Møt Erna; toppolitikeren i uformell dialog med topplederen, fra kjøkkenbenken – Valg2013

 

Da folkens, da er tredje dialog klar, i serien toppolitikeren møter topplederen – uformelt fra kjøkkenbenken.

Hent deg en kopp kaffe, på med øretelefonene – og sett av 30 minutter til å høre Erna Solberg fortelle oss om sine valg og refleksjoner, om Høyres’s politikk og historie, fokus fremover og hvorfor vi skal stemme på hennes parti.

bilde

Hvorfor gjør jeg dette igjen?

Jo, jeg bestemte meg at i 2013, valgåret, var det på tide å ta en oppdatert politisk kunnskapsreise. Jeg er absolutt samfunnsengasjert, men er for lite oppdatert rundt norsk politikk og har nok aldri lest skikkelig gjennom partiprogrammene. I november la jeg ut en bloggpost og inviterte de politiske partiene og folk flest til dialog .

Som blogger er det naturlig å dele denne erfaringen og å invitere til engasjement og innspill. Det viste seg at det var flere enn meg som kunne trenge en basis politisk oppdatering på innhold og ledelse av de politiske alternativene vi har i Norge.

Flere partiledere meldte seg raskt, direkte på bloggen eller via Twitter. Spørsmålene raste også inn fra bloggens lesere, her og på Facebook – det manglet absolutt ikke på engasjement!

Hva snakker vi om?

Jeg er på søken som usikker velger, jeg har ingen avklart partitilhørighet ennå og jeg er nysgjerrig som toppleder – hvordan tenker en toppolitiker rundt sitt parti kontra mine tanker rundt å lede et selskap? Hvilket inntrykk får jeg av toppolitikeren som leder i denne dialogen? Hva står partiene for i 2013? Blir partiene mer og mer like med de samme fanesakene slik at vi velgere ikke klarer å gjøre tydelige valg? Hva ligger i de ulike partienes historie og hvor viktig er den for fremtiden? Hvordan differensierer dette partiet seg fra de andre partiene? Hvordan har utvikling de siste årene vært for partiet, endringer som har hatt stor betydning? Hvilke myter er de mest usanne rundt partiet? Hvordan oppsummere dagens politiske budskap og hvorfor skal vi stemme på nettopp dette partiet? Tror jeg på den politiske lederen som sitter foran meg?

Litt om form & format

Dette skal være en dialog, en uformell dialog på kjøkkenbenken hvor jeg stiller åpne spørsmål for å forstå og belyse alle overordnede temaer som har kommet inn, ikke for å kritisere eller kommentere uenigheter og enkeltsaker. Det får vi mer enn nok av fremover! Derfor gir disse intervjuene god tid for toppolitikeren til å svare, noe de sjelden får anledning til – dialogen er helt klart neppå.

Jeg er ingen politisk journalist, og er ikke skolert til å intervjue folk på film, men det er hele poenget også. Dette er en ekte dialog, med de feil og mangler det har.

Trine Skei Grande og Venstre var først ut, deretter Audun Lysbakken og SV – nå skal vi møte Erna Solberg og Høyre!

7 thoughts on “Møt Erna; toppolitikeren i uformell dialog med topplederen, fra kjøkkenbenken – Valg2013

 1. Pingback: Sosiale medier er ikke viktig for årets valg, ennå! | HansPetter.info

 2. Digget denne Anita <3
  Er fan av Erna og deg så dette var god match 😉
  Uformell og følte at jeg fikk være flua på veggen igjen.
  Takk <3

 3. Hei Anita. Jeg hørte deg på radioen i dag, sommerprat. Veldig godt program. Din leder stil virker være god. Åpenhet, respekt og god kommunikasjon. Jeg antar HP får et løft med deg ved roret. Min kalkulator HP 15C fra 80-tallet er like god fremdeles. Lykke til!
  Dan krussand, maskiningeniør.
  PS. Både Gud og engler finnes.

 4. Pingback: Attersyn 36 | HansPetter.info

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *