Kjenner du noen som gjør livet bedre for jenter som blir kjønnsdiskriminert, som fortjener heder? #Jenteprisen2013

11.oktober skal Jenteprisen2013  deles ut på Parkteateret i Oslo, på FN’s jentedag, Day of the Girl Child. Det er mulig å  nominere kandidater frem til 20. september, og jeg er så heldig å få være med i juryen i år. Vi trenger innspill på gode kandidater, og det vet jeg det er mange av i det norske land, både enkeltindivider og organisasjoner som fortjener oppmerksomhet for sin innsats og arbeid. Kjenner du noen, hverdagshelter som gjør livet bedre for andre jenter som diskrimineres på grunn av sitt kjønn? plan Hva er Jenteprisen? Jenteprisen skal gå til en person eller organisasjon/gruppe som har satt jenters globale utfordringer på dagsorden og utmerket seg ved å bedre forholdene for jenter som diskrimineres på bakgrunn av at de er jenter. Prisen kan gå til en person eller gruppe i Norge. Bakgrunnen for prisen er at jenter verden over diskrimineres på bakgrunn av sitt kjønn.

 • 66 millioner jenter får ikke grunnskoleutdanning.
 • 150 millioner jenter under 18 år utsettes for seksuell vold.
 • 10 millioner jenter under 18 år giftes bort hvert år = en jente per 3 sekund = nær 1 av 3 jenter (30 % av jenter under 18 år).
 •  Tre millioner jenter omskjæres hvert år.
 • fødselskomplikasjoner er den vanligste dødsårsaken for jenter mellom 15 og 19

Hvem deler den ut? Det er Plan Norge. Plan er en organisasjon som arbeider for å bedre fattige barns levekår i Asia, Afrika og Latin-Amerika. De siste årene har de hatt et ekstra fokus på jenter fordi de ser at der barn ikke har bra, har jenter det verst. Utvikling er avhengig av at jenter får oppfylt sine rettigheter til å overleve, utvikle seg og få beskyttelse og derfor ønsker de å sette dette på dagsorden gjennom utdeling av Jenteprisen. Rett etter prisutdelingen 11.oktober på Parktheaterer vil det være en innsamlingskonsert med Timbuktu og deltagere fra Plan’s prosjekt for barna i Slummen fra Dakar, Studio Timbuktu. Hvem sitter i juryen?  I juryen for Jenteprisen 2013 sitter:

 • Knut Storberget
 • Gunhild Stordalen
 • Anita Krohn Traaseth
 • Birgit Skarstein
 • Laila Bokhari

Hvem vant prisen i 2012? Det var Sarah Kahsay – som ble tildelt prisen for sitt arbeid mot kjønnslemlesting (bildet er lånt fra www.aftenposten.no) sara Hun har vært ansatt ved Oslo Universitetssykehus der hun har jobbet med jenter og kvinner som er kjønnslemlestede og de som ønsker gjenåpning. Hun er en aktivist og ressursperson for kvinner i minoritets-miljø  helsearbeidere samt det politiske miljøet. Hun har holdt utallige kurs, innlegg, seminarer og vært en primus motor i arbeidet mot kjønnslemlesting i Norge og i innvandrer miljøer.

 Hvem mener du fortjener prisen i 2013?

Bli med å nominer kandidater her

 

5 thoughts on “Kjenner du noen som gjør livet bedre for jenter som blir kjønnsdiskriminert, som fortjener heder? #Jenteprisen2013

 1. Hei Anita,

  Mulig jeg har en kandidat å foreslå. Hvordan vil du at jeg skal formidle, eventuelt kan du ringe meg på 95208194 ved interesse.

  Uansett lykke til med utvelgelsen!:)

  Kiran

 2. Så flott tiltak! Vi går legge hodene våre i bløt. Hverdagsheltene bør kanskje også med?
  :))

  Når skjer utdelingen den 11 oktober?
  Gleder meg.

 3. Hei Anita,

  Sikkert lurt å ha noe annet en gmail konto man må melde seg på via. Bare å legge ut info om tid er markedsføringsmessig sikkert mer effektivt. Dere må nok regne med at folk kommer litt sporadisk i en hektisk hverdag:)) takk for hjelpen.

  Gleder meg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *