Hva har DU på deg på jobben? Hilde W.Wibe fra Abelia åpner klesskapet

 

Det er fredag, og denne bloggen handler jo som kjent ikke bare om den faglige jobbsiden av lederprofilen, men også om flere temaer, som serien Hva har DU på deg på jobben.

Poenget med dette er å skape et litt humoristisk innblikk i hva vi har på oss på jobben, vi som ikke lever av mote og design, å se hvor ulike vi er, vise mangfoldet og kanskje blir vi inspirert av hverandres ideer og klesfilosofi? Her er det ingen fasitsvar på rett og galt, vi er så forskjellige – og det skal vi være!

Denne gangen har jeg utfordret Hilde W.Wibe ut av komfortsonen, hva tenker hun rundt klær og kleskode i rollen som kommunikasjonssjef i foreningen Abelia?

bilde8

Fra Hilde Widerøe Wibe, kommunikasjonssjef i Abelia (NHO’s forening for kunnskaps- og teknologibedrifter)

Oi! Jeg som vanligvis sier ja til de fleste utfordringer måtte tenke meg om på hvorvidt jeg skulle skrive «Hva har DU på deg på jobben» som gjesteblogger hos tinteguri – hvilket egentlig er et godt tegn på at jeg burde si ja… Fordi å skrive et slikt innlegg ville være å gå langt utenfor min komfortsone, og det burde man jo.

Grunnen til at å blogge om klær på jobben er langt utenfor min komfortsone, er at det er få jeg kjenner som har mindre peiling på klær enn meg. Det til tross for at jeg har vokst opp med en mor med kjempe peiling. Hun er utdannet sømlærer, og har dyp innsikt i farger, design, stoffer og ikke minst hva som passer sammen.

Her har eplet falt langt fra stammen. Fordi jeg er mer i kategorien «rasker sammen noe tilfeldig». Jeg har definert meg selv som: manglende klesstil. Få har vel trengt en kleskonsulent mer enn meg, og ukens «outfiter» vil vel være et bevis på det.

Og få uker vil jeg vel gå inn i selvbevissthetens tegn mer enn denne uken når jeg fikk utfordringen om å fortelle hva jeg har på meg…

Mens jeg tenker på hva jeg skal ha på meg så dukket det plutselig opp en tanke, og det er at mine klær handler for meg mer om en historie, enn hva de skal utrette. Mine følelser for dem knytter seg hva vi har opplevd sammen, så det er ikke rart jeg ikke vil kvitte meg med dem. Til tross for utallige oppfordringer fra min kjære.

Ikke alle damer liker å shoppe….

Jeg er ikke særlig glad i å handle generelt. Derfor gjør jeg gjerne noen raid når jeg først setter i gang. Gjerne i utlandet, og helst på en og samme butikk. Den mest lønnsomme handelen, for en butikk, var når jeg gikk bananas i en butikk i New York hvor jeg kjøpte jeg 21 items…

Mitt yndlingsplagg er skjørt. Etter et par graviditeter må jeg jobbe litt med magen for at mine gamle skjørt skal passe. Ellers elsker jeg skjerf. Jeg er egentlig ganske glad i farger, men de kommer sterkere til sin rett på sommeren. Om vinteren trives jeg best i svart.

Ellers jobber jeg med kommunikasjon. Jeg ikke har så mye representasjon og kan derfor kle meg litt uformelt på jobben. Skal jeg derimot møte en minister eller på et seminar så finner jeg fram litt finere klær – og synes det faktisk er litt stas å kle meg pent.

Dag 1. Før jeg egentlig visste hva jeg hadde utelatt meg på.

Yndlingsjeansen min kjøpte jeg på en jobbreise i Pisa. Den hadde jeg en jakke til – som passer veldig godt til jeans – kjøpt på en butikk på Oppdal i påskeferien i fjor faktisk. Passet på å kjøpe den på tilbud fordi merket er ganske dyrt.

Blusen i lilla fikk jeg sydd når vi var på ferie i Thailand på Railay Beach, hvor for øvrig moren min var kleskonsulent. Skjerfet er kjøpt på nettbutikken Lightinthehouse. Jeg skulle egentlig kjøpe bohemklær til en fest. Kjolen kom for sent, men skjerfet har jeg heldigvis hatt glede av. Skjerfknuten har jeg lært av min niese i USA, og er litt fornøyd med den. Jeg har til nå gått med den skjerfknuten Mette Marit brukte før hun giftet seg og det må være temmelig utdatert.

Sko? De er ikke nypusset så jeg droppet bilde, men det er svarte skoletter. I likhet med de to støvlettene jeg har hatt de andre dagene.

Jeg har selv tatt bildene, og det var sannelig ikke lett å skulle ta bilde av seg selv i speilet… Ære være de som har gjort det til et levebrød.

bilde2

 

bilde1

bilde3

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 2: militærgrønn bukse og sort jakke (fotograf: min mann)

bilde4

Dag 3: Jeg elsker dette dongeriskjørtet, kjøpt en gang jeg hadde veldig god tid på Arlanda flyplass og toppen er fra Lindex. (fotograf: meg selv)

bilde5

Dag 4: selveste Valentines Day

Da synes jeg det passet seg å kle seg i rødt for date med min elskede. Rød topp, sort bukse og skinnjakke kjøpte jeg på outlet sist jeg var i New York (hvilket er alt for lenge siden). Skjerfet har jeg fått fra min svigerinne – som vet jeg elsker rødt. (fotograf: kollega Tarje)

bilde6

 

Dag 5: På God Morgen Norge TV2 Studio

Av alle mulige tilfeldigheter som skulle oppstå akkurat denne uken hvor jeg var invitert til å gjesteblogge hos tinteguri – så møttes vi også i et felles intervju i jobbsammenheng hvor vi diskuterte endringene i det nye arbeidslivet.

Kanskje ikke så rart, vi er begge samfunnsengasjerte og jobber i og med kunnskapsbedrifter, med fokus på teknologi ,kunnskap og innovasjon. Jeg fra foreningssiden og Anita fra bedriftssiden, så perspektivene våre er forskjellige, men vi er nok ganske så enige om at arbeidslivet har endret seg og vi må tilpasse oss , både med lovverk og praktisk gjennomføring i hverdagen. Det var temaet som ble diskutert. Det blir for enkelt å si at endrede arbeidsmåter=folk har blitt late. (Fotograf: Line Kjendlie)

bilde7

Jeg fikk anbefalt å ha på meg denne turkise blusen (også fra Thailand) fra min kollega Gisle, som er moteekspert hos oss. Og jeg er ganske imponert over tinteguri sin røde jakke, den ønsker jeg meg selv (leser at ett av nyttårsforsettene hennes er å bruke farger, det lever hun opp til her!).

Den kjekke kameramannen i mellom oss jobbet hos Tv2, en utrolig hyggelig fyr som fikk oss til å føle oss «trygge» i studio, og var absolutt verdt å ta med når jeg nå skal ønske god helg her jeg nå er kommet til fredags kveld. Barna lagt og jeg innført rød college og svart kosebukse.

Stafettpinnen for neste bloggpost i serien: Hva har DU på deg på jobben sendes til:

Thina Saltvedt, olje- og energianalytiker i Nordea.

Og det er en dame jeg tror har peiling på klær !

 

9 thoughts on “Hva har DU på deg på jobben? Hilde W.Wibe fra Abelia åpner klesskapet

  1. Fantastisk tema. En god latter for en med eget firma som drives fra hjemmekontor. Jeg prøver faktisk å tenke hver dag at jeg skal på jobb, selvom jeg jobber hjemmefra. Jeg prøver å kle meg i stil til dagens kreative markedsføringsoppdrag og etter kundens profilfarger og energi. Det er superviktig for meg å finne kundens personlighet mens jeg jobber med oppdragene. Så å tenke etter hva man faktisk har på seg på jobb er viktigere enn man tror. Digger denne bloggen. Og gleder meg til Thina Saltvedt skal vises frem – hun kjenner jeg fra gammelt av. En utrolig inspirerende dame. Takk til Tinteguri og den tøffe Hilde. Love you both.

  2. Så varierte og spennende tema du har i bloggen din! Slikt liker jeg. :-)

    Synes det var fine jobbantrekk Hilde viste frem her. Det er ikke lett alltid å finne noe man både er komfortabel i og som egner seg på jobb. Jeg er sikkert på at flere vil bli inspirert av denne spalten.

    God helg!

  3. For et spennende tema! For en mega bra innlegg, Hilde har skrevet! Jeg jobber som personlig stylist og mange, mange damer har samme utfordringer og tanker om klær. Som Hilde skriver her – hun knytter mye følelser til klærne i garderoben, som mange av oss gjør. Som samfunn knytter vi også mange egenskaper til plagg når vi ser et antrekk.Og ikke bare til plaggene – men også til de som har antrekket på seg. Er antrekket utdatert så har vi lett for å tenke at de som bærer antrekket også er utdatert både på utdannelse og lærdom – noe å tenke på. Klær skaper folk – og klær du føler deg vel i gjør noe med oss. Vi retter oss opp, viser hvem vi er og strutter. Det ser jeg hver dag i min jobb som personlig stylist. JEPP – hva vi har på oss har noe å si for hva vi oppnår og forteller hvem vi er. En begeistret hilsen fra Gro Mikkelsen, Nytt Image!

  4. Pingback: Hyttetur og jobb – stygge crocks eller grafisk kjole?

  5. Pingback: Hva har DU på deg på jobben) Thina Saltvedt fra Nordea åpner klesskapet | Tinteguri

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *