The 6 layer Dip (alternativ til tradd’ taco)

Å ‘multitaske’ en lat, lørdag ettermiddag – undervurdert lykke!

multitasking

Hannah (13) og jeg lagde «6 layer dip» og flere har spurt om oppskriften. Jeg er jo ingen kokk (det ser dere på hvordan stegene forklares…) og har et svært lite repertoar å by på. Men det jeg kan, det deler jeg gjerne ( ikke mange oppskrifter på denne bloggen..).

Denne oppskriften har jeg lært av storesøster Heidi, som er Krohn-familiens ubestridte kokk. Hannah (13) og jeg har laget vår egen versjon da vi ikke er så glad i bønner og sort oliven.

Her er’n. Det er beskrevet for folk som må ha det inn med teskje, som meg. Alt legges lag på lag i beskrevet rekkefølge.

1. Lag 1: Stek 500 g karbonadedeig og tilsett tacopulver eller lag ditt eget krydder (jeg gjør ikke det). Avkjøl kjøttet og legg som ‘bunn’ på et stort fat (kan byttes ut med bønner).

2. Lag 2: En pakke familie cream cheese, romtemperert (ikke direkte fra kjøleskapet) – smøres lett utover karbonadedeigen

3. Lag 3: Guacemole: 3 avacado, 1/2 gul løk, 2 tomater, god bunt koriander, litt sitron (for at avocadoen ikke blir brun)

4. Lag 4: Rømme, 1 boks legges over

5. Salsa: 2 tomater, 1/2 gul løk, mye koriander, litt salt, litt tabasco (bør lages først, jo lenger den står, jo bedre)

6. Ost: Kun Cheddar som gjelder, rives, både gul og hvit

Da er den ferdig!

6layer

Kjøp en pose med de tynneste, trekantede nacho chips du finner, varm de i ovnen på 150 grader i noen minutter.

Digg in!

 

5 thoughts on “The 6 layer Dip (alternativ til tradd’ taco)

  1. Jeg vet jo at du ikke er så glad i å lage mat Anita, men at du er glad i god mat det vet jeg! Dette så knallgodt ut!! Skal prøves!!

  2. Jeg både elsker å lage mat, er jammen ikke så verst på området og skriver matblogg. Denne retten din har jeg ikke hørt om før, den ser nydelig ut – og jammen skal jeg prøve den sammen med barna snart :-) Snakk deg ikke ned om matlaging, tipper du er ganske god 😉

  3. En amerikaner jeg kjenner gjorde stor suksess på jobben for en tid tilbake med sin «7 Layer Dip» – Just sayin´ .. Det finnes enda et nivå 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *