå ned i vekt etter fødsel,alt er slitsomt, rekker ikke trening for det er alt for mye slit med barna,jobb++… det er mye klaging ute og går blant oss kvinner, der flesteparten av oss faktisk kan gjøre noe med det vi klager over, hvis vi bare gidder… Er faktisk veldig enig med Marte i det hun sier. Har vi lyst nok, får vi det til… Selvfølgelig finnes det de som har «gode» nok unnskyldninger, men slik jeg ser det er det ikke mange..

 31. Jeg unner Marthe all den suksess og tilfredsstillelse i morsrollen hun kan få. Jeg unner henne både penger, mann, au pair, et godt hode, vakkert barn og en kropp hun trives med. Problemet MITT med denne artikkelen var ordet «bare». Og hennes oppfordring til å «ta seg sammen». Det er ikke BARE, og det er ikke alltid et valg om å ta seg sammen. JEG vet at for MIN del så kan jeg faktisk ta meg sammen OG prioritere annerledes. Men jeg har et stort nettverk og vet at for flere så handler det ikke om det. Jeg protesterer på måten bladet har vinklet dette på og at de er med på å fremme disse holdningene. Selv om de er mammablad for alle typer mammaer, så handler det om respekt for de mammaleserne som føler seg enda mer mislykket etter å ha lest artikkelen og fått påpekt at de kunne jo «bare» ha «tatt seg sammen». Men mange av oss damer er lett å støte når det gjelder vår suksess når det gjelder unger og vårt utseende og forhold til egen kropp. Jeg er veldig pro slike som Christine Koht som oppfordrer oss alle til å dele mer av våre utilstrekkeligheter, feil og mangler. Så viser vi medsøstre og døtre at det er ok å mangle litt hist og her, så lenge totalen kommer ut med en «grei nok». Ikke la det gode bli det bestes fiende. Og Marthe virker jo veldig fornøyd med sin tilværelse, og det er jo supert!. Jeg er fornøyd med min og det er også supert.

 32. Problemet er ikke at hun er priviligert, problemet er at hun er sleivkjefta og mangler evnen til å se at andre ikke er i samme situasjon som henne selv (empatimangel).

 33. Journalisten har nok visst at dette intervjuet med MK vil skape reaksjoner langt over normalen, og lista på negative reaksjoner er stereotypisk satt til jantelovtilhengere og SV moralistene (kanksje en og samme sak?)

  Det er denne tiden på året hvor HELSE har stor akualitet, og media har som regel hatt fokus på ytterpunkter i forbindelse med den norske befolkningens helsetilstand rundt nyttårstider, etter «uker med fråtsing i ribbefett» så er det «på an igjen».
  Det ene ytterpunktet er Ortoreksi (unormalt høyt fokus på trening), fulle treningssentre på nyåret og det andre er fedmebølgen som vokser seg større og høyere ettersom tiden går og tilgang på junk og behagelige sofaer øker. Man skulle tro at folk flest er oppegående nok til å forstå at det IKKE er juleribba som setter seg på skinka? men dengang ei, vi løper ned det som finnes av treningstilbud på nyåret. Det er tross alt de daglige valgene man tar gjennom hele året som er helt avgjørende for helsetilstanden vår og hvilken vei pila på vekta peker.

  Hva er det så som setter sinnene i kok og får folk rundt om i det ganske land til å hamre løs på tastaturet med bessweissermeninger og ytringer som faller inn under digital mobbing, mens blodtrykket stiger og svetten siler, i innlegg, blogger, twitters og det som er av sosiale medier?

  Det er nok ikke det at MK synes norske småbarnsmødre burde trene mer som er den røde knappen her, MEN det at journalisten velger å legge til at MK har Au Pair, hushjelp og en mann som er mangemilliardær og bor på vestkanten, og måten det hele er iscenesatt av journalisten, DET er den utløsende faktor (eller for all del, det kan jo også være at MK ønsket denne vinklingen, men det tviler jeg sterkt på etter at mannen har gått ut i media og forsvart henne)

  Jeg synes oppfordringen til MK er flott, nemlig at vi bør trene mer!
  At vi bør være mer selvdisiplinerte slik at kan bytte ut uvaner med vaner.

  jaja, so what om hun har mulighet til å tilrettelegge i hverdagen slik at det hele fungerer på en god måte som passer for hennes familie, det er jo nettopp det vi selv streber etter, prøver på og ønsker å få til, og kanskje dynker oss i dårlig samvittighet over at vi «sliter med å få til».

  jaja, so what om hun har hjelpemidler (les hushjelp, au pair, penger osv) som gjør at det faktisk fungerer og hun har litt tid til overs for å trene. OG – selv om hun har tid til overs så er jeg sikker på at hun har måttet ta seg selv i nakken mer enn et par ganger for å hente frem overskudd og energi til å trene, det er vel kanskje det som er budskapet hennes?
  IKKE vaskehjelpa, IKKE pengene, IKKE Au Pairen – men viljen til å ta vare på seg selv for å kunne være der for barna sine <3 og det å trene – det kan man gjøre overalt. Man MÅ ikke bli sett på et helsestudio for å bekrefte at man trener, trene er noe man gjør for egen vinning, og ikke fordi naboen gjør det!

 34. Helt enig la nå Krogh være ifred.
  La henne fortsette å leve i sin rosa illusjon uten noe føling med realitetene i verden idag, lykke til videre med det.
  Har du lyst å vite sannheten kan du jo ta deg et selvutviklings kurs eller noe sånt.

  • Hei Ken Ditlefsen, tror ikke Krogh lever på en rosa sky, men litt usikker på fargen på skya som du lever på? 😉

 35. Heisann!

  Tommel opp for et, etter min mening, meget reflektert og fornuftig blogginnlegg.
  Synes personlig at mye av det som blir sagt av anerkjente personer og media rundt denne saken grenser til netthets.
  Dette er det første innlegget av bloggen din jeg leser, definitivt ikke siste!

  PS: 70 timer / uke og 3-barnsmor? Hvor får du energien fra (retorisk)? Imponerende!

  Hilsen Aleksander

  • Hei Aleksander – energien, roen og balansen kommer fra: å trene på evnen til å prioritere (ikke gjort i en fart…), søke og å jobbe for oppgaver/livssituasjon som man trives med (krever at man gjør litt feil underveis…), senke ambisjonsnivået (man får ikke til ALT), være fornøyd med det man har og hvor man er, gi barna frihet og ansvar (er ingen curlingmamma…), og legge inn mye rom for å hente energi, dvs ikke gjøre noe.. (feks vi gjør ingenting lørdager og søndager før kl 1400, bare sløver’n i pysjen :)

 36. Jeg bare «digger» måten du tenker og reagerer på Anita. Du har bena på jorda, snakker rett fra levra, og kraften din skinner igjennom. Jeg er nesten sikker på at mange sitter å mener det samme som deg, uten å tørre å si det de tenker
  – og er – i det «offentlige rommet». Jeg er så gla´du gjøre der – selv skal jeg jobbe for å bli bedre på å gjøre meningene mine synlige. Jordnært, direkte og ærlig. Ja takk, mye mer av det i næringslivet. Jeg sier bare; «Vis meg hvem du er, ikke hva du har» – godt å få det ut forresten. 😉
  Din stemme er viktig,- du endrer lederverden og verden. Jeg vet det er en stor oppgave, – men fortsett kjære Anita. PS. Han faren din er en ålreit fyr!

  • For en hyggelig melding, tusen takk! :) Ja, jeg bryter noen «formelle» grenser, men jeg tror det er rom for det nå! Pappa er en fin fyr, det er helt sikkert:)

 37. Pingback: Har du bedt om unnskyldning, Lisa Tønne? | HansPetter.info

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *