Om tinteguri

«tinteguri» (kallenavn fra barndommen) er Anita Krohn Traaseth (1971), samfunnsengasjert næringslivsleder, blogger og forfatter.

Disclaimer: På denne bloggen skriver jeg som privatperson og ingen uttalelser eller meninger kan tillegges mine tidligere eller nåværende arbeidsgivere. Ingen blogginnlegg er sponset, alle artikler er skrevet og publisert av meg. Billedbruken har vært i endring på denne bloggen siden 2012. Bilder og tekst har alltid vært kreditert rett kilde, men den praksisen alene er ikke akseptabel på bildesiden, og alle bilder som ikke enten er tatt selv eller har en akseptert kilde skal være fjernet. Tar forbehold om det fortsatt er behov for å rydde opp i enkelte tekster og jeg vil da sporenstreks fjerne bilder som ikke er i henhold til rett praksis.

Kort biografi:

Anita Krohn Traaseth (1971) overtok som leder av Innovasjon Norge 15.september 2014. Hun kom fra stillingen som toppleder i HP Norge. Krohn Traaseth begynte i HP i 2009, som leder for HP Software og deretter Global Accounts og Outsourcing og tiltrådte som administrerende direktør i april 2012.I mars 2013 ble Krohn Traaseth valgt til president i EMEA (Europa, Midtøsten og Afrika) Womens Leadership Council (EWLC) i HP.

Hun startet sin karriere som trainee i IBM i 1996 og har senere hatt flere lederstillinger, blant dem administrerende direktør for Simula Innovation AS og strategidirektør i Det Norske Veritas Software.

Krohn Traaseth er utdannet innenfor kommunikasjon og ledelse på Handelshøyskolen BI og ved studier i USA. Hun har vært aktiv på styrearenaen siden 2002 og har et masterprogram fra BI i styrearbeid. Hun har også gjennomført lederprogram på Harvard og er sertifisert innenfor strategi og innovasjon fra MIT.

Krohn Traaseth har mottatt flere utmerkelser.

Blant Top 10 Diversity Champions in the The Economists Global Diversity List 2015, Top 20 Women in Business in Northern Europe 2015, Top 50 Most Inspiring Women in Tech 2014/2015, Od@ prisen 2012 for beste kvinnelige leder i IT bransjen i Norge, Årets Sosiale Medie Personlighet i 2013 av Kampanje. Krohn Traaseth var også blant Norges største ledertalenter i e24 sin kåring i 2009.

Krohn Traaseth etablerte sin personlige blogg om ledelse august 2012 “tinteguri”, som etter første året hadde over en million bloggbesøk. 3.mars 2014 utga hun en samtidsbiografi på Cappelen Damm om ledelse, Godt nok for de svina – en leders tanker om mot, sårbarhet og troverdighet. I august 2014 ble boken oversatt til engelsk, distribuert som e-bok på Amazon og lansert i New York og London.

Krohn Traaseth er født og oppvokst i Sandefjord, gift med Knut Thomas Traaseth og bor i Oslo med tre døtre.

Kontaktinformasjon:

Twitter: @krohntraaseth
Instagram: tinteguri
Facebook side 

Teknisk hjelp

GauteHolminLitt teknisk assistanse trenger jeg av og til. Da lener jeg meg på Gaute Holmin (AKA gauteweb).

Gaute jobber til daglig i Steria AS, men har flere småprosjekter ved siden av og driver blant annet en blogg der han skriver om alt fra WordPress til sosiale medier og hans humanitære prosjekter.

48 thoughts on “Om tinteguri

 1. Blir spennende å følge deg:-) Er selv 3 barns mor, med et aktivt liv og er leder for en avdeling som heter Information Management i Aker Solutions i Trondheim:-)

 2. Hei! Liker dine tanker om hele mennesket og ikke bare ledelsesaspektet -for begge følger hverandre. For første gang føler jeg det bryet verdt å lese en blogg :) Og ekstra interessant at det er fra en kvinnes ståsted. Er selv leder/trener/fascilitator i IT-bransjen og 3 barns pappa. Lykke til.

 3. For en inspirerende blogg, og for et friskt pust i hverdagen!! :) Gleder meg til følge deg videre. :)

  Fin dag til deg!

 4. Dette er den første bloggen jeg har lest som virkelig har fanget min interesse, og ikke minst vekket lysten til å sjekke innom i ny og ne. Lykke til videre med både blogg og jobb!

 5. Hei Anita, bra blogg! Vil følge deg videre. Jeg vil gjerne høre litt mer om «bagasjen» du har profesjonelt. Tøffe erfaringer, hvordan du taklet det og hva du lærte. Hilsen Evy

   • “Gutteklubben Grei versus Jenteklubben Ugrei” – dette er et innlegg jeg ser fram til! 😉 Føler jeg har god kjennskap til begge klubber og det er det seigeste hinderet å komme seg over for meg der jeg er nå.

 6. Hei.

  For en inspirasjon denne bloggen er!! Jeg er en kvinne i begynnelsen av 30 åra, tobarnsmor, er mellomleder i en relativt liten bedrift, og har i tillegg ansvar for bedriftens satsing på sosiale medier. Jeg har opplevd at mange har fordommer mot blogging, da det ofte blir forbundet med rosabloggere og fotballfruer som skriver om shopping og sminke (selv om jeg også beundrer disse på et vis da de har funnet sin nisje og lever godt av den). Poenget er at vi trenger bloggen din da du bidrar til et nytt perspektiv på blogging og ikke minst fungerer som en inspirator for oss som kanskje trenger et spark bak for å ta sin karriere til et høyere nivå:) Lykke til!

 7. Utrolig bra og fengslende blogg. Denne trigger til mer lesning. Tusen takk for at du deler og inspirerer, og til lykke som ny toppleder. Gleder meg til fortsettelsen.

 8. Du har hatt en interessant og imponerende karriere – og er en kjempeinspirasjon (og forbilde) for en som selv også ikke akkurat har fått ting i fanget, men måttet jobbe for det, og møtt mye motgang.

  Takk for at du deler og byr på deg selv!

  • Tusen takk Ove!:) Jeg tror vi, som må jobbe for ting og har litt baggasje, vi setter ekstra pris på det vi har – og har oppnådd, fordi det ligger hardt arbeid og mye motgang som vi har mestret underveis:)

 9. Gleder meg til å få litt inspirasjon i hverdagen.

  Du representerer en motpol til andre dyktige kvinner som ikke vil erkjenne at det er forskjell på mann og kvinne, påstår hersketeknikker ikke finnes osv. Alt det som gjør at de ikke blir troverdige. (Måtte sjekke om du hadde praktikant. NOT! Stjerne i boka!) Flott at du viser at du ikke er en dame med baller. Det dreier seg ikke om kjønn, lei av å høre det, men kjønn må tas hensyn til enten vi vil eller ikke.

  Hilsen en med ambisjoner i kommunikasjonsbransjen

  PS! Vi er helt sikkert flere flinke piker som følger deg: Gi oss gjerne et bøllekurs for kvinner!

 10. Pingback: CtrlAlt » Blogging for business

 11. Kom over denne bloggen under mitt ukentlige «søndagsbadekar» bad. Noe som medførte at jeg måtte ta meg en varm dusj i etterkant, får å få varmen tilbake. Tiden fløy, og badevannet ble iskaldt 😉 Trøsten får være at jeg har funnet min første blogg, som jeg kommer til å følge tett

 12. En fin Blogg
  Blogg er vel noe
  nytt.
  Vet ikke så mye om Blogg.
  Virker som en fin side.
  Lykke Til
  :0)

 13. kjære Anita,

  Fra første dag jeg møtte deg på IBM, var din entusiasme og stå- på vilje helt eksepsjonell! Du ville bli ‘sjefen sjøl’ så snart som mulig – og nå er du der! Det viser at man skal følge sine drømmer og ikke se begrensninger – bare muligheter. Jeg er så jævla stolt av deg!

  Klemmer fra Ragnhild :-)

 14. Hei
  Jeg har aldri vært en stor fan av blogger, men nå har jeg funnet en blogg jeg garantert kommer til å følge mye videre. Utrolig spennende å lese denne bloggen hvor du ikke bare får et innblikk i karriere-livet, men også kvinnen «bak tittelen». Liker veldig godt å lese din karriere-utvikling, og den ærlige tilnærmingen du har til karriere, familie og andre utfordringer. Du er helt klart en stor inspirasjon for mange sultne unge mennesker med store ambisjoner.
  Gleder meg til å følge bloggen videre, så vil jeg avslutte med å si:

  Håper virkelig du kan holde foredrag i Kristiansand den 10. April, det hadde vært fantastisk gøy :)!

 15. Hei «Tinteguri» og Anita!
  Jeg har fått anbefalt bloggen din av både av Trine Grung og Gry Sinding. Har nå lest noen av innleggene dine – og JA – jeg gleder meg til å følge deg!!! Gleder meg til å følge deg fordi du nærmest skriver en 360° perspektiv på å være leder og å være kvinne. Jeg synes det er spesielt interessat å følge det du skriver om «Hva har du i klesskapet» – jobber som personlig stylist med fokus på å kle seg proffesjonelt. KJEMPE SPENNENDE BLOGG !!! JIPPI !

 16. Hei,
  I likhet med Tintegurientusisater før meg vil jeg si at jeg er svært fornøyd over å ha snublet over bloggen din. Jeg har selv mange baller i luften og mye som foregår i livet både på jobb, privat og midt imellom og det hender jeg slår noen kolbøtter. Dette er inspirerende og variert lesning! Gleder meg til fortsettelsen og lykke til :)

  • Tusen takk, jeg prøver meg frem og det er så viktig med tilbakemeldinger på hva som funker og ikke! Noen liker variasjonen, andre vil kun ha om ledelse. Jeg føler magefølelsen og innspillene fra dere, det funker!

 17. Igår dumpet ‘Alt for damene’ ned i postkassen med deg på forsiden og featureintervjet inni. Jeg hadde nesten avfeid deg allerede som enda en pen, vellykket karrieredame som tydeligvis fikk til alt. Men heldigvis leste jeg hele greia. Og ble kjempeinspirert! Tusen takk særlig for at du åpent og ærlig snakker om mamma’n din og at hun led av bipolar lidelse. Det er så nødvendig for å få bukt med stigmatiseringen og tabuet rundt psykiske lidelser at fremtredende personer som deg selv benytter plattformen din til å øke kunnskap og bevissthet rundt det. Takk for herlig intervju – og nå gleder jeg meg til å følge bloggen!

 18. Hei Anita!
  Så fint å finne frem til bloggen og deg igjen! Har fulgt med deg i pressen, og veldig imponert over hva du har fått til. Men etter et ‘langt’ DNV liv sammen, visste jeg du ville nå langt og få til et fint liv for deg og din ‘kose’ familie. Utforsker fortsatt din spennende blogg – imponerende den også. En lunch- prat en dag? Klem Tone ps. de orange jeans er en winner til svart, du er modig som alltid

 19. Hei, din interessante blogg fortjener omtale! Jeg er redaktør i magasinet Bedre ledelse. Til en liten sak jeg har skrevet om bloggen din trenger jeg et bilde. har du et på lager du kan sende meg?

  Hilsen Christin

 20. Hei Anita,
  Jeg digget ditt foredrag på SDD live. Fikk mye å tenke på. Jeg har en intensjon om å snakke med deg/samarbeide med deg…! Jeg driver nå Lykkelig Skilt, men har mange andre planer. Skal starte et konsultentselskap hvor jeg og mannen min vil tilby tjenester innen kvalitetsstyring, lean, risikostyring og HMS, men dette er bare en inngangsport til å gjøre «indre arbeid» på innsiden av firmaer. Vet ikke helt hva det blir til, har bare lyst til noe. Veien blir til mens man går.
  Hilsen Line

 21. Hei!
  Først og fremst må jeg få takke deg for et fantastisk og inspirerende foredrag på Kvinner i Tiden konferansen på fredag! Du er et viktig forbilde for mange og med bena godt plantet på jorda tar du utfordringen med å gi folk pågangsmot og inspirerer til å vise hva som kan skje hvis man virkelig vil og tør! Gleder meg til å følge bloggen din! Hilsen Kari

 22. Jeg kom over bloggen din for litt siden, og ville derfor kontakte deg angående min masteroppgave.

  Jeg skriver om brand management i sosiale medier, og trenger nå litt input fra bransjen.
  Oppgaven min sentreres rundt det norske markedet, og skal (forhåpentligvis) resultere i en strategisk veiledning til norske bedrifter. Jeg legger fokus på user-generated content, brand communities, hvordan sosiale medier skal måles, og hva som må til for å skape en effektiv og suksessfull tilstedeværelse i sosiale medier.

  Jeg lurte derfor på om du har mulighet til å svare på noen spørsmål rundt dette – det hadde vært til stor hjelp å få noen innblikk fra deg som jobber med dette.

  Jeg kan gjerne sende spørsmålene på mail så du kan svare når du har tid.

  Takk for hjelpen, jeg ser frem til å høre fra deg!

  Vennlig hilsen

  Anne Cecilie Hauge

 23. Hei! Gleder meg til å følge bloggen! Har fått den anbefalt, og etter å ha lest en forrykende reportasje om deg og dine holdninger i går, ble ikke lysten mindre. To ord som spesielt slo meg, og som jeg vil ta med meg videre i min jobb som daglig leder i et kommunikasjonsfirma er «plog» og «hverdagslykke». Ha en fin søndag!

 24. Anita,

  I was at your presentation during the WIN conference two days ago and you have quickly become an inspiring role model for me.

  I hope you will start a blog in English soon.

  Greetings from Australia!
  Videlina

 25. Pingback: Vil du bli med på fest? « Susanne Kaluza

 26. Hei! Jeg leser boken din nå.. ca 30 sider igjen. Har som 25åring fullført videregående privatist og tatt hele greia på kun ett år med toppkarakterer. Jeg har jobbet beinhardt etter 6 år som stylist og daglig leder i egen firma, men skal nå inn på høyskolen og ta bachelor i økonomi og ledelse. Boken din er så inspirerende for meg!! Har alltid fått stempelet «flink pike» og fått høre at jeg ikke må ha så mange ting på tapeten. Men jeg elsker stress og mye program og utfordringer er til for å løses. Boken din er en bok jeg skal ta frem med jevne mellomrom når jeg får følelsen av å bli satt i bås eller andre mener jeg skal dempe meg. Ja til flere flinke kvinnelige ledere, som tør å være seg selv! Gratulerer med flott bok og en fantastisk karriere, og en ny leser her inne da, meg 😉 Klem fra meg

 27. Hei Anita.
  Takk for et veldig inspirerende foredrag i Sjømannskirken (New York) i går. Det var varmt, nært og ærlig. Gleder meg til å lese boken din.

 28. Hei Anita,

  Jeg er heldig! Fikk din bok av mine to døtre i går kveld. En skattekiste stappet med inspirasjon.
  Har lest i hele natt.
  Tusen takk for dine ord og din delerglede. Godt nok!

  Ingrid

 29. Flott blogg ! Ta turen innom Mandal castings om du er på Sørlandet ei gang. Innovasjon Norge har gjort mye for oss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *