Hmm…sjefen min blogger

 

Mange har spurt meg om jeg kan lage et innlegg som omhandler hva kollegene mine sier til at sjefen deres blogger.

Nå har jeg vært sjef i HP Norge i snart 10 måneder og blogget i 5 av de. Forut for bloggingen var nok mine kolleger allerede litt kjent med at denne sjefens stil og format er noe annerledes enn den kanskje mer tradisjonelle.

Ikke helt A4

Jeg er på mitt 4 år i HP Norge nå og mange har sett meg i ulike funksjoner og situasjoner i HP systemet, som da mine SW kolleger og jeg kledde oss i bunad da vår nye spanske sjef kom på besøk til Norge første gang, eller delte ut SMIL sjokolade en tidlig morgen for å ønske kolleger velkommen på jobb eller da jeg inviterte alle ansatte til SpeedDates nå i våres.

Ikke helt A4 i utgangspunktet og derav er lederstilen rimelig tilrettelagt for ulike formeninger, ris & ros.

HPSS Norway girls

 

«Fredagsmailen»

Da jeg ble sjef i april startet jeg med å skrive en mail hver fredag som oppsummerte hele butikken vår. Hva hadde skjedd i de ulike forretningsområdene? Hva hadde jeg brukt tiden min på? Var det noen som hadde gått den ekstra mila? Tilbakemelding fra kunder som måtte deles videre? Store kundeavtaler vi hadde signert? Viktige beskjeder som måtte formidles?

– da ble mange skeptiske, svært skeptiske. «Nå har hun lagt lista høyt! Dette klarer hun ikke å fortsette med! Smilefjes på en mail fra en adm.dir?!»

Denne skepsisen la seg etterhvert som jeg leverte over tid og hver fredag de siste 10 månedene har jeg skrevet det som nå har etablert seg som «Fredagsmail» (med unntak av 1 fredag hvor jeg hadde vikar).

Ingen visste at sjefen også skulle lage «fredagsmailer» eksternt

Så da jeg publiserte mitt første blogginnlegg, så var kanskje ikke mine kolleger så overrasket som resten av markedet og bransjen. Jeg hadde jo skrevet og «rapportert» til mine kolleger hver uke siden april – de visste at jeg måtte like å skrive, og å dele og at jeg gjør det jeg sier, også over tid.

Men hva syntes de egentlig om at sjefen blogger, på godt og vondt?

For jeg informerte ikke mine kolleger på forhånd, jeg informerte INGEN – ikke engang min sjef. Og jeg var overhodet ikke forberedt på hvilke konsekvenser dette fikk da jeg tidlig i august la ut mine refleksjoner rundt hvordan det er å tiltre rollen som toppsjef i HP Norge de første 90 dagene. Og resten er jo historie og godt dokumentert i snart 50 blogginnlegg her på tinteguri.

4 spørsmål

Jeg stilte følgende 4 spørsmål til et kvalitativt utvalgt av senior kolleger (menn & kvinner) som representerer alle forretningsområder i HP Norge. I HP Norge er gjennomsnittsalderen ca 42 år og gjennomsnittlig ansiennitet ca 12 år.

 1. Hva syntes du om at sjefen din blogger?
 2. Hvorfor har det fått så stor oppmerksomhet tror du?
 3. Er det/har det vært en fordel for HP Norge?
 4. Hvilke negative sider har det for selskapet eller deg som kollega?

Rake pøkker

Jeg ba de som vanlig om å gi meg rake pøkker, og det har de gjort. Det gjorde de også i våre 170 SpeedDate samtaler i 2012.

MEN – ikke alle vil si 100% hva de mener til sjefen, sånn er det – men jeg opplever at mange sier mye til meg direkte, kanskje fordi de opplever at det aldri får negative konsekvenser. Er man uærlig, opererer med skjult agenda og rett og slett juger, ja – det får konsekvenser under min lederstil, men ikke å være uenig. Dette er en kulturgreie som vi jobber med hver dag, det handler om tillit, og vi kan aldri bli gode nok her.

I tillegg kan man aldri tilfredsstille alle ansatte når man er leder. Noen vil se deg mer, noen mener de ser deg nok, andre vil at man skal prioritere sine fagområder, mens andre vil at man skal holde seg litt unna.

Jeg har selv rapport til flere ledere de siste ti årene og har vel aldri vært 100% fornøyd (er det mulig over tid?) – det forventer jeg heller ikke at mine kolleger er med meg.

Skal du bli toppsjef så er det bare å forberede seg på dette med en gang og sørge for at du ikke blir blind – du gjør ditt beste, lytter og lærer – gir tillit, så får du tillit tilbake og folka dine vil fortelle deg hvordan du kan bli bedre som sjef og du kan dele dine perspektiver slik at de også får økt innblikk og forståelse for hva du må forvalte av ansvar og derav bruke tiden din til.

Her er svarene, uredigert slik dere er vant til på denne bloggen fra en rekke kolleger i HP Norge (som selvfølgelig er informert om at dette vil publiseres på denne bloggen, dog uten navn).

NB: Dette er ikke forskningbasert og det finnes mange meninger som sikkert ikke blir fanget opp her. Dette et er ment å for å gi deg et lite innblikk i hva noen av mine kolleger syntes om at sjefen blogger. Jeg tror ikke det finnes en universal formening rundt dette, det er like stor variasjon her som det er rundt formeninger på hva som er god og dårlig ledelse.

HPNorge

 

 

 

 

 

Tillitsvalgt i Arbeidsmiljøutvalget

Da Anita begynte å blogge tenkte jeg at dette var typisk for en åpen og inkluderende leder. Åpenhet både når det gjelder jobbmessige og private forhold ser jeg som veldig positivt, og det har gjort at vi ansatte blir mer kjent med henne – og ting kan deles med andre på en måte som man aldri kan gjøre med intern kommunikasjon. Som jeg ser det har det gitt HP et ansikt ut over teknologien, og mange legger merke til vår leder og forstår en positiv holdning.

Jeg får kommentarer fra mange hold – dette er noe som legges merke til langt ut over bransjen, noe jeg ser på som veldig positivt.

Faren kan være at Anita med sin åpenhet kan gjøre seg sårbar – men hun kan nok ”stå ’an av”.

Det er nok åpenheten som gjør at dette har fått så stor oppmerksomhet, og forhåpentlig gjør ikke dette at andre ledere ikke tør blogge. ”Hoppe etter Wirkola” er det noe som heter, men enhver må jo finne sin stil. Tror ingen ledere vil tape på denne type kommunikasjon.

Min konklusjon er udelt positiv til at sjefen blogger!

Senior forretningsutvikler og nøkkelperson

Jeg mener å huske at jeg sa til deg i høst noe slikt som – stå på, du har lite å tape på å prøve dette.

Og det er vel bevist gjennom all positiv feedback du har fått, og da tåler man jo også eventuell sutring og negative kommentarer som sikkert mest kommer fra sjalu, misunnelige og sutrende gamle gubber.

Jeg tror og mener at ditt valg med å blogge om deg selv samt din aktivitet på sosiale media har gavnet HP stort. Det setter oss/HP på kartet til de grader, og flere dører åpnes samt at vi alle rundt deg har en fin vinkling ovenfor kunder når vi booker møter eller smalltalk’r med kunder i starten av møter (vi er jo selgere alle sammen – en salgsorganisasjon). Utfordringen er jo faktisk heller å prioritere de rette kundene og menneskene vi skal og bør snakke med (bruke tid på) – altså at kanskje for mange vil snakke med oss, men som IKKE er de rette å investere tid på.

Internt i HP så gir jo bloggen din oss kolleger en mulighet til å bli mye mye mer kjent med deg som person enn hva som er vanlig mellom en adm. dir. og ansatte i en såpass stor organisasjon som HP er. Det ER jo veldig bra og viktig med hensyn på åpenhet, forstå hvordan sjefen er som person, skape mot fra ansatte om å kunne si det de mener (i alle fall litt mer kanskje), gjør oss mer stolte av arbeidsplassen vår, og sist men ikke minst at det hjelper oss til å tro på fremtiden.

Din åpenhet tror jeg gjør at markedet (de som har oppdaget deg) føler at hele HP er slik – og det er jo strålende, mennesker handler av mennesker vet du.

Din status som «kjendis» tiltrekker mennesker (kunder) til HP – slik er jo verden, selv om sikkert mange ikke vil innrømme det.

Jeg personlig er stolt av å ha en leder i det firma jeg jobber i, og er glad i, som syntes så godt, på en så positiv måte ute i det norske markedet og media bilde.

Bekymringen min allikevel er vel følgende tre ting:

 1. Du må jo bruke mye tid på dette, går det utover din fokus på lederrollen i HP ? Evner du å roe ned når det trengs, slik at du ikke brenner lyset i begge ender – sliter deg ut? 70 timers arbeidsuke ER for mye, går bra i perioder, men IKKE over tid
 2. Den andre bekymringen min er at synlige ledere får et solid trøkk med henvendelser om andre stillinger, roller i det norske samfunnet. Det liker jeg jo ikke, enn så lenge jeg vil ha deg i HP
 3. At bloggen gjør at vi blir kjent med deg er bra, men vi vil også oppleve det fysisk, altså tilstedeværelse sammen med ansatte.

Storkundeselger

Først vil jeg si at jeg er glad for at du er sjefen vår. Du er synlig, tydelig og inkluderende. Uansett hvem jeg møter om det er kunder, samarbeidspartnere eller familie, venner og bekjente får jeg høre at de har lest eller sett HP og Anita i media. Det er jo veldig bra. Vi har jo alle etterlyst at HP Norge burde være mer synlige.

Jeg synes det er skikkelig kult at du har tatt i bruk de nye kanalene. Verden er i kontinuerlig forandring og selskapet HP må endres med den. Du spenner vidt og tar opp temaer både innenfor og utenfor vår sfære og som engasjerer og inspirerer.

Du viser noe utover det å være en beinhard forretningskvinne. At Anita er et helt menneske med familie, venner og interesser også utover HP Norge. Mennesker handler (kjøper) som kjent av mennesker.

Når det er sagt stusser jeg og flere med meg av og til over innhold, stil og tidsbruk. Jeg ser ikke bestandig hva temaet har med HP Norge å gjøre og det er vel heller ikke meningen. Videre tenker jeg at det kan være lurt å skille mellom det private og personlige. Og til slutt krysser jeg fingrene for, hvis det tar mye tid å være på topp og følge med på alle diskusjonene i alle mediene, at du har en ledergruppe rundt deg som styrer forretningen godt i det daglige.

Jeg tror det er flere årsaker til, utover det mest åpenbare at du skriver godt og engasjerende, at det har fått så stor oppmerksomhet. Du har en maktposisjon i samfunnet og er blant de første som har begynt å blogge og ta i bruk de nye sosiale mediene. Videre tror jeg det har en del å si at du er kvinne, spenner vidt og utstråler mye energi og entusiasme.

Jeg tror det er en fordel for HP Norge at du blogger og ser ingen negative sider for selskapet eller meg som kollega.

Jeg heier på deg og ønsker deg lykke til videre.

Senior selger fra progamvaredivisjonen

Å blogge er for meg enda en måte å være synlig på. En mer uformell måte hvor man kan ta opp ulike tema som jobb, familie, karriere ++. For meg som ansatt i HP og selger som er i kontakt med kunder hver dag, er dette bare positivt. Dette virker ofte som en ice-breaker hvor kunden kommenterer og spør om hun HP SJEFEN som blogger og er i avisen etc. Så fra min side ser jeg bare positivt på dette.

Keep on BLOGGING.

Senior fagleder og nøkkelperson

Kort sagt: What’s not to like? Jeg synes dette er har vært enormt spennende å følge med på. Jeg er stolt av sjefen min, og jeg synes det er stas når mine venninner og bekjente har lagt merke til deg. Jeg liker at du gjør HP mer synlig. Jeg synes du har knakende gode temaer og innlegg. Jeg liker at du deler «hele deg», dvs. er personlig også – men likevel holder hovedtyngden på temaer og saker du er opptatt av.

Én nevnte at hun synes det var et merkelig innlegg da du delte om hva du hadde lyst til å handle i New York, jeg synes at dette gjør bloggen mer ekte og variert. Og det er fascinerende å se hvordan sneballen ruller både i og utenfor sosiale medier når man tør å gjøre noe som er utenfor boksen- og det tør du!

I Norge, der det er ganske uvanlig å stikke seg fram, er det sikkert noen som ikke liker dette. Men jeg synes det er strålende å se deg og Yvonne som eksempler for hvordan man kan påvirke, ha innflytelse og bli synlig. Jeg skulle kanskje vært mer nyansert med noen rake pøkker (som du ber om), men jeg har ikke noe å kritisere…

Seniorkonsulent fra outsourcing

Dette synes jeg er flott og leser det (meste) med stor interesse. Det er et friskt pust og fin måte å kommunisere uformelt.

Dette ser jeg bare positivt på.

Senior selger fra infrastruktur

En aktiv bloggende sjef…. Og attpåtil en ung kvinne….. Ja, det må jo skape reaksjoner :-)

Det er nok flere sammenhenger her man tar i betraktning ihvertfall som HP ansatt. Historikken rundt forskjellig type ledere i HP og den utvikling HP har vært igjennom samt den profilen du har, gjorde det vel til at ikke til at så mange ble veldig overrasket over at du satte i gang med blogging.

På den ene side så henger vel noe tradisjonell historikk igjen i bakhodet på mange mennesker som skal mene noe om nye ledere. Jeg tror at med den profilen du har vist internt i HP, med den åpenhet, involvering og dialog har gjort det enkelt for deg å få aksept for litt ny tankegang på å spre et litt utypisk budskap internt og eksternt via blogging. Er ikke sikker på at alle ledere vill ‘kommet like’ godt ut av en slik aktivitet. Med det så mener jeg at fra mitt personlige ståsted som HP ansatt så er dette en god aktivitet fra din side.

Tror vi er inne i en periode hvor vi må søke litt utradisjonelle metoder for å øke interessen for HP, både internt og med tanke på rekruttering av nye fremadstormende kandidater som har et helt annet forhold til teknologi, medier og samhandling mellom mennesker. Men det er alltid en balansegang på hva og hvordan man skal gjøre dette. Synes dette sammen med det andre til bidrar med har en sammenheng og er positivt. Er ikke like sikker på at denne form for kommunikasjon passer alle (ref vår forrige leder) og timing er viktig, når skal man starte, når skal man tone ned og hvordan skal innhold adapteres i forhold til utviklingen i HP og symbiosen rundt HP.

Jeg skal innrømme at jeg ikke leser bloggen hver dag, men er innom i ny og ne og synes egentlig det er morsomt og interessant og lese igjennom. Og jeg kan ikke se at dette ikke foreløpig har en form og farge som passer godt i den utviklingen HP Norge skal drives i i nærmeste fremtid. Det viser en engasjert og aktiv leder som byr på seg selv og viser at jobben er faktisk endel av livet på godt og vondt, og jeg tror det fenger endel internt og forhåpentligvis endel personer eksternt som HP kan ha glede av å nå frem til via dette medie.

Det er sikkert noen som stiller seg spørsmål om tidsbruk, går dette ut over fokus på de egentlige oppgavene til en leder av HP Norge og burde ikke den personen konsentrere seg om de utfordringer vi har som selskap istedenfor å bruke masse tid på en halvprivat blogg??? I min tankeverden som nevnt over er dette faktisk endel av jobben din; å engasjere, nå ut til nye mennesker, få i stand debatter (ikke alle er like godt likt, men hvem bryr seg :-) ), skape oppmerksomhet og være til stede. At du har valgt blogging som et av dine verktøy tror jeg passer deg personlig og ikke minst din lederstil.

Nå må jeg løpe i møte, håper noe av dette hang på greip :-)

Leder fra konsulentdivisjonen

Jeg må først av alt si at jeg er imponert over motet og driven din. Kommunikasjon er IKKE enkelt. Men det jeg oppfatter med bloggen din og kommunikasjonen din handler om oss. Om aktuelle problemstillinger og selskapet.

Tidligere kommunikasjon ble ofte oppfattet som lukket og lite inkluderende. Kommunikasjonen ble gjort av noen få og mye skulle siles.

Din tilnærming er såpass uformell og inviterende at flere tør å stå fram. Jeg er en av dem som har nytt godt av dette siste året.

Jeg tror ikke blogging passer narsissistiske sjefer. Å blogge kan innebære for mye blottlegging, selv om noen mener at sosiale medier kan fremme slike karaktertrekk. Dette tror jeg mer kan være overdreven polering av profiler på facebook eller LinkedIn. Å være blogger krever større mot, der man byr på mer enn bra glansbildet (, slik jeg leser det du kommuniserer).

Det siste året har vært en eneste stor opptur for meg. Vi hadde det bra før også, men din kommunikasjon og blogging har gjort at organisasjonen har fått tilbake trua.

Kommunikasjon har igjen blitt en vesentlig kulturbærer.

Senior fra kontraktsavdelingen

Synes det er helt supert og spenstig gjort av en adm.dir. Som ansatt er det viktig at vi blir kjent med vår øverste leder, kjenner til hennes tanker og følelser. Også fin måte å profilere HP på. Bloggingen har gjort Anita til en nærmere leder, det er for oss som ansatte verdsatt da hun viser åpenhet og omtanke.

Dette har fått stor opppmerksomhet fordi dette er helt nytt, fortsatt ikke vanlig at en adm.dir blogger og er så åpen og ærlig. Oppmerksomheten kommer nok også av at du aldri er negativ, men legger vekt på de positive sidene ved en sak.

Ja, dette er absolutt en fordel for HP Norge. HP blir sett og alle de positive tilbakemeldingene fra de som leser innleggene dine, viser at det har vært en fordel. Du er definitivt blitt kjent med mange, mange og disse er blitt kjent med HP.

Hvilke negative sider har det for selskapet eller deg som kollega?

Absolutt ingen, mulig ledere av den eldre garde rister på hodet, men flott å tenke nytt og være innovativ! For meg som kollega, føler jeg meg også sett da bloggingen din profilerer hele HP Norge, også oss ansatte.

Medlem av toppledergruppa

Hva synes jeg om at min sjef blogger? Jeg synes det er topp! Med så travel hverdag som du – og vi alle har – er bloggen en fantastisk måte hvor du deler av sin kunnskap på en måte som gjør det tilgjengelig for alle. Ikke bare de som er så heldige å rapportere direkte, eller få snappet opp kunnskap via andre møter etc, men da dog bare i en kort stund. Nå kan alle internt, og eksternt, få samme innsikt som jeg er helt sikker på at vil gagne HP kun positivt i form av omdømme og en beriket organsiasjon kunnskapsmessig. Det setter i gang tankevirksomheten vår og utvider horisonten for nye elementer – ung som litt mer erfaren.

Videre har det definitivt satt HP på kartet! Mange som spør meg direkte også om hvordan er hun EGENTLIG? Er hun sånn som det fremkommer i bloggen? Og jeg kan med stolthet svare et rungende JA – det er Anita! Sånn er du.

Bloggen ufarliggjør også det å skulle tørre å påta seg lederansvar for de som er litt usikre på om det vil gå i hop med alt annet man også vil gjøre. Det man vil får man til! Dette er også uvant for mange, og nysgjerrighet er en stor drafaktor. Det var et rom der ute som skulle fylles, og er man først ute får man mye oppmerksomhet også. Av negativ respons kan jeg ikke si at jeg har så mye å komme med. Muligens noen som lurer på hvordan i alle dager du har tid til å blogge i tillegg til alt annet. Men du jogger ikke, du blogger, så da er det svaret ganske enkelt.

Senior 1 fra PC & Print

Jeg synes det er flott og i tråd med tiden. Fremtidens ledere er de som tør å være annerledes og det gjør du. Får selv kommentarer på at jeg er «mr. Facebook», de fleste positivt ment. Jeg er overbevist om at jeg snart kan si: «Velkommen etter».

Tror at den type kommunikasjon (åpen, pushbasert, søkbar, målrettet og lett tilgjengelig) er fremtiden, men den må være kort og konsis. ePost slik vi kjenner den i dag har ikke kommet for å bli.

PS: De fleste som har kommentert deg sier at du er så fin, mitt svar er at det ikke bare er utvendig

Senior 2 (mindre enn 3 år i HP) fra PC & Print

For det første har din blogging, og annen bruk av sosiale medier hatt en helt utrolig effekt! Enten man er for det eller ikke.

Ingen tvil om at dette er til stor fordel for HP Norge, fra å være relativt anonym og utenfor enhver kåring til å være på liste over viktige IT bedrifter, intervjuer, avisartikler og en hel rekke møteplasser. Fantastisk effekt!

Negative sider. Ingen tvil om at det kan ha det også. I så måte er sosiale medier en farlig møteplass, hvor du går fra helt, til uthengt i løpet av timer. Det har vi sett mange ex på, sist nå med Marte Krogh, opptøyer i Gøteborg (pga Instagram).

Jeg synes det er skremmende hvor effektivt et rennome kan raseres av sosiale medier. Her balanserer du dette ekstremt godt: du er veldig tydelig på hvorfor du blogger, innholdet i bloggen din, hvilken kommunikasjonsform du bruker, og aksepterer osv. Du er svært gjennomtenkt i innleggene, med å ikke kritisere, ikke dømme, ikke være påståelig eller på noen måte gi folk anledning til å ”hakke løs”, men er tydelig på at dette er dine tanker og meninger, ingen fasit. Smart.

Negative sider internt/rake pøkker; dette er nytt for mange, og det kan skape et press på enkeltpersoner på å gå inn i disse arenaene for å være med i det gode selskap. Så det er viktig at blogg/sosiale medier ikke blir eneste kommunikasjonsform, eller der du må være for å få de beste nyhetene. Det er også viktig at blogging/medier/eksterne ikke tar mer plass enn kjernen i HPs virksomhet, vi skal ikke bli kjent bare for å bli kjent – det må på ett tidspunkt måles effekten i form av betydelig vekst – Its all about the money.

Jeg tror det har fått mye oppmerksomhet, fordi for det første – du skriver godt. Og du deler MYE av deg selv, det liker folk. Det er ingen reklameblogg for HP, og det er nytt at en toppleder gjør dette. Dessuten har du varierte artikler, sånn at en ikke vet helt hva som kommer, går ikke inn i et vant spor.

Senior 3 fra Print og PC

At sjefen min blogger synes jeg er tøft og helt i tråd med tiden vi lever i. Den åpne kommunikasjonen hun har gjennom denne kanalen er med på å ufarliggjøre henne som sjef. Jeg får tiltro til henne. Jeg tror sjefen min får oppmerksomhet fordi hun deler tanker, innhold og refleksjoner som utpeker seg, sett i lys av at hun er administrerende direktør i et stort anerkjent selskap.

Sjefen min er HP sitt ansikt utad og når hun blogger viser det at hun er åpen for dialog og at andres synspunkter og meninger ønskes velkomment. Dette mener jeg er positivt for HP Norge, både for oss ansatte og for firmaet i sin helhet. Har ikke opplevd eller hørt noe om at sjefen min sin blogging har vært negativt på noe sett, men kommunikasjon gjennom denne kanalen fører med seg åpenhet og gjennomsiktighet. Kommunikasjon relatert til HP kan gjøre firmaet mer sårbart kanskje….

Medlem av toppledergruppa

For meg.. et springbrett og læringsarena. En ekstra mulighet til å forstå hva du tenker og hvordan du tar beslutninger. Det gir meg trygghet når jeg selv skal ta beslutninger. Får ekstra tillit ved at du er tydelig, tør å mene noe om mye. Gir meg handlingsrom, pga tryggheten. Utrolig kult å ha en sjef som er trendy, tydelig og som skaper overskrifter. Det gir «snakkis» på byen og stolthet til jobben.

Senior 2 fra outsourcing

Når sjefen blogger eller er synlig på annet sosialt nettverk så føler jeg at jeg jobber i en ungdommelig og dynamisk bedrift som ser at det er nødvendig med å henge med i tiden.

Synligheten av HP er ihvertfall mere tydelig ( både på godt og vondt sikkert, for det er jo ALLTID noen som skal synse og mene noe )

Du har jo startet en trend med å være sjefen som blogger og jeg er ganske sikker på at mange av de som har vurdert dette tidligere og som nå sitter og vurderer vil komme etter.

Noen som deg må være tøffe nok til å brøyte veien, og jeg er ganske sikker på at andre sjefer tør litt mere når ett stort og anerkjent firma som HP har en direktør som blogger.

«Høybråten fikk folket til å slutte å røyke, og Anita fikk sjefer til å blogge».

Senior fra marketing

Jeg synes det er utrolig spennende at Anita blogger. Hun er en innovativ og inkluderende leder som tør å gjøre ting annerledes. Hun har forstått viktigheten av å gjøre bedriften sosial, og prinsippet med walk the talk. Anita går foran slik at resten av HP kan komme etter.

Et resultat av dette er bl.a. HP bloggen, Garasjen www.hp.no/garasjen, som ble opprettet kort tid etter opprettelsen av Tinteguri. Bloggen har vært med på at vi er tilstede i flere ulike arena, slik at kundene kan ha dialog med oss i de kanalene de selv ønsker.

Personlig så synes jeg at bloggen til Anita kun har hatt positive ringvirkninger for HP. Vi har fått økt synlighet og oppmerksomhet, og da særlig mot helt nye målgrupper som vi ikke har truffet tidligere.

Det å være å være raus, dele og gi av seg selv gjør at andre deler med oss tilbake og ikke minst heier på oss.

Jeg tror grunnen til at Tinteguri har fått så mye oppmerksomhet er at Anita er en av de første toppsjefene i Norge som tør å dele personlige erfaringer som søknader, strategier og oppskrifter. Det å høre om det menneskelig perspektivet ved en toppjobb er noe nytt, interessant og veldig lærerikt for mange.

Senior teknolog

The Good: Jeg synes det er helt konge at du involverer deg på det store internettet. Enten det er blogging, på twitter, eller instagram – alt sammen er i bunn og grunn bare bra. Jeg var litt skeptisk først, så gammel har jeg kanskje blitt i denne sjappa siden jeg begynte her som en tynn og skral 20-åring, men jeg har blitt mer glad i det de senere måneder/uker. Jeg tror det er bra for HP Norge sin synlighet, og jeg tror vi kan gå foran som ett godt eksempel også for andre HP-land, med nye måter å kommunisere på. Jeg tror dette revitaliserer oss.

The Bad: Jeg er ikke alltid enig i temaene vi tar opp. Noen av artiklene vi har hatt om ansatte i dagsaviser og andre steder, har jeg vært redd for at kan oppfattes på en negativ måte. Bloggen vår for HP Norge synes jeg til tider har vært for lite teknisk, noe jeg sikkert kan ta litt ansvar for selv også, jeg, og resten av oss teknologer kunne jo skrevet mer til denne, og jeg har tenkt å gjøre det selv i alle fall. Endel av det blir for fjasete for meg, men jeg er jo en forholdsvis lite fjasete type som jobber med seriøst nerdete greier, til og med for å være i IT-bransjen, så det er jo mitt ståsted og mine synspunkter. Jeg «glemmer» fx ofte at vi har masse pc/sluttbruker-kunder.

Men konklusjonen min er at dette er 100% positivt. Det er kult at du tør å gjøre noe nytt, og du er ett bra eksempel for andre i både vår og andre bransjer. Kult er det også at du har fått med deg så mange av våre ansatte også på å twitre osv, det trengte vi. Grunnen til at du får mye oppmerksomhet på det tror jeg er at vi ikke er spesielt bortskjemt med sosialt engasjerte ledere i dette landet. Det finnes hederlige unntak, men på meg virker det som det finnes veldig mange flere grå eminenser som liker å holde seg og sitt mest mulig i skyggene, og drive på med sitt.

Senior teknologikonsulent og prosjektleder

Tusen takk for at du spør om innspill på hvordan det er å ha en bloggende leder! Liker å bli spurt:) Jeg synes du er modig, du byr på deg selv , selv om du av og til beveger deg ut på kanten. Du skriver godt og om temaer som er aktuelle, du tør å dele dine meninger, selv om det skaper debatt.

Dette gjør HP synlig. Jeg har aldri tidligere opplevd at så mange av de jeg kjenner og de jeg treffer vet hvem sjefen min er!

Jeg heier på en bloggende leder!

 

 

 

18 thoughts on “Hmm…sjefen min blogger

 1. markant oppsiktsvekkende med så mange og grundige refleksjoner fra flere i din origanisasjon. Imponerende!

  • Ikke sant!? Ikke rart jeg er stolt av dette teamet – for finere folk skal man faktisk lete lenge etter! Det er HP kulturen på sitt beste.

 2. Dette var imponerande lesnad. Du er tøff som legg denne type evaluering på bloggen. Samstundes er eg imponert over gruppa som evaluerer. Refklekterte og gode tilbakemeldingar. Dette inspirerer oss andre som jobbar i andre sektorar. Stå på!

  • Tusen takk! Ja, vi har utrolig fine og reflekterte folk i HP Norge og jeg setter enorm stor pris på åpenheten. Tror ikke alle ville ha mot til å være så direkte som mange faktisk har vært her. De vet at jeg setter pris på det og at jeg aldri ville ha brukt det mot de, det at de er skeptiske eller uenig :)

   Uansett hva man gjør som leder eller kollega, vil det alltid være forskjellige meninger – og det er helt ok tenker jeg – man må tåle å stå i noen beslutninger og hvem man er, selv om det gir kritikk – man blir både sterkere og tydeligere av det -kan anbefales:)

   • Jeg lar meg mest av alt imponere av ditt mot!!!!! Både mot til å blottlegger deg, og til å vise at man ikke trenger «glansbildehjem» for å være vellykket….

    Det du skriver om ikke å «straffe» de som er uenige med deg, viser en holdning som mange har MYE å lære av – både i privat og statlig sektor.

    Jeg kunne veldig gjerne tenkt meg å stille deg to spm, men ikke her… Finnes det en mulighet for det?

    Uansett; keep up the god work!!!!

 3. Mer spennende lesning skal man lete lengre etter på en lørdagsmorgen!
  Her er det så mange interessante perspektiver. Jeg liker godt at de både er kritiske og positive. De stiller de viktigste spørsmålene (Tema, stil, tidsbruk, effekt etc.) rundt dette prosjektet og de kommer ikke til å forsvinne, selv om selve bloggingen vil vekke mindre og mindre oppsikt. Et kulturprosjekt av denne typen må kontinuerlig evalueres og justeres.

  Jeg lurer likevel på om du hadde fått de samme spørsmålene hvis de som svarte hadde være anonyme. Ja, åpenhet og ansvarliggjøring er viktige verdier, men lederskap og hvordan de som blir ledet oppfatter det er sensitive greier. Har du vurdert å gjøre en anonym undersøkelse også? Gjerne med litt flere respondenter?

  • Hei Jørgen og tusen takk for refleksjonene dine:) Først og fremst, har ikke jeg fine folk?!!

   Tror du har helt rett i at min blogg, andres blogg – selv i næringslivet og blogging generelt vil bli mindre og mindre interessant å diskutere – som temaet sosiale medier- dette har kommet for å bli og det vil utvikle seg til å bli en del av hvordan bedrifter og personer arbeider og kommuniserer, dette vil bli endel av vårt DNA fremover – slik teknologi allerede er, dog vil verktøyalternativene våre utvikle seg – jeg vet ikke hva som kommer i 2020 – men at det er «nye» verktøy – det er jeg sikker på!

   Når det gjelder anonymitet så tenker jeg følgende: anonymitet er viktig, men ikke i denne «undersøkelsen». Jeg jobber hver dag for åpenhet og det å tørre å si hva man vil – å bygge en kultur som blir så trygg at det er rom for flere meninger og at uenighet kan leve side ved side så lenge det er respekt i bunn og at man kan diskuterer og er uenig på en måte som ikke henger ut eller får den andre part til å føle seg «liten». Dette er veldig vanskelig og nesten umulig å unngå, men det hjelper å ha fokus på det og å tåle noen runder hvor man tar feil og lærer.

   Jeg er genuint opptatt av at undersøkelser, selv med litt sensitive temaer, blir mindre og mindre anonyme. Vi får ikke til en trygg og åpen kultur hvis vi gir rom for anonymitet på hver arena, men jeg er veldig klar over at det finnes ulike behov og kulturer hvor dette er veldig vanskelig.

   Jeg kommer ikke til å gjøre en anonym undersøkelse på dette teamet internt i HP:) – mener nok at min blogging er relativ uinteressant på sikt i det store bildet hvor strategien har kjernefokus – det skal vi måle og det måler vi allerede.

   Vi har to undersøkelser som måler tilfredshet og trivsel i HP Norge, VoW (voice of the workforce) og Great Places to Work. På slutten av 2012 fikk vi resultatene fra VoW – og jeg var veldig spent på hvordan vi kom ut med tanke på alt vi hadde gjort av både nye og litt «rare» initiav i HP Norge det siste året. Vi var også i transformasjon, vi nedbemannet og vi bygde 2015 perspektiv – jeg krevde MYE av folka mine i 2012. Og svaret var:
   1. Største deltagelse i undersøkelsen på 3 år
   2. HP Norge ble best i Europa på arbeidsmiljø og organisasjon

   Så jeg holder meg til det du sier om å se dette som et kulturprosjekt, som kontinuerlig må evalueres og justeres – og hvorvidt sjefen blogger eller ei blir relativt ubetydelig på sikt:)

 4. Gratulerer med konkrete og inspirerende tilbakemeldinger fra dine medarbeidere på bloggen, og takk for at du deler meningene deres med oss. Jeg har lest bloggen din med stor interesse fra starten og er imponert over hvor godt du favner over alle aspekter som bedriftsleder, familiemenneske og engasjert samfunnsborger med aktuelle spørsmålstillinger, faglig innsikt og raus deling av egne erfaringer. Lykke til videre.

  • Tusen takk – setter stor pris på tilbakemeldingen din! Dette har jo vært et «prøve seg frem ved å gjøre prosjekt», og lærekurven har vært stigende, men utrolig interessant! Har vel aldri lært så mye, reflektert så mye eller kommet i kontakt med spennende mennesker og miljøer enn siden jeg startet denne bloggen.

 5. Jøss, har hørt om bloggen til Tinteguri ved flere anledninger, men ikke før i dag jeg skjønte det var min gamle sjef som blogget. Nå gleder meg til å snoke litt rundt her inne.:)
  /Tone ex IQ.

 6. Pingback: Eksamensbesvarelse SOS6501 vår 2013 – Teknologiendring og samfunnsutvikling | tinataucher

 7. Hei Tinteguri.

  Det er en fryd å se en så engasjert og i mine øyne en god leder.. det er nesten så man tror at det ikke er mulig… særlig med tanke på hvor du er leder. Det er også herlig befriende å høre en leder som tør å stå på noe annet enn defacto meninger om hvordan bedrifter og mennesker skal ledes / høres / sees på.
  Håper mange tør å ta ditt eksempel.
  Det varmer å høre noen som tør å stå for noe på en så overbevisende måte som du gjør. Fortsett med det :-)

  Hvordan lederskap kan utøves var ikke «hugget i stein» allikevel , og takk for det.

  Mvh
  Sven Gustavsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *